UBS pozostaje problematycznym bankiem z wieloma zagraniami w stylu mafijnym wobec małych klientów!
Na przykład sprzedaż nieruchomości, kara na hipotekach o stałym oprocentowaniu, duże sumy zakupów przez miesiące umieszczone na wewnętrznych kontach nie do odnalezienia z zatwierdzeniem państwowym!
Pozostaję sceptycznym użytkownikiem tej globalnej wielkiej bankowości. Wypłaciłem $-
konto. Korzystam tylko z CHF-Tradepac z akceptowalnymi i opłacalnymi opcjami handlowymi. Czasem muszę zadzwonić, gdy zlecenie jest oczekujące, ponieważ jakiś urzędnik bankowy chce podeptać moje zamówienie. Na szczęście mam książkę zleceń Swissquote i mogę sprawdzić terminowe wykonanie moich zleceń i opóźnienia w UBS!
Nowe UBS-Quotes jest dla mnie jak klienta użyteczne aż wygodne. Od dawna żądałem, aby klienci UBS mogli korzystać z niezawodnej usługi kursów.
doradca bankowy się zmienił, ale stał się o wiele lepszy, szanuje moją osobistą strategię inwestycyjną.
Przypuszczam, że strategia rynkowa UBS przyciągnęła wielu klientów poprzez hojny program UBS Quotes. Teraz klientów/nieklientów traktuje się zdecydowanie uprzedzająco. Przypomina on dyktaturę rynkową Cablecom z usunięciem różnorodnej oferty kanałów, w szczególności eliminacją CNBC, co jest dla inwestora naprawdę cennie, a w zasadzie niezbędne jeśli chodzi o informacje o amerykańskich potęgach finansowych.