Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: UBS Cytaty świeżo upieczone

Napisany przez 2cybercrash
Najnowsza oferta UBS-Quotes jest niespodziewana. Wymagane jest logowanie klienta. Starannie przygotowana imponująca oferta. Dotychczasowe portfele mogą zostać przeniesione. Wow, to naprawdę imponujące. Zobaczymy, czy 17 listopada wszystko nie runie podczas terminu opcji?

Napisany przez Globalist
Szkoda nowego wątku.
Trochę spóźniony z twoim odkryciem.
Koniecznie skorzystaj najpierw z funkcji wyszukiwania.
https://www.boersenportal.ch/forum/viewtopic.php?t=318&postdays=0&postorder=asc&s

Przepraszam Globalist, masz całkowitą rację. Moje listy zleceń UBS zostały odcięte dopiero wczoraj, więc byłem zmuszony przełączyć się na nowy system. Być może innym użytkownikom również przydarzyła się podobna sytuacja? Pozostawiam ten post na razie. Jeśli pojawią się więcej reklamacji, postaram się go usunąć. Nic osobistego, Globalist. :wink:

Napisany przez richard100
Mam problem z zrozumieniem. Używam UBS-Quotes PF od lat. Dla mnie to najlepsze, co można znaleźć.
Jedyna zmiana, jaką zauważam, to duży czerwony tekst: UBS QUOTES bardziej kompleksowy, przejrzystszy, lepszy.
W przeciwnym razie nie zauważam żadnych zmian. Nawet logowanie pozostaje takie samo.
Czy coś przeoczyłem?
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Karat
Cześć bogaty r n Nie widzę nic innego. Od lat wynajmuję miejsce w UBS Quotes r ni uważam, że jest bardzo dobre. Ostatnio zawsze działało. r n r n Karat

Napisany przez ManfredBali

Sonst stelle ich keine Änderungen fest. Auch das Login bleibt das gleiche.
Habe ich da was übersehen?
Gruss Rich

Dzień dobry Rich,
sprawdziłem próbę logowania.
Wygląda na to, że dotyczy to tylko klientów, którzy mają relacje klienta?
Jeśli tak, to czerwony kolor tylko przeszkadza.

Cześć Manfred,
Nie jestem już klientem UBS (już nie)
Spróbuj się zarejestrować mimo to., nawet jeśli jest napisane, że logowanie jest tylko dla klientów UBS.... Następnie po lewej stronie znajdziesz standardowe logowanie.
Powinno działać.
Myślę, że czerwony kolor tekstu jest tymczasowy i ma przyciągnąć uwagę na nowości. Co mi się szczególnie podoba w UBS, to fakt, że nikt nie ma dostępu do tych danych. Nawet UBS nie. Jeśli stracisz swoje dane logowania, nawet pomoc techniczna UBS ci nie pomoże, ponieważ oni również nie mają do nich dostępu. Nie jestem jednak pewien, czy jest tak samo w przypadku innych dostawców, takich jak Cash itp.
Pozdrowienia, Rich

Dziękuję Rich,
od dłuższego czasu mam PFy na UBS (również nie jestem klientem).
Zawsze loguję się za pomocą standardowego logowania.

Pytanie głupie: Co jest inne?
(Nie mogłem obejrzeć wycieczki, awaria związana z java-script).

Napisany przez Globalist
No cóż...
Aby skorzystać z nowego UBS Quotes z jego licznie genialnymi funkcjami, trzeba być klientem UBS z usługą bankowości elektronicznej. Logować się można za pomocą kodu dostępu do bankowości elektronicznej lub wygenerowanego samodzielnie hasła. Wszystko to oczywiście jest za darmo.
Strona, do której się odwołujecie z informacją w czerwonym tekście, to stara wersja Quotes i WKRÓTCE zostanie wyłączona.

Naja...
Die von euch aufgerufene Seite mit dem Hinweis in roter Schrift ist die alte Quotes-Version und wird BALD abgeschaltet.

Czy to twoje przypuszczenie?
Jak ja to przeczytałem, ta stara strona pozostanie, ale z opóźnionymi notowaniami i mniejszą liczbą giełd. Nie znalazłem informacji o wyłączeniu...
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Globalist

Tak, jak to przeczytałem, ta stara strona pozostanie, ale z opóźnionymi kursami i mniej giełdami. Nie przeczytałem nic o wyłączeniu...
Pozdrowienia Rich

Wątpię, że UBS pozwoli dwóm wersjom działać równolegle dłużej.

Nie sądzę, że UBS pozwoli dwóm wersjom funkcjonować równolegle na dłuższą metę.

Innymi słowy: To Twoje osobiste przypuszczenie. :wink: Właśnie to chciałem wiedzieć.
Jednakże mogę sobie wyobrazić, że UBS również odniesie korzyść, jeśli ich strony będą odwiedzane, przeglądane i używane. To czysta reklama.
Zobaczymy. Jestem optymistyczny co do tego, że ta strona nie zostanie wyłączona.
Istnieje wystarczająco wiele alternatyw, które chętnie zastąpią.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Dany1
Zacytowane przez richard100 Wątpię, że UBS będzie nadal prowadziła równolegle dwie wersje. Inne słowa: To twoje osobiste założenie. :wink: Tak naprawdę chciałem to wiedzieć. Jednak mogę sobie łatwo wyobrazić, że UBS również czerpie korzyści z odwiedzania, przeglądania i korzystania ze swoich stron. To czysta reklama. Zobaczymy. Jestem optymistycznie nastawiony, że ta strona nie zostanie wyłączona. Istnieje wystarczająco dużo alternatyw, które chętnie wskoczą tutaj. Pozdrowienia, Rich No, zobaczymy, jak długo jeszcze będzie migotać... dzisiaj zarejestrowałem się na nowe konto logowania z danymi klienta mojego syna. Na pewno nie będę tam klientem, najwyżej właścicielem (akcjonariuszem).

Napisany przez Hans
...jestem już od lat klientem UBS i jestem całkowicie zadowolony !

Chciałbym podziękować UBS. :cry:
Bez większego ostrzeżenia odwrócili mój portfel.
Zajęło mi kilka godzin, aby odzyskać wszystkie dane.
Spędziłem nad tym kilka godzin. Teraz jestem na Yahoo. Układ mnie przekonał.
Jeśli taka jest polityka UBS wobec klientów, to cieszę się, że nie mam tam konta. (Jestem w pewnym sensie klientem, posiadając produkty GOAL UBS)
Znalazłem dobre alternatywy również dla innych informacji, które dotychczas pobierałem z UBS-Quotes, takie jak PE, cena zakupu, wykresy itp.
Innymi słowy, jestem sfrustrowany.
Pozdrowienia, Rich

UBS pozostaje problematycznym bankiem z wieloma zagraniami w stylu mafijnym wobec małych klientów!

Na przykład sprzedaż nieruchomości, kara na hipotekach o stałym oprocentowaniu, duże sumy zakupów przez miesiące umieszczone na wewnętrznych kontach nie do odnalezienia z zatwierdzeniem państwowym!

Pozostaję sceptycznym użytkownikiem tej globalnej wielkiej bankowości. Wypłaciłem $-konto. Korzystam tylko z CHF-Tradepac z akceptowalnymi i opłacalnymi opcjami handlowymi. Czasem muszę zadzwonić, gdy zlecenie jest oczekujące, ponieważ jakiś urzędnik bankowy chce podeptać moje zamówienie. Na szczęście mam książkę zleceń Swissquote i mogę sprawdzić terminowe wykonanie moich zleceń i opóźnienia w UBS!

Nowe UBS-Quotes jest dla mnie jak klienta użyteczne aż wygodne. Od dawna żądałem, aby klienci UBS mogli korzystać z niezawodnej usługi kursów. doradca bankowy się zmienił, ale stał się o wiele lepszy, szanuje moją osobistą strategię inwestycyjną.

Przypuszczam, że strategia rynkowa UBS przyciągnęła wielu klientów poprzez hojny program UBS Quotes. Teraz klientów/nieklientów traktuje się zdecydowanie uprzedzająco. Przypomina on dyktaturę rynkową Cablecom z usunięciem różnorodnej oferty kanałów, w szczególności eliminacją CNBC, co jest dla inwestora naprawdę cennie, a w zasadzie niezbędne jeśli chodzi o informacje o amerykańskich potęgach finansowych.

Napisany przez Globalist

UBS pozostaje problematycznym bankiem, który stawia wiele mafijnych gier przeciwko małym klientom!

Wydaje mi się, że strategia rynkowa UBS przyciągnęła wielu klientów poprzez swoje hojne programy serwisowe z ofertami. Teraz radykalnie różnicuje się między klientem a nieklientem. Przypomina o dyktaturze rynkowej Cablecom z usunięciem różnorodnych kanałów, zwłaszcza zniesieniem CNBC, który jest naprawdę znaczący dla inwestora, a tak naprawdę niezbędny do uzyskania informacji o amerykańskich potęgach finansowych.

Klient/Nieklient spotykamy wszędzie. Zaczyna się od lekarza i ciągnie na dalekich wyspach.

Załóż konto w UBS i będziesz szczęśliwym użytkownikiem ofert. DARMOWE dane w czasie rzeczywistym, gdzie jeszcze to znajdziesz?

Załóż konto w UBS, a będziesz szczęśliwym użytkownikiem Quotes. Darmowa w czasie rzeczywistym, gdzie jeszcze to możliwe?

Teraz, po mozolnej pracy na Yahoo, udało mi się skonfigurować swoje PF. Pozostanę przy tym. Bardzo czytelne i wszechstronne. Mogę żyć z 15-minutowym opóźnieniem kursu. Tak czy inaczej, dokonuję zakupu/sprzedaży tylko z dolnymi/górnymi limitami.
Pozdrowienia, Rich

Cześć Manfred,
Muszę przyznać, że moja skrzynka odbiorcza Yahoo coraz bardziej mi się podoba. Zaczynam się w niej powoli odnajdywać. Nie tylko ze względu na wydajność, która również jest dobra, ale przede wszystkim ze względu na przejrzystość. :lol:
Dziękuję za pomoc i wsparcie.
Pozdrawiam, Rich

Napisany przez Dany1
Tak, też czuję się już całkiem dobrze z Yahoo. To dobre uczucie, kiedy nie jest się uzależnionym od tego niemożliwego banku Szwajcarii.

Hej Rich, Dany i inni zainteresowani, Cieszę się, że również podoba wam się Yahoo. Spędzam dużo czasu na analizie najlepszych narzędzi (darmowe programy). Żadne z nich nie jest doskonałe, ale moim celem jest stworzenie optymalnego świata tradingu dla siebie przy użyciu jak najmniejszej liczby narzędzi. Po wielu próbach (nie wiem, ile platform i portali już sprawdziłem), moja obecna wiedza (na dzień ostatniego błędu) przedstawia się następująco: - Yahoo oferuje kompletnie rozwiązanie dla USA. (Używam angielskiej wersji do logowania, lepsze wsparcie w przypadku widoków. Czy niemiecki ma mniej?) Dla Europy dane fundamentalne są słabe, a wyszukiwanie symboli wymaga przyzwyczajenia. Dla analizy technicznej (wykresy) dla wszystkich tytułów jest bardzo dobre (należy pobrać wersję Java). Bardzo dużo dobrych możliwości integracji (więcej na to później). Bardzo dobry screener (Java). Bardzo dobry system alertów (wiadomości, wartości kursów). Praktycznie brak wsparcia dla funduszy (tylko akcje). - UBS jest silny w przypadku pojedynczego zapytania o kurs (jakość danych fundamentalnych) i obecnie oferuje czas rzeczywisty dla kursów SPI. Bardzo słaby w obsłudze portfela inwestycyjnego i różnych widoków (praktycznie nieprzydatny z mojego punktu widzenia). Screener jest nieprzydatny. - Cash jest - w przeciwieństwie do niektórych opinii! - bardzo przydatną alternatywą dla UBS. Elastyczne widoki i listy są głównym atutem Cash! Więcej na ten temat później wraz z przykładami. Opóźnienie w kursach jest znane, słabe wykresy. Dane fundamentalne w porównaniu do UBS są słabsze, ale są dostępne uzupełnienia. Używam Cash jako zapas do Yahoo. Dla różnych rynków potrzebne są dodatkowe narzędzia. Przykład: Cortalconsor i Finanznachrichten oferują wiele (więcej później). Próbuję ograniczyć loty na oślep możliwie prosta rozwiązania w dziczy danych, naturalnie to mnie jeszcze nie czyni lepszym traderem, przynajmniej czynię moje błędy bardziej efektywnie! ops: Generalnie rozróżniam dwie dziedziny zainteresowań: - Zarządzanie obecnym portfelem (alerty, itd.) - Narzędzia do poszukiwania pereł (listy, itd.). Wymaga to różnych podejść do rozwiązań (metodologii). Mogę przedstawić konkretne rozwiązania w dziale Narzędzia. Jeśli nie jest to interesujące, daj mi znać.

I oto nagle UBS PF jest ponownie dostępne.... Po tym, jak było zablokowane przez około 1 tydzień. Co się tam dzieje...
W takim razie będę teraz prowadzić je równocześnie. Na wszelki wypadek, jeśli jedno z nich znów przestanie działać.
Pozdrowienia, Rich

Dzisiaj małe spotkanie z opcjami i coś tam działa na UBS-Internetbankingu? Po wprowadzeniu zlecenia bankowego pojawia się po prostu komunikat, że usługa internetowego bankowania jest obecnie niedostępna. Niemniej jednak doradca jest dostępny i wprowadza zlecenie według warunków E-Banking.

To dokładnie dlatego nigdy nie pracuję z takimi badziewiami pochodnymi! Wszystkie umowy mówią, że bank nie odpowiada za zapewnienie technologii. Voilà!

Mimo wszystko UBS-Quotes działa z przekazem kursów.

Napisany przez ADMCI4
Tylko mi się nie udaje uzyskać ofert UBS, czy są też inne?
Cały poranek jestem strasznie wkurzony, a teraz dalej nie działa! :evil:

To kolejny powód dla mnie, żeby wreszcie zmienić...

Napisany przez Karat
Działa doskonale u mnie.
Karat

Napisany przez ADMCI4
Stare działa teraz u mnie znowu, ale nowe nie działa dla klientów! :evil: Przerwa w działaniuUsługi bankowości internetowej UBS są obecnie niedostępne z powodu problemów technicznych. Rozwiązanie problemu jest w toku. Przepraszamy za tę przerwę i wszelkie niedogodności, jakie mogą z tego wynikać. Dziękujemy za zrozumienie.

UBS Telebanking ma dziś poważne problemy techniczne, choć o 15:30 możliwe jest ponowne zalogowanie, to jednak żadne funkcje nie są dostępne.

Czy cieszy to użytkowników, którzy chcieliby dokonać płatności?

Jestem wdzięczny za alternatywne bankowość, która przypadkowo działa dzisiaj.

Udało się złożyć zamówienie około godziny 16:00, jednak jego realizacja wciąż jest w toku. W księdze zleceń Swissquote zamówienie jest już widoczne jako zrealizowane.

O godzinie 18:00 w wiadomościach SF podano, że przyczyną była większa awaria zasilania/skrót.

Napisany przez Globalist
U mnie wszystko działa bez problemu. 8)
Zarówno to stare, jak i nowe.

Napisany przez Dany1

U mnie wszystko działa bez problemów. 8)
Zarówno to stare, jak i nowe.

...i następnie dodajesz obie wartości razem, a już masz cel cenowy na koniec 2007 roku? :mrgreen:

Napisany przez Karat
Dzisiaj zobaczyłem, że stary, publiczny UBS-Quotes będzie wyłączony za 2 miesiące. Istniejące PF-y pod tą samą nazwą użytkownika mogą zostać automatycznie przeniesione. Jednakże informacje z publicznego UBS-Quotes nie będą tak obszerne jak informacje dla klientów UBS! Co robisz? Przełączasz się na nowe Quotes czy zmieniasz dostawcę? Już jestem przyzwyczajony do UBS-Quotes, więc nie jest mi zbyt wygodnie zmieniać. Pozdrowienia, Karat

Cześć Karat,
Jeszcze nie ufaj temu interesowi. Obecnie pracuję na dwóch frontach. To znaczy, że równocześnie założyłem konto PF na Yahoo. Ciekawi mnie, jak to będzie działać przy przenoszeniu na nowe PF dla osób spoza firmy.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Karat
Cześć Rich Sprawdziłem, jak ten transfer powinien przebiegać, ale nic nie znalazłem. Czy już to widziałeś? Czy osoba korzystająca z funkcji stiller Quotes też musi się zarejestrować? Karat

Cześć Rich
Czy jako użytkownik „cichy” Quotes również trzeba się zarejestrować?
Karat

Cześć Karat,
Nie znalazłem na ten temat żadnych informacji. Jestem już kilka lat na forum. Co ostatnio działo się u mnie, możesz zobaczyć w powyższych postach.
Przez pewien czas nie miałem dostępu do mojego PF. Nagle znów działało. Teraz znów wszystko wróciło do normy. Jestem ciekawy, jak długo to potrwa, i co trzeba zrobić, aby dostać się na nowe PF jako nieklient.
Chętnie się zaskoczysz. W międzyczasie założyłem dodatkowe konto na Yahoo. Jest również bardzo czytelne. Trochę to mnie kosztowało pracy. konto w UBS nie otwieram z tego powodu.
Pozdrawiam Rich

Napisany przez Karat
Musisz to po prostu kliknąć, tam jest opisane, jak to zrobić. Tylko jednego punktu nie znalazłem. Jest tam także pewnego rodzaju instrukcja.
Karat

Cześć Karat
Wygląda na to, że mam jakiś problem z przekazywaniem. Nie rozumiem, co to oznacza. Można zarejestrować się na nowe konto, przy użyciu nowego hasła. Ale jak przebiega transfer? Nie chcę wprowadzać tego ręcznie... :cry:
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Karat
Tego też akurat nie wiem.Karat

Napisany przez ADMCI4
Jestem teraz w sekcji Opinie klientów, ale myślę, że będzie tak samo.
Mogę kliknąć na Portfele wirtualne u góry, następnie po lewej stronie na Przenoszenie danych.
Następnie należy wprowadzić nazwę użytkownika i hasło do starego konta, a dane powinny zostać przeniesione.

Napisany przez Karat
Gdzie mogę kliknąć na Portfele wirtualne i transfer danych? Nie jestem klientem UBS i nie widzę tych informacji na żadnej z odwiedzonych przeze mnie stron.

Pozdrowienia.

Napisany przez ADMCI4
Ok...dokładnie się przyjrzę.
W skróconym przewodniku jest mała tabela dla Klientów Publicznych i UBS.
Następnie wydaje się, że są dostępne tylko opóźnione kursy i brak portfeli dla osób spoza klientów...

Dla klientów UBS przebiegało to następująco: należy utworzyć login lub hasło. Następnie strona z ofertą kursów powinna być dostępna.

Teraz na górze kliknij Portfele wirtualne w pasku menu. Następnie pojawi się formularz do wprowadzenia starego hasła i nowego hasła, w ten sposób wcześniejsze portfele zostały przeniesione do nowego systemu. Należy jednak zawsze zalogować się i kliknąć przycisk Portfele wirtualne.

Napisany przez Karat
Wysłałem dzisiaj zapytanie e-mail do UBS, czy Wirtualne Portfele będą nadal dostępne dla osób spoza UBS w nowym Quotes. Oto odpowiedź.
----------------------------------------------------------------------

Szanowny Panie Rockefeller

Dziękujemy za zainteresowanie UBS Quotes.

Osobom spoza banku nadal dostępna jest ograniczona wersja platformy UBS Quotes. Jednak w tej wersji publicznej nie można tworzyć wirtualnych portfeli, a dostępność tytułów jest również bardziej ograniczona niż wersji dla klientów UBS.

W razie dodatkowych pytań pozostajemy do Państwa dyspozycji pod numerem +41 (0) 848 848 062.

Z poważaniem

Zespół UBS Quotes
Stefan Meier
-------------------------------------------------------------------------------

Czyli jasne, że muszę zorganizować moje PF gdzie indziej. Kto ma jakiś dobry pomysł? Mogę to zrobić w moim banku (CS), ale zawsze muszę logować się za pomocą zmieniającego się kodu. UBS-Quotes były zdecydowanie bardziej użytkownikoodpowiednie pod tym względem.

Karat

Napisany przez beat

Kto ma dobry pomysł? Karat

cash.ch nie jest w czasie rzeczywistym, mam dość.

Jak już wspomniałem, zarejestrowałem się na Yahoo. Podoba mi się. Bezpłatne, informacje o kursie z opóźnieniem 15 minut. Mogę się z tym pogodzić. Jestem także klientem CSGN. Ta platforma jest nieprzydatna. Mają jeszcze wiele do nadrobienia w tej kwestii. Pozdrowienia, Rich

Nie można otworzyć plików pdf w nowym oprogramowaniu UBS-Banking za pomocą czytnika Acrobat Reader. Pojawia się komunikat o błędzie eksploratora z przerwaniem.

Korzystałem z Internet Explorera 6.0 Service Pack 1 i Acrobat Readera 6.0.
Po zaktualizowaniu do wersji Acrobat Readera 8.0 wszystko działa poprawnie, choć trochę wolniej ze względu na zbędne śmieci, które zapełniają pamięć.

Swissquote działa z wszystkimi wersjami Acrobat. Być może inne systemy bankowości internetowej także wymagają uaktualnienia do wersji 8.0 Acrobat?

Napisany przez Globalist
Spróbuj przeczytać Foxit Reader. Nie jest takim potworem pamięciowym jak Adobe. Może zrobić dokładnie to samo z plikami PDF tylko o wiele szybciej/lepiej.

https://www.foxitsoftware.com/pdf/rd_intro.php

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata