Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Jak firma może zwrócić na siebie uwagę?

Napisany przez ADMCI4
Cześć.

W zeszłym roku, we wrześniu, założyłem firmę, która produkuje artykuły gospodarstwa domowego w specjalnych kształtach i kolorach. Jak dotąd sprzedaję te produkty tylko w swoim sklepie, co jest jednak bardzo czasochłonne i mało skuteczne. Dlatego chciałbym zwiększyć zainteresowanie moją firmą, aby otworzyły się dla mnie inne możliwości sprzedaży. Nie mogę jednak wydać na to zbyt dużo pieniędzy. Co możecie mi zasugerować? Jaki rodzaj reklamy jest skuteczny, efektywny i tani dla takiej firmy?

Dziękuję i pozdrawiam

Napisany przez 2Bolitho
Dla specjalnych produktów zawsze potrzebne są także specjalne pomysły. Na pewno będziesz musiał zakupić profesjonalną pomoc w tej kwestii. W internecie z pewnością znajdziesz kilku tanich freelancerów zajmujących się marketingiem. W przeciwnym razie zapoznaj się z marketingiem internetowym. Gotowych pomysłów nikt Ci nie dostarczy bezpłatnie. Musisz być aktywny/kreatywny samodzielnie lub po prostu zakupić gotowe rozwiązanie.

Napisany przez ELWMS

Cześć.

W zeszłym roku we wrześniu założyłem firmę,
która produkuje przedmioty gospodarstwa domowego w specjalnych kształtach i kolorach. Dotychczas sprzedaję te produkty tylko w moim własnym sklepie, co jest jednak zarówno bardzo czasochłonne, jak i mało efektywne. Dlatego chciałbym zwrócić lepszą uwagę na moją firmę, aby pojawiły się dla mnie inne możliwości sprzedaży. Nie mogę jednak na to zbyt wiele pieniędzy przeznaczyć. Co możecie mi polecić? Jakiego rodzaju reklama jest skuteczna, efektywna i tania dla takiej firmy?

Dziękuję & Pozdrawiam

Cześć Goldfisch65,

Przedmioty gospodarstwa domowego w specjalnych kształtach i kolorach...

Czy możesz to może nieco bardziej szczegółowo opisać? Chętnie także na PW, jeśli jest to w porządku.

Z Twojego postu wnioskuję, że (jeszcze) nie masz sklepu internetowego, a jedynie sprzedajesz bezpośrednio z własnego sklepu.

Pierwszym krokiem mogłoby być ewentualne utworzenie własnego sklepu internetowego, możliwe że nawet poprzez eBay na przykład (w zależności od branży).

Następnie można zastanowić się, jak zareklamować ten sklep internetowy.

Istnieje wiele tanich i skutecznych działań.

Ale bez znajomości szczegółów, trudno jest udzielić Ci porad.

Napisany przez morales
Myślę, że kluczowe jest posiadanie dobrego planu marketingowego. Istnieją także firmy, które są na to specjalizowane. Skuteczna taktyka marketingowa jest bardzo istotna.

Napisany przez 2Bolitho

Powiedziałbym, że kluczem jest dobry plan marketingowy. Istnieją firmy, które specjalizują się wyłącznie w tym obszarze. Dobra taktyka marketingowa jest bardzo ważna.

A co według Ciebie charakteryzuje dobry plan marketingowy? Na przykład?

Napisany przez roland
Tak, istnieją tak zwane biura marketingowe. ;-). Sam za mało o tym wiem. Uważam, że ważna jest właściwa ocena segmentu klientów. Jakie kanały chcesz wykorzystać (banery, adwords itp.) W każdym razie uważam, że lepiej powierzyć to profesjonalistom.

Napisany przez 2Bolitho
Morales został również wspomniany. Zawsze szkoda, gdy ktoś wyrzuca coś na światło dzienne, ale potem tego nie logicznie tłumaczy. Nikt potem nie wie, o co chodziło. Mam na myśli, że jeśli prowadzisz firmę i chcesz zwrócić na siebie uwagę, a ktoś mówi ci, że potrzebujesz dobrego planu marketingowego. To nic ci nie daje, bo musisz wiedzieć, jak taki plan działa. Dostałem tę książkę na urodziny i opracowałem z jej pomocą kilka pomysłów biznesowych. Naprawdę działa świetnie, jeśli naprawdę poświęcisz czas na zrozumienie swojego biznesu, wtedy możesz prowadzić skuteczne działania marketingowe. Gorąco polecam: Business Model Generation: Przewodnik dla wizjonerów, zmieniaczy gry i wyzwanycy: Amazon.de: Alexander Osterwalder, Yves Pigneur: English Books

Napisany przez morales
Nie chciałem po prostu na ślepo rzucić. To przecież bardzo złożony temat, którego nie można szybko i pochopnie omówić. Aby udzielić merytorycznej odpowiedzi, trzeba wiedzieć więcej o firmie. Po prostu myślałem, że w rozmowie z agencją marketingową na pewno mógłby znaleźć najlepszą strategię marketingową dla siebie.

Napisany przez Daggy
Istnieje wiele możliwości.
Zależy również od tego, czy chcesz głównie sprzedawać swoje produkty lokalnie czy na terenie całych Niemiec.
Dla lokalnej reklamy możesz umieścić ogłoszenia w gazetach (choć jest to dość kosztowne), drukować ulotki, plakaty lub wizytówki (te ostatnie można nawet uzyskać za darmo: Bezpłatne wizytówki | Utwórz wizytówki za darmo!).
Jeśli chcesz się posunąć dalej, powinieneś założyć sklep internetowy i nauczyć się go obsługiwać.
Możesz uczęszczać na kursy w tej dziedzinie. Ponadto będziesz musiał zaznajomić się z optymalizacją pod kątem wyszukiwarek.
Sposób reklamy zależy od konkurencji, ale również od Twojego budżetu. Oto przegląd.

Napisany przez Luisa5677
Weź do tego profesjonalistę, bo marketing jest kluczem do sukcesu

Napisany przez Ophelia
Najlepiej zrobisz to tutaj w internecie...najlepiej kup kilka ulotek i przejedź się po okolicy.

Napisany przez MaxiW
sprawdź, czy jesteś widoczny we wszystkich możliwych katalogach branżowych i stwórz stronę internetową, a następnie wspominaj o niej, gdziekolwiek jest to możliwe, np. na fakturze

Napisany przez Andy34
Tutaj zostało już bardzo wiele wymienione. Chciałbym dodać, że prezenty reklamowe, bez względu na rodzaj, zawsze powinny mieć również funkcjonalność. Neonowa smycz do kluczy może być zauważalna, ale zazwyczaj nikt nie zwraca uwagi na to, jaką smycz nosi ktoś inny, i zazwyczaj nie podoba się również tej osobie, która ją nosi. Jako narzędzie reklamowe ma sens tylko wtedy, gdy było darmowe. byłoby jednak o wiele lepiej, gdyby klient podobała się ta smycz, budował do niej pozytywny emocjonalny związek i podobała się innym również. Również pod kątem produkcji na śmietnik. Być może coś z cienkiej skóry z piękną nadrukowaną metką. Na pewno nie tanie, ale może stanowić prezent świąteczny dla naprawdę ważnych klientów. Są też świetne breloki do kluczy. Lub scyzoryk. Więcej informacji znajdziesz tutaj na K-sales.com. Tu znajdziesz także inne prezenty reklamowe. Być może jest tam coś, co jeszcze nie zostało wspomniane. Pozdrawiam

Napisany przez luisa
Wydaje mi się, że zwłaszcza w erze mediów społecznościowych, takich jak Facebook, możesz rozszerzyć krąg klientów w Twojej okolicy, mając właściwy koncept. Moja przyjaciółka prowadzi mały sklep z bogatym wyborem przypraw mieszanych własnoręcznie. Dzięki Facebookowi i pomocy agencji udało jej się potroić sprzedaż w ciągu miesiąca, ale nie w sklepie internetowym, a stacjonarnie. Przeprowadziła ankietę wśród klientów, z której wynikało, że aż 45% respondentów dowiedziało się o jej sklepie dzięki rekomendacji na Facebooku.

Napisany przez Optimus
Jeśli twoje produkty lub usługi są naprawdę wyjątkowe, sugeruję stworzenie dobrej strony internetowej i promowanie jej za pomocą Twittera, Facebooka i Google Plus.

Napisany przez Rotstift
Tak, reklama i moim zdaniem bliski kontakt z klientem to podstawa przy zakładaniu nowej firmy!

Napisany przez b.schlosser
Zastanów się nad strategiami marketingowymi! Szczegóły będą zależeć od samej firmy!

Napisany przez Kattie
Na pierwszy rzut oka przypomniałby mi się Facebook lub coś podobnego!

Napisany przez Reinhardt78
Niczego nie przebije dobry marketing internetowy w dzisiejszych czasach. Zawiera to m.in. optymalizację wyszukiwarek, oczywiście również marketing w wyszukiwarkach, czyli Google Adwords. Kampanie w mediach społecznościowych również mają sens. Oczywiście to wszystko trochę kosztuje, ale na dłuższą metę zapewni Ci pożądany sukces dla Twojego sklepu internetowego. Istnieje jednak jeszcze jedna forma, dzięki której możesz zwiększyć swoje przychody, a mianowicie poprzez skuteczny marketing newsletterów. Tutaj możesz kreatywnie tworzyć e-maile, aby klienci czytali je częściej i wykorzystywali w nich zawarte oferty również częściej.

Powodzenia!

Napisany przez AlexVergleicht
Jeśli to coś wyjątkowego, zawsze związane z stroną internetową.

Kolorowe i nietypowe produkty zyskują dużą popularność na Facebooku, aby zainicjować nową stronę na Facebooku, można na początku uruchomić kilka wewnętrznych reklam na Facebooku, co wcale nie jest drogie.

Następnym pomysłem może być sklep sprzedawcy na dawanda.com, to takie mniej więcej miejsce na kolorowe i nietypowe rzeczy.

Napisany przez kitycat
Myślę, że zależy to również od branży. Fryzjer zazwyczaj jest po prostu otwarty i przyciąga klientów, reszta przychodzi sama. Natomiast firma rzemieślnicza na przykład musi już więcej zainwestować.

Napisany przez Feinauer
Dołączam się do innych i również polecam sklep internetowy/marketing. Twoje produkty brzmią dość specyficznie, dlatego trudno jest je sprzedawać tylko lokalnie. Przez internet dotrzesz do znacznie większej liczby osób. Najlepiej skonsultuj się z agencją, jeśli masz na to środki.

Napisany przez StefanE
Na twoim miejscu zwróciłbym się o pomoc do agencji reklamowej lub agencji marketingowej online. Oni robią to profesjonalnie i skutecznie. Zamiast próbować samemu prowadzić optymalizację dla wyszukiwarek bez skutku, lepiej znaleźć agencję i czekać na wyniki.

SEO jest obecnie bardzo ważny dla strony internetowej, ale również reklamy Google (SEA) przynoszą dobre i szybkie rezultaty.

Napisany przez maestro
Za pomocą odpowiedniej reklamy i być może słowa z ust do ust? Tak to się zazwyczaj robi

Napisany przez alina-weber
Cześć ludzie. Nie chciałem zakładać nowego wątku. Mam takie pytanie. Co myślicie o gadżetach reklamowych takich jak te? Czy byłoby to coś odpowiedniego dla firmy produkującej maszyny specjalne? Ostatnio dostałem zadanie znalezienia pomysłów na interesujące przygotowania na targi. Będę bardzo wdzięczny za opinie

Napisany przez ProfFF
Jeśli naprawdę chcesz rozwijać swoją firmę w dużym stylu, zalecam skorzystanie z usług profesjonalnej agencji reklamowej, która pomoże Ci w promocji.

Napisany przez axelwalldorf
Marketing afiliacyjny albo udział w programie Vox Die Höhle der Löwen
Powodzenia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata