Zabezpieczyć hulajnogę elektryczną.

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.
lolania
Junior

Re: Zabezpieczyć hulajnogę elektryczną.

Post autor: lolania »

Dobry wieczór, krótkie pytanie, czy trzeba ubezpieczyć hulajnogę elektryczną? Przeczytałem o tym jakiś czas temu i wydaje mi się, że trzeba to zrobić. Wtedy nie było to istotne. Teraz mamy hulajnogę elektryczną i ten temat powraca. Kto się na tym zna i mógłby udzielić kilku porad? Pozdrowienia
2titan1981
Junior

Post autor: 2titan1981 »

To teraz zależy pewnie od wydajności skutera
2utopus
Junior

Post autor: 2utopus »

Czy pojazd ma zarejestrowanie drogowe? Jaką ma maksymalną prędkość? Google wyrzucił mi to tutaj: https://www.dieversicherer.de/versic...icherung-45244
Andy34
Junior

Post autor: Andy34 »

Jeśli jeździ szybciej niż 12 km/h, hulajnoga elektryczna musi mieć ubezpieczenie, ograniczenie wieku wynosi 14 lat. Wszystko co poniżej tego limitu nie jest objęte ubezpieczeniem. Dlaczego musisz mieć ubezpieczenie? Właściwie nie trzeba tego już tłumaczyć, ale nawet na hulajnodze elektrycznej może dojść do wypadku, zwłaszcza jeśli przypadkowo zderzy się z innymi pojazdami. Jeśli masz zarejestrowany pojazd na ulicę, działa również ubezpieczenie OC, ale musisz mieć ubezpieczenie od wypadków jednośladowych; w przeciwnym razie nic z tego. Możesz przeczytać więcej na ten temat na https://www.epowers.org/elektroklein...-versicherung/, ponieważ istnieją pewne rzeczy, na które trzeba zwrócić uwagę przy rejestracji. To jednak wykracza poza ramy tego tematu.
Kristine
Junior

Post autor: Kristine »

Przeczytałam gdzieś, że hulajnogi elektryczne muszą być ubezpieczone i zarejestrowane!
Pozdrowienia, Kristine
ODPOWIEDZ