Interesuję się zakupem domu jednorodzinnego i już mam jeden wybrany. Zanim umówię spotkanie doradcze w banku, chciałbym dowiedzieć się, czy mogę skorzystać z korzystnych kredytów KfW-Bank w każdym przypadku, czy też tylko w połączeniu z określonymi pożyczkami w wybranych bankach. Czy mogę na przykład połączyć KfW i Wüstenrot?
Pozdrowienia, Mauri
Czy zawsze możliwe jest skorzystanie z kredytów KfW?
Re: Czy zawsze możliwe jest skorzystanie z kredytów KfW?
To z pewnością możliwe. Kilka lat temu połączyliśmy Bank, KfW Bank i LBS, aby uzyskać jak najkorzystniejsze finansowanie.
Re: Czy zawsze możliwe jest skorzystanie z kredytów KfW?
Cześć Mauri,
przy zakupie nieruchomości używanej możesz uwzględnić program kredytowania KfW na własność mieszkania w swoim finansowaniu.
Wysokość wynosi 30% całkowitych kosztów (maksymalnie jednak 100 000 EUR).
Te środki mogą być również wykorzystane w połączeniu z innymi składnikami finansowania.
Standardowe warunki dla programu kredytowania KfW na własność mieszkania wynoszą obecnie 4,05% nominalnie (stałe przez 10 lat, przy 35-letnim okresie spłaty).
Obecnie możemy otrzymać te środki nawet po stopie nominalnej 3,55%. Współpracuję z instytucją kredytową, która w tej chwili subsydiuje te kredyty o 0,5%.
Jeśli jesteś zainteresowany, skorzystaj z formularza online na mojej stronie internetowej.
Pozdrowienia
M. Thiemann
przy zakupie nieruchomości używanej możesz uwzględnić program kredytowania KfW na własność mieszkania w swoim finansowaniu.
Wysokość wynosi 30% całkowitych kosztów (maksymalnie jednak 100 000 EUR).
Te środki mogą być również wykorzystane w połączeniu z innymi składnikami finansowania.
Standardowe warunki dla programu kredytowania KfW na własność mieszkania wynoszą obecnie 4,05% nominalnie (stałe przez 10 lat, przy 35-letnim okresie spłaty).
Obecnie możemy otrzymać te środki nawet po stopie nominalnej 3,55%. Współpracuję z instytucją kredytową, która w tej chwili subsydiuje te kredyty o 0,5%.
Jeśli jesteś zainteresowany, skorzystaj z formularza online na mojej stronie internetowej.
Pozdrowienia
M. Thiemann