Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Przewidziana umowa oszczędności mieszkaniowej przed okresem wiązania kredytu

Napisany przez Cleony
Cześć,

otrzymałem przydział na moje oszczędności budowlane na początku roku. Wysokość oszczędności zwiększyłem poprzez dodatkowe wpłaty oszczędnościowe, dzięki czemu przydział nastąpił przed zakończeniem okresu obowiązywania oprocentowania, wraz z wcześniejszym spłaceniem połączonej przedpłaty kredytu.
Te dodatkowe wpłaty były uzgodnione i miały na celu przyspieszenie przydziału budżetu budowlanego, aby wcześniej móc spłacić kredyt zaliczkowy.
Taka sytuacja została mi wyjaśniona podczas zawierania umowy na połączenie BHW D maXX. Pod koniec roku wygasła umowa oprocentowania, do tego czasu miesiąc po miesiącu będzie pobierana pełna stawka odsetkowa przez całą kwotę kredytu, zgodnie z pismem od BHW.
Zakładałem, że po przyznaniu środków na oszczędności budowlane, kwota kredytu automatycznie zmniejszy się o zgromadzoną kwotę.
Aby przyspieszyć spłatę, nadal zgodziłem się na pobieranie miesięcznie pełnej kwoty, tak jak przed przyznaniem. Czyli jak wcześniej odsetki i spłatę.
Po zakończeniu okresu obowiązywania oprocentowania planuję spłacić resztę wcześniej udzielonego kredytu z własnych środków.
Obecnie poinformowałem BHW i prosiłem o dalsze informacje.
Moje pytanie brzmi, czy kwota kredytu zmniejszy się po przyznaniu w wysokości zgromadzonych oszczędności, a zatem odsetki od pozostałego kredytu będą płatne w ustalonej wysokości?
Będę bardzo wdzięczny za doświadczoną odpowiedź, serdeczne dzięki!

Re: Przewidziana umowa oszczędności mieszkaniowej przed okresem wiązania kredytu

Napisany przez 6Bankkaufmann
Po wygaśnięciu okresu zapadalności od kredytu przedinwestycyjnego z saldem budżetu oszczędnościowego, zostanie to rozliczone. Pozostanie wtedy kredyt budowlano-oszczędnościowy. Im wyższe saldo budżetu oszczędnościowego, tym mniejszy pozostaje kredyt budowlano-oszczędnościowy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata