Cześć forum finansowe!
Usłyszałem, że istnieje możliwość uzyskania kredytu na finansowanie budowy z kościoła po korzystnej stopie procentowej. Osoby, od których mam te informacje, są jednak starsze, a ich finansowanie miało miejsce jakiś czas temu.
Czy ta opcja nadal istnieje i jakie dokładnie są wymagane warunki?
Będę wdzięczny za informacje
Ullrich
Dobre warunki kredytowe na finansowanie budowy przez Kościół?
Re: Dobre warunki kredytowe na finansowanie budowy przez Kościół?
Cześć Ullrich,
Najprostszym sposobem byłoby zapytać znajomych, przez jaką organizację kościelną ten kredyt został udzielony, a następnie zasięgnąć tam informacji. W Niemczech istnieje tysiące instytucji udzielających kredytów, prawie zawsze istnieją przynajmniej subtelne różnice, dlatego jasna odpowiedź na Twoje pytanie byłaby czystą wróżbą.
Pozdrowienia, Chris
Najprostszym sposobem byłoby zapytać znajomych, przez jaką organizację kościelną ten kredyt został udzielony, a następnie zasięgnąć tam informacji. W Niemczech istnieje tysiące instytucji udzielających kredytów, prawie zawsze istnieją przynajmniej subtelne różnice, dlatego jasna odpowiedź na Twoje pytanie byłaby czystą wróżbą.
Pozdrowienia, Chris
Re: Dobre warunki kredytowe na finansowanie budowy przez Kościół?
Cześć! Ta opcja wciąż istnieje. Korzystaliśmy z niej niedawno. Nie jestem pewna, jakie dokładnie są warunki. Ale obaj jesteśmy w kościele... Powodzenia Marta