Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy otwarcie konta bieżącego w banku SpardaBank opłaca się?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Forum Finansowe,

Mam następujące pytanie:

Czy opłaca się mieć konto oszczędnościowe w Spardabank?
Jesteście zadowoleni z obsługi?

Jestem studentem.

Dzięki,
Pozdrawiam serdecznie.

FrankyBoy

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

również nic złego jeszcze nie słyszałem o SpardaBank i sam mam tam drugie konto.

Musisz oczywiście pamiętać, że sieć bankomatów nie jest zbyt duża i że musisz zapłacić jednorazową opłatę członkowską w banku genossenschaftsbank. Po zamknięciu konta otrzymasz tę kwotę z powrotem.

Pozdrawiam

Napisany przez bremerbauer
Proszę trzymać ręce z dala od banku. Wprowadzili teraz ukrytą roczną opłatę za kartę bankową i nie są skłonni zwrócić opłaty z niezadowolonych i rozczarowanych klientów w zamian za nieużywaną kartę.

Koniec końców. Złożyłem wypowiedzenie i nie mogę dłużej polecać Banku Dobrego Samopoczucia.
Rycerze rozbójnicy w wilczej skórze!

Napisany przez Sweeper

... Trzymajcie się z dala od banku. ...

Mogę się z tym zgodzić.

Moim zdaniem ta instytucja jest obecnie prowadzona na sposób feudalny,

Według mnie jest to tylko kwestia czasu, zanim po opłacie w wysokości 12 €/rok (opłata za kartę bankową) pojawią się kolejne ograniczenia.

Od dziesięcioleci jestem klientem, nie wyróżniałem się w tym czasie w żaden sposób - mimo to nie otrzymałem pomocy, gdy miałem krótkotrwały problem do rozwiązania.

Mogę zrozumieć brak elastyczności w stosunku do nowego klienta, ale nie po ponad 30 latach przynależności (bez wybryków i posiadając ponad 800 € akcji -- kiedyś nazywane udziałami spółdzielczymi)

Mam dość zabaw z CashPool itp., aby móc łatwo uzyskać gotówkę.

W DKB prowadzenie konta, BankCard i VisaCard są bezpłatne - wręcz przeciwnie - otrzymuję więcej odsetek od salda na karcie Visa, niż kiedykolwiek mógłbym uzyskać z krótkoterminowych lokat w Sparda-Bank. Ponadto transfery finansowe, jak przelewy, itp. (subiektywnie) wydają się być znacznie szybsze.

Przyjazny i sprawiedliwy .... Bank dobrej atmosfery --- oba te slogany reklamowe nie zostały mi w pełni ujawnione.

Napisany przez Garinga
Serwus,

ja jestem zadowolony z Banku Sparda. O Boże, co to jest 8,45 € / rok (u mnie 2x) za kartę EC? Jest napisane, że jest tam opłata.
Prawdą jest jednak, że gęstość bankomatów w Niemczech jest rzadka. Dlatego mam także kartę MasterCard od Sparda, z której mogę wypłacać pieniądze na całym świecie za jedyne 1 euro opłaty.
20 € opłaty za MC to nie wielki koszt... po obrocie 2500 € / rok otrzymam tę kwotę zwrotnie.

Zdarzyło mi się już, że chciałem wypłacić pieniądze w innym mieście. Bankomat Sparda był uszkodzony, wtedy wypłaciłem pieniądze kartą MC z dowolnego bankomatu i po telefonie do Sparda otrzymałem zwrot opłaty w wysokości 1 €.
Muszę sprawdzić, co się stanie, gdy zadzwonię i powiem, że w promieniu 50 km nie ma bankomatu Sparda... prawdopodobnie zwrócą mi również ten 1 euro.. ^^

Inne banki, które reklamują darmowe karty itp., mogą mieć w sobie jeszcze ukryte opłaty.
A kto powiedział, że zawsze są dostępne darmowe karty? Wtedy co chwilę trzeba by zmieniać konto płacące...

Mogę mówić tylko za siebie, jestem zadowolony z Banku Sparda. Zarówno w kontaktach osobistych, jak i telefonicznych, zawsze są mili...

Napisany przez Sweeper
Garinga, z twojego punktu widzenia masz absolutną rację.

Uważam, że Sparda-Bank zawsze ma o wiele lepsze warunki niż Sparkasse w tej okolicy. (Choć warunki Sparda-Bank Hannover są znacznie gorsze niż te, o których piszesz)

Ale... nie ma banku, którego wszyscy klienci byliby zadowoleni lub niezadowoleni.

Moim zdaniem celem forum jest to, aby każdy mógł wyrazić swoje zdanie bez polityki i wyciągnąć własne wnioski z opinii innych.

Cytat:
... W takim razie trzeba by co kilka lat zmieniać konto...

... Nie miałbym z tym problemu ...

Napisany przez Garinga

Garinga, z twojego punktu widzenia masz w 100% rację.

Uważam, że Sparda-Bank, z uwzględnieniem swoich warunków, jest nadal o wiele lepsza niż Sparkasse w tej okolicy.
(Niemniej jednak warunki Sparda-Bank Hannover są znacznie gorsze niż te, o których wspominasz)

Ale... nie ma takiego banku, którego wszyscy klienci są zadowoleni lub niezadowoleni.

Moim zdaniem celem forum jest wyrażanie opinii bez polityki i budowanie własnego osądu na podstawie opinii innych.

Cytat:
... W takim przypadku trzeba by co kilka lat zmieniać konto...

... Nie miałbym z tym problemu ...

Serwus..

Trochę drażni mnie ogólna wypowiedź Odstąp od banku.. (nie, nie jestem pracownikiem banku^^). Nie można porównywać każdej Sparda-Bank ze sobą. Sparda-Bank Ostbayern (gdzie jestem bardzo zadowolony) może zachowywać się inaczej niż Sparda-Hessen...

Przecież nawet nie wiadomo, w którym kraju związkowym chce TE otworzyć konto...

A propos Sparkasse... Moja żona jest w Sparkasse i co miesiąc jest obciążana opłatą od 8 do 11 € za zamknięcie konta.. po kilku zapytaniach nie mogli nam przedstawić dokładnego rozbicia. W jednym miejscu napisano ostatnio, że można bezpłatnie wypłacić pieniądze tylko 5 razy w ciągu miesiąca... To już jest przesada :/

Napisany przez lomonos
Odwołałem opłatę za kartę i Sparda-West zakończyła umowę na kartę bankową na 31.03.2016. Muszę jeszcze sprawdzić, co to oznacza. Nie wiem, czy tylko karta EC zostanie zakończona, czy również konto oszczędnościowe. W każdym razie teraz zamykam sprawy z bankiem Sparda. Przechodzę teraz do Comdirect. Mają też bonus powitalny w wysokości 100€.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata