Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Pytanie dotyczące mini BSV.

Napisany przez BSV
Cześć ekspertom..
Chcę podpisać umowę dla naszej inwestycji..
Czy jest w porządku?
Dziękuję!

Napisany przez uwehaensch
Przypuszczam, że Twój wkład własny na polską emeryturę nie wynosi 120 euro, ale składa się z oszczędności z tytułu emerytury oraz wkładu własnego. Ponadto zakładam, że chcesz wybrać ofertę umożliwiającą uzyskanie możliwie korzystnego kredytu (tutaj oprocentowanie 1,5%). W takim razie wymieniona oferta Alte Leipziger z dodatkowym przydziałem wydaje się być jedną z najlepszych opcji, jeśli nie najlepszą z możliwych.

Napisany przez BSV
Odpowiednio!
2x VL po 40 euro oraz dodatkowe 40 euro od siebie.
Wskazówka zakłada wykorzystanie VL - krótki okres trwania, aby ewentualnie mieć niewielką kwotę na naprawy lub prace modernizacyjne..
Czy więc to oferowane rozwiązanie jest dla mnie akceptowalne, jeśli dobrze to rozumiem?!

Napisany przez uwehaensch
M.E. ja, jedną z najlepszych możliwości jest kombinacja sumy oszczędności budowlanych (= prowizja za zakończenie), oprocentowania pożyczki, kwoty pożyczki, czasu przydziału i kwoty spłaty.

Napisany przez BSV
Dziękujemy za ocenę!

Napisany przez ThomasRomer
Ma sens ustawić sumę BSV w krokach 5 000. Ponieważ w większości przypadków podziały muszą wynosić co najmniej 5 000. W ten sposób uzyskasz czyste rozdzielenie. Więc sumy BSV wynoszące 10 000 lub 15 000. To jednak nie jest konieczne.

Pozdrowienia
Thomas

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata