Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: dobra literatura

Napisany przez ADMCI4
Szukam 1-2 polecanych książek na temat giełdy, akcji lub strategii inwestycyjnych.
Mimo że doświadczenie jest kluczowe, chciałbym poszerzyć swoje horyzonty.
Będę wdzięczny za dobre wskazówki dotyczące książek.
Dziękuję

Napisany przez beat
Cześć Klaus Ponieważ nie ograniczyłeś obszaru tematycznego, założę, że chodzi o podstawy wystarczająco szerokie: Erwin W. Heri / co powinni wiedzieć inwestorzy... Ponadto: Dostępne za darmo i w wielu wariantach: Raporty roczne

Napisany przez ADMCI4
Całkowita giełda według Hugo Zimmermanna, tutaj bardzo dobrze wyjaśniane są podstawy papierów wartościowych, zwłaszcza różne rodzaje papierów wartościowych.

Ponadto gorąco polecam książki Andre Kostolanyego, istnieje wiele, ale ogólnie rzecz biorąc, we wszystkich jest mniej więcej to samo. Więc jedna wystarczy, między tymi wierszami szczególnie udało mi się wypracować pewne podejście do wszystkich opowieści krążących wokół wydarzeń na giełdzie.

Baw się dobrze

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję bardzo! Właśnie trochę przeglądałem książki Kostolanyego. Prawdopodobnie zdecyduję się na tę książkę. Szukam także książki, która bardziej skupia się na Tradingu. Czy ktoś już coś takiego czytał?

Napisany przez Springer
Coś zostało zapomniane:

Börsenfibel autorstwa Pierrea Novello

Jedna z najlepszych książek w ogóle ISBN: 3-906084-48-5

Zajrzyj do księgarni i zobacz tę książkę, jestem pewien, że ją kupisz, jeśli przejrzysz kilka stron. Bardzo profesjonalna i obszerna, z licznymi ilustracjami i przykładami. I co najważniejsze: dla początkujących i ekspertów każdy znajdzie coś dla siebie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata