Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wypływ pieniędzy jeszcze w tym roku, wpłata u klienta dopiero w 2016 roku - jak zapewnić

Napisany przez Fronkie
Cześć drodzy specjaliści od forensyki,

mam dość nietypowe pytanie:

Moja partnerka biznesowa musi otrzymać pieniądze, które jeszcze mi zawdzięcza, jeszcze w tym roku z jej konta -
chcę jednak otrzymać pieniądze z przyczyn podatkowych dopiero w przyszłym roku lub dopiero otrzymać je jako zaliczkę.
Optymalnie pieniądze powinny opuścić jej konto 31.12., a pieniądze powinny pojawić się na moim najwcześniej 01.01.

Czy istnieje sposób, aby to zagwarantować? Na przykład przelew online po 18h 31.12? Czy jest możliwe za pomocą czeku lub czeku bankowego?
Często przelewy online odbywają się już tak szybko, że obawiam się, że pieniądze mogą jeszcze w tym roku trafić do mnie - co byłoby niekorzystne podatkowo dla mnie.
Moja partnerka biznesowa ma konto w Sparkasse, a ja w Commerzbank.

Będę wdzięczny za pomysły

Pozdrowienia
Frank

Re: Wypływ pieniędzy jeszcze w tym roku, wpłata u klienta dopiero w 2016 roku - jak zapewnić

Napisany przez credere
W naszym domu transakcje w bankowości internetowej księgowane są do dnia 30.12.2015 do godziny 18:00, co oznacza, że są zaksięgowane dla poprzedniego roku. 31.12.2015 nie jest ogólnie dniem roboczym w banku. W mojej opinii, transakcja dokonana tuż przed zamknięciem księgowania nie dotrze do odbiorcy w bieżącym roku, chyba że obie strony są w tym samym instytucie, co nie jest w Państwa przypadku. Zalecałbym jednak wcześniej sprawdzić godziny zamykania księgowania odpowiedniego oddziału banku. Pozdrowienia

Napisany przez Fronkie
Dziękuję za informację.
Sprawdzę to.
Pozdrowienia
frank

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata