Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Gdzie mogę znaleźć rzetelnego, PRYWATNEGO pożyczkodawcę?

Napisany przez Lebenswerk
Ja, istnieje wiele platform, na których można zareklamować siebie - mając nadzieję znaleźć prywatnego inwestora. Jednak żadna z tych portali nie wydała mi się naprawdę sympatyczna po dłuższym poszukiwaniu, dlatego szukam pomocy na tym forum.
Być może znajdzie się ktoś, kogo zegar wciąż normalnie bije i kto nie będzie oferować pieniędzy w zamian za*** (czytanie różnych relacji wystarczyło mi).

Krótko o mojej sytuacji:

Jestem urzędniczką na stałe i zarabiam około 2400 euro netto miesięcznie z zasiłkiem rodzinnym. Przez ostatnie 3 lata pracuję na niepełny etat i chciałabym to utrzymać.

Niestety, mam pewne długi z poprzedniego związku (głupota, naiwność, duma), które dosyć mocno stoją mi na drodze do przyszłości. Jest to około 35 000 euro. Co miesiąc dokładam 300 euro do banku.
To jak dotąd jest w porządku i nie chcę tego zbyt wiele zmieniać. To, co mi przeszkadza, to długi w banku i wyjątkowo wysokie oprocentowanie sięgające niemal 10%.

Te raty stoją mi na drodze do zakupu mieszkania na własność. Ponieważ mieszkam w szeregowcu z moim partnerem życiowym, chciałabym wynająć je najbliższej rodzinie w pierwszych latach.

To, na co mnie stać i na co bank myśli, że mnie stać, to zupełnie różne kwestie.

Moje wyobrażenie o pożyczce od prywatnego inwestora wygląda tak (jsem otwarta na zmiany):

Kwota pożyczki: 35 000 euro

Miesięczna rata wynosiłaby 350 euro, a co roku wpłynęłaby dodatkowa kwota specjalna w wysokości co najmniej 3000 euro. Poproszę o propozycję odsetek dla kredytodawcy. Przyjemna byłaby okres kredytowania od 5 do 6 lat. Koniecznie powinna istnieć możliwość wcześniejszej spłaty.

To, co oferuję kredytodawcy:

Jako urzędniczka, posiadam trwałe dochody i regularne wpływy płacowe, dzięki czemu rata miesięczna może być opłacona każdego 1. dnia miesiąca. Dla zabezpieczenia kredytodawcy podpiszę przypisanie moich dochodów urzędniczych w razie niewypłacalności. ubezpieczenie (na wypadek śmierci) można dodatkowo zawrzeć po uzgodnieniu warunków. Posiadam dobrą zdolność kredytową i nie mam negatywnego wpisu w rejestrze dłużników. Dokumenty potwierdzające zarobki i zdolność kredytową można przedstawić na życzenie.

Na razie tyle ode mnie. Może znajdzie się uczciwy i solidny kredytodawca? Cieszyłabym się bardzo z takiego znalezienia.

Serdeczne pozdrowienia,
LEBENSWERK

Napisany przez Daukind
Przy dobrej zdolności kredytowej i posiadaniu statusu urzędnika można otrzymać kredyty bankowe po znacznie korzystniejszych stawkach.

BTW: (350 euro * 12 + 3.000 euro) * 5 lat to 36.000 euro. Nikt nie udzieli Ci pożyczki oprocentowanej na poziomie poniżej jednego procenta....

Wygląda na to, że przeoczyłeś kilka linijek. Same odsetki nie stanowią problemu, są one tylko niesmacznym dodatkiem. Jestem świadom możliwości refinansowania w innej banku, jednakże nie rozwiązuje to mojego prawdziwego problemu.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Lebenswerk,

jeśli głównym powodem odmowy finansowania nieruchomości jest fakt, że nie otrzymują finansowania z powodu istniejących kredytów, co może nie pasować do obliczeń budżetowych, to polecam skontaktować się z rzetelnym pośrednikiem finansowym. Wtedy konieczne jest stworzenie lub sprawdzenie kompleksowego planu, który umożliwi finansowanie w całości, czyli pozwoli te kwoty pasować do obliczeń banków od strony spłaty.

Co do odsetek: Nie spodziewałem się, że ktoś udzieli mi kredytu z oprocentowaniem 1%. Dlatego nie bez powodu napisałem o okresie 5 DO 6 lat i co najmniej 3000,- rocznej dodatkowej wpłacie. To są jednak tylko ogólne punkty, które można ustalić z odpowiednim inwestorem.
Przy oprocentowaniu 4-5%, których byłbym zdolny zapłacić, kredytodawcy też byłoby pomocno... Banki nie oferują takich warunków.
Na koniec: Uważam, że banki to wytrych. Gdyby nie obowiązek posiadania konta, trzymałbym moje grosze w domu.

Napisany przez NaTwoim13
???? Banka, która udziela im kredytu hipotecznego, nie jest złodziejem?

Znajdź dla siebie solidnego i dobrego partnera finansowego, bo wszystko inne się nie uda, to co ci prywatni inwestorzy zazwyczaj wymagają od ciebie jako zabezpieczenia, już pewnie znasz. Powinni ci się banki - gdzie czasami trzeba się już nawet prostytuować - bądź spełnienie przysług jednak wydać znacznie bezpieczniejsze, bardziej rzetelne i przyjemniejsze.

Napisany przez Daukind

Na koniec: Jestem zdania, że banki to zlodzieje. Gdyby konto nie było obowiązkowe, trzymałbym moje grosze w domu.

W takim razie możesz zapytać swoje grosze w domu, czy udzielą Ci kredytu na finansowanie nieruchomości.

Taki nieuprawniony komentarz. Czy ktoś tu poczuł się trochę urażony?

Wydaje mi się, że to raczej jakiś klan bankierów i pośredników, którzy są tutaj po to, aby zarobić pieniądze, a nie stworzyć neutralne forum.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jesteś urzędniczką? Dlaczego nie skorzystać z pożyczki dla urzędników? Nawet przy trudnej historii kredytowej mogę sprawdzić pożyczkę dla urzędników w wysokości 5,xx%.
Ogólnie inwestorzy, prywatni inwestorzy zawsze są mile widziani. Znam kilku inwestorów. Jednak NIKT nie udziela pożyczki bez zabezpieczenia.
Dlatego chciałbym sprawdzić pożyczkę dla urzędników.

Napisany przez Daukind

Taki niekompetentny komentarz. Czyjś garnitur chyba trochę został nadgryziony?

Przepraszam, ale ktoś, kto ogólnikowo i ogólnie nazywa banki oszustami i mimo to praktycznie błaga o kredyt hipoteczny w tych samych instytucjach, powinien powstrzymać się od używania opiniodawczych stwierdzeń takich jak niekompetentny.

Nie jestem w stanie wywnioskować, żebym prosił o kredyt hipoteczny. Post o błaganie wygląda jednak trochę inaczej...

Napisany przez cosmo
Cześć

Wiele napisane, ale niestety użytkownikowi nie podano konkretnego przykładu na jego problem.

Wyraźnie napisał, że od banków dostaje tylko odmowy i nie ma innego wyboru, jak korzystać z prywatnych INWESTORÓW.

Cytat: od noelmaxim

to, czego ci prywatni inwestorzy zwykle wymagają od nich jako zabezpieczenia, jest im znane. Powinni wiedzieć, czego wymagają banki - gdzie również czasami się skonsultuj z innymi

Myślę, że wie, czego prywatni inwestorzy wymagają, ale jeśli jest przekonany, że może zapłacić na przykład 5, 10 lub 20% odsetek, to jego problem. Daj mu adresy, jeśli masz takie od prywatnych inwestorów, resztę musi zrobić sam.

@Cosmo, to nie działa w ten sposób. Jeśli już, to działa odwrotnie. Współpracuję z inwestorem, jeśli nie dojdzie do rozwiązania z bankiem. To on decyduje, czy i jak inwestować, a następnie kontaktuje się z właścicielem. Oczywiście, bez podejrzanych opłat wstępnych ani innych podobnych rzeczy. Te osoby łamiące prawo powinny być natychmiast zatrzymane. Prywatny inwestor nie chce, żeby jego adres był rozpowiedziany.

Napisany przez cosmo
Tak, z pewnością masz rację, obie strony muszą się porozumieć.

Co do przedpłat, także nic nie słyszałem.

Napisany przez Daukind

On jasno napisał, że od banków przychodzą tylko odmowy, więc nie pozostaje mu nic innego, jak prywatni INWESTORZY.

Niestety, ty w ogóle nie zrozumiałaś, co ona (nie on) napisała. Szkoda.

Napisany przez cosmo
No dobrze, jestem ciekawy, jak to dla mnie wytłumaczysz. W gruncie rzeczy nie ma znaczenia, czy (on) czy (Ona) prosi o poradę. Cytat: ..... w nadziei znalezienia prywatnego inwestora. Żadna z tych portali nie była mi na tyle sympatyczna po dłuższym poszukiwaniu, dlatego szukam pomocy na tym forum. Niektóre z Twoich komentarzy dotyczące wezwania o pomoc dla Lebenswerk też nie są najlepsze, wręcz przeciwnie....

Napisany przez Dandei
Sprawdź Auxmoney.

Za Auxmoney stoi także bank.

Napisany przez brainy
Jeśli bank nie udziela kredytu osobie zatrudnionej na stanowisku urzędniczym, żaden kredyt udzielony przez osobę zwykłego zdrowego rozsądku nie jest udzielany.

Bank zawsze jest też tańszy niż jakiekolwiek osoby prywatne.

Bycie zatrudnionym na stanowisku urzędniczym nie oznacza nieskończonej zdolności kredytowej. Istnieje zbyt wielu zatroskanych długami urzędników. Urzędnicy również są tylko ludźmi.

P.S. Spróbuję w kręgu znajomych.

Napisany przez NaTwoim13
Niech stopy procentowe wrócą do umiarkowanych 7% (przecież kiedyś były ponad 10%), wtedy na licytacjach znowu pojawią się piękne obiekty.

Brainy, czy wtedy byś się cieszył???? Naprawdę sądzisz, że obiekty staną się piękniejsze? Serio wierzysz, że będziesz miał szansę na zdobycie jednego? Zakładasz nadmiar ofert, ale czy uważasz, że będziesz jedynym licytantem? Tak, za grosze, bo siedzisz tam sam?

Nieważne, twoja zawiść sprawi, że możesz nawet przestać uczestniczyć w licytacjach, poza tym kiedy miałyby być te 7%?????

Twój poniższy komentarz, wybacz, to największa głupota, jaką ostatnio przeczytałem!

Napisany przez brainy

Czy naprawdę sądzisz, że obiekty staną się wtedy piękniejsze?

Przynajmniej te nowsze niż obecnie.

Cytat od noelmaxim

Czy naprawdę sądzisz, że wtedy dostaniesz jedno?

Dlaczego nie? Być może nawet dwa lub trzy!

Cytat od noelmaxim

Zakładasz nadmiar, czy sądzisz, że tylko ty będziesz podnosił cenę? Tak, za bezcen, bo tam siedzisz samotnie?

Wziąłem udział w znacznie więcej niż 50 licytacjach komorniczych. Czasami także składałem oferty. Za bezcen jest bardzo rzadkie.

Cytat od noelmaxim

Nieważne, twoja zawiść doprowadzi do tego, że być może przestaniesz uczestniczyć w licytacjach, a kiedy to ma być z tym 7%?????

Nie jest to zawiść, ale rzeczony ostrzeżenie.
Obecna sytuacja z oprocentowaniem jest wszystkim, tylko nie zdrowa i sztucznie wywołana, aby świat finansowy nie runął.
Kiedy? Dopiero wtedy, gdy obecny system zawiedzie. Nie znam jednak terminu.

Cytat od noelmaxim

Twój ostatni zapis jest największym nonsensem, jaki ostatnio przeczytałem tutaj!

Opinia osoby ograniczonej horyzontem systemowym.

Napisany przez JoeTrust
Nie do końca rozumiem, dlaczego komentarz dotyczący auxmoney został tak surowo zbyty.

Jestem inwestorem na platformie smava od kilku lat. Obie platformy nie są bankami, ale korzystają z banku do zarządzania kwotami. Mogę polecić smava: https://aklam.io/7tgrIe (To link polecający, przy wyborze tej strony, premia w wysokości do 200€ zostanie wypłacona w równych częściach obu polecającemu i użytkownikowi).

Oprocentowanie jest bardzo niskie, a potrzebna kwota jest gromadzona przez prywatnych inwestorów.

Jestem zdecydowany udzielić dodatkowych informacji i odpowiedzieć na pytania tak kompleksowo, jak to możliwe.

Napisany przez cosmo

Witaj, życiowe dzieło,

jeśli głównym powodem odrzucenia finansowania nieruchomości jest to, że nie uzyskują finansowania nieruchomości ze względu na te kredyty, ponieważ w rezultacie budżetowy nie pasuje, to zalecam skontaktowanie się z rzetelnym pośrednikiem finansowym. Tutaj trzeba stworzyć koncepcję ogólną lub ją zbadać, która umożliwia całkowite sfinansowanie, czyli te kwoty będą pasować do budżetów banków z uwagi na spłatę.

Nie uważam, że banki powinny przeprowadzać analizę budżetową. Kto może mi nakazać, ile pieniędzy potrzebuję do życia? Nikt, to kompletna bzdura. To tylko ja decyduję, czy mogę poradzić sobie z 500 czy 1000.

Napisany przez Dandei
[cytat=Bankkaufmann">
Auxmoney ma również bank.
[/cytat]
Oczywiście, ale tylko zajmuje się obsługą.

Napisany przez cosmo
Tematem jest więc.
Gdzie mogę znaleźć wiarygodnego, PRYWATNEGO pożyczkodawcę?

Dla mnie wszystko, co jest załatwiane lub finansowane przez bank lub ubezpieczyciela, nie oznacza Prywatnego pożyczkodawcy

Dla mnie prywatne to kiedy jedna, dwie lub nawet więcej osób łączą się prywatnie i pomagają sobie wzajemnie, bez względu na obszar.

Jak się porozumieją, decydują tylko odpowiednie strony. https://youtu.be/buXGGOkaZIE?t=22

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata