Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Karty graficzne firmy ATI

Napisany przez 2cybercrash
Przedłużyłem czas temu interesującą informację na temat wysokich wartości Highblech, w wyniku braku danych fundamentalnych został on zaakceptowany z akceptowalnym marginesem. Obecnie nie posiadam żadnego ATI.

Dzisiaj, 30 marca, ATI (ATYT) publikuje wyniki kwartalne, prawdopodobnie powyżej oczekiwań, co powoduje wzrost kursu o 10%. Zysk na akcję jest o 40% niższy niż w poprzednim kwartale roku ubiegłego, ale rzekomo lepszy niż oczekiwano, mówi się o zaledwie 3 centach na akcję lub jak to jest napisane "dostosowany do opłat" 17 centów. Tak obliczone, wskaźnik cena-zysk (PE) przy kursie 16 $ wyniósłby około 23,5. Prognoza na następny kwartał jest utrzymana, ale przewiduje się presję na marże. Trzymam się z dala, nie rozumiem, co oznacza dostosowanie przed opłatami. Przy zysku 3 centów na akcję wskaźnik PE osiągnąłby około 133.

Napisany przez beta
....i o cybernetyce pomyślano:
https://www.heise.de/newsticker/meldung/74032
Pozdrowienia

Szkoda, że ciekawa spółka Highblecher znika z listy kursów, została dzisiaj dla mnie zaskakująco połknięta przez AMD (konkurent Intela). AMD -5%, ATI +18%, nie mam żadnego z tych papierów. Wydaje mi się, że to czysta imperialistyczna transakcja, chipy i karty graficzne mają niewiele wspólnego, nie widzę sensu w tak różnych produktach w jednej transakcji. Chyba mają wzmocnić AMD wobec Intela/Apple i Della? Dodaję teraz Nvidię na listę obserwowanych. Ponadto, nagłaśniana amerykańska mafia mediów Gardner nagle ogłosiła Della największym dostawcą komputerów osobistych??? Kurs przekroczył 20$, nie powinien nawet zbliżyć się do 25$.

Napisany przez beat
Chip und karty graficzne mają niewiele wspólnego, widzę mało sensu w umowie dotyczącej tak różnych produktów? Nie do końca masz rację, lub jesteś całkowicie w błędzie. ATI nie produkuje tylko kart graficznych, ale także całe komponenty znajdujące się na płytach głównych. Dlatego AMD jest w stanie oferować system - podobnie jak Intel-Centrino, vPro, itp. (Płyta główna, procesor). Wszystko jest ładnie wyjaśnione w linku zamieszczonym 2 etapy wyżej, na beta.

Po skrupulatnym zastanowieniu chciałem skomplementować beta, zajęło to około miesiąca, ale moment wysłania raportu był idealny. Kto wziął pod uwagę tę interesującą informację? Ja sam potraktowałem tę wiadomość jako puste plotki, ocenione zbyt powierzchownie! Takie obserwacje na forum są godne uznania! ATI niestety kilka razy prezentowało niejasne wyniki finansowe ze stratami, a wykresy nie były wiarygodne.

Napisany przez beta

.............Dodaję nową pozycję na listę obserwowanych - Nvidia................

Nvidia byłby dobrym wyborem, ....moment w powyższym poście od Cybercrash idealny (bez znaczenia, czy na liście obserwowanych czy do zakupu).

Przegapiłem to, dopiero dzisiaj ponownie zwróciłem uwagę na tę wartość...dzięki następującemu komunikatowi:
https://www.mactechnews.de/?id=15163

No cóż, teraz mam lęk wysokości....stracona szansa. Idzie na listę obserwowanych.

NVIDIA Corporation (NVDA)

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata