Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: wynik schufa

Napisany przez 123AC
Cześć drogie forum,
mam krótkie pytanie:
- co oznacza wynik punktacji Schufa wynoszący 68,28%?

Napisany przez Daukind
Czy mówimy o punkcie bazowym? W takim przypadku bardzo prawdopodobne, że informacje o zdarzeniach negatywnych zostały uwzględnione w raporcie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
68% to ani pies, ani surowe mięso. Pytanie brzmi, czy tutaj są jeszcze jakieś negatywne kwestie do załatwienia, czy już wszystko opłacone i teraz pozostaje czekać, aż schodzimy na dół po szczeblach?

Napisany przez 2Escorpio

Cześć kochane forum,
mam krótkie pytanie:
- co oznacza wynik punktowy Schufy na poziomie 68,28%?

Dosyć słaby wynik... niemal niemożliwy do osiągnięcia bez żadnych incydentów, czyż nie?

Odpowiedź poprawna!
Wynik 68% nie osiągniesz, nie robiąc nic.

Napisany przez Marc00
Cześć społeczności forum,
Mam ocenę Schufy wynoszącą 96,55%. Co ta ocena mówi o mnie jako kredytobiorcy?
Czy mój wynik może się poprawić lub dalej wzrosnąć?
Dziękuję wszystkim.
Marc00

96,55 jest całkiem w porządku.
Jeśli chcesz sprawdzić, czy można tutaj coś poprawić, zamów raport z Schufy i załącz go tutaj, wtedy będzie można to ocenić.

Napisany przez domrepp
Jeśli spojrzeć na to przez pryzmat języka Schufy, wartość mówi:

Stanowisz bardzo ryzykowne ryzyko niezdolności do terminowego regulowania płatności zgodnie z umową.

Co może oznaczać, że jeśli w przyszłości chciałbyś zawrzeć umowy (na telefon, kredyt, itp.), możesz napotkać ogromne problemy.

Więc istnieją dwie możliwe sytuacje: albo wiele się gubi/zdarza w finansach osobistych, albo popełniono błędy w Schufie.

@domrepp, to nieprawda, że 96% oznacza bardzo wysokie ryzyko.

Tutaj można przeczytać więcej na ten temat:
Tabela wyników Schufy - i procedura punktacji

Przewiń w dół i zobaczysz, że wynik 96% oznacza akceptowalne ryzyko.

Napisany przez 123AC

Witam Kochane Forum,
mam krótkie pytanie:
- co oznacza wynik score z Schufy wynoszący 68,28%?

- od około dwóch lat istnieją zakończone negatywne wpisy. Początkowa wartość punktacji wynosiła wtedy 5%.
Pytanie: W jakim terminie można spodziewać się poprawy wyniku?

Napisany przez Daukind
Wartość będzie stale rosnąć, o ile nie pojawią się kolejne negatywne wpisy. Wynik będzie znacząco lepszy dopiero po usunięciu wpisów.

Jeśli wpis w Schufie jest oznaczony jako uregulowany, trwa 3 lata, zanim zniknie z Schufy.

Napisany przez 123AC

jest oznaczone jako wykonane w Biurze Informacji Gospodarczej, zajmie to 3 lata, zanim zniknie z Biura Informacji Gospodarczej.

- od 2012 roku jako wykonane. Czy można przyspieszyć ten proces?

Napisany przez Daukind

- od 2012 roku. Czy da się przyspieszyć ten proces?

To zależy od indywidualnego przypadku, zazwyczaj nie.

Jeśli zostało rozwiązane w 2012 roku, to wtedy 01.01.2016 roku Twoje informacje w Biurze Informacji Gospodarczej będą czyste.

Napisany przez 2Escorpio

To zależy od indywidualnego przypadku, zazwyczaj nie.

Jeśli sprawa została załatwiona w 2012 roku, to w dniu 01.01.2016 roku wpis w Schufie jest znowu czysty.

Czysty? Powiedziałbym raczej, że wtedy nie ma już żadnych negatywnych wpisów... Wynik będzie nadal bardzo powoli rosnął.

Marc00... 96% jest u nas w banku uważane za dobry, średni wynik... od 98+ zostaje uznany za bardzo dobry.

Jeśli zaległość z 2012 roku zostanie uregulowana, to zostanie ona usunięta z rejestru w 2015 roku. Od tego momentu każde 3 miesiące ocena w Schufa będzie stopniowo poprawiać się. Może jednak minąć kolejny rok, zanim ocena Schufa ponownie będzie wyglądać całkiem dobrze.

Napisany przez 123AC

Jeśli wpis z 2012 roku zostanie zrealizowany, zostanie on usunięty w 2015 roku. Od tego momentu co 3 miesiące poprawia się wynik w Schufa po kroczku. Może się zdarzyć, że zajmie to kolejny rok, zanim wynik w Schufa znów będzie wyglądał całkiem dobrze.

Dziękuję za informacje. Pytanie brzmi, od jakiego wyniku znowu będę kredytowalny dla banków? Choć aktualnie nie potrzebuję kredytu.

Dyrektor oddziału banku z Stuttgartu powiedział mi mniej więcej:
- dla wyniku 92% w przypadku wniosku o kredyt hipoteczny, prawdopodobnie wystąpi żółty alarm przy zapytaniu elektronicznym.
Poniżej tego poziomu będzie zapewne odrzucenie przez bank. Natomiast powyżej 92% sytuacja wygląda lepiej.

Napisany przez domrepp

@domrepp, to nieprawda, że 96% to bardzo wysokie ryzyko.

Tutaj można to przeczytać:
Tabela oceny Schufy - i procedura oceniania

Przewiń w dół i zobaczysz, że przy 96% prezentowane jest rozsądne ryzyko.

Jestem tego świadomy/a!!!!!!
Odwołałem/am się do 123AC i wartości 68,28%!

Napisany przez Daukind

Sauber? Ich würde eher sagen, dann ist kein negativer Eintrag mehr drin... Der Score wird weiterhin sehr langsam nach oben gehen.

To jest błąd. Gdy (załatwione) negatywne cechy są usunięte, wynik podczas pierwszego ponownego obliczenia gwałtownie wzrośnie, ponieważ jest obliczany na podstawie wówczas dostępnych cech.

Powolne wzrosty występują tylko podczas gdy istnieją załatwione cechy.

Napisany przez Daukind

Jeśli pozycja zostanie zakończona w 2012 roku, zostanie ona usunięta w 2015 roku. Od tego momentu co 3 miesiące poprawia się skala Schufa. Może się zdarzyć, że minie kolejny rok, zanim wynik Schufa ponownie będzie wyglądał całkiem dobrze.

To również jest błędne. Wynik teraz poprawia się stopniowo, po usunięciu 31.12.15 następuje gwałtowny wzrost.

To w porządku, jeśli każdy ma inne doświadczenia w tej kwestii.

Napisany przez Daukind

To również jest w porządku, jeśli każdy ma inne doświadczenia w tej kwestii.

To nie ma nic wspólnego z doświadczeniami. Gdyby Schufa uwzględniała w obliczaniu swojej oceny historyczne negatywne cechy, które musiała usunąć zgodnie z prawem, byłoby to rażące naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych.

@Daukind, może rozmawiamy o różnych rzeczach, co Ty i ja mamy na myśli.
Ostatecznie dla oceny kredytu hipotecznego lub kredytu ratalnego jest to obojętne.
Jeśli ujemne zdarzenie zostało uregulowane, a wciąż jest oznaczone jako uregulowane w Schufa, to zwykłe stopy procentowe banku nie umożliwią uzyskania finansowania.
Tylko z wybranymi partnerami bankowymi, którzy w zamian za to żądają wyższych stóp procentowych

Napisany przez matti85
Z czystej ciekawości chciałbym sprawdzić swój wynik. Moje konto nigdy nie było debetowe i nigdy nie miałem zaległości. Mimo to po prostu chciałbym to sprawdzić. Gdzie mogę to zrobić najlepiej i najtaniej?

Napisany przez Daukind

Chciałbym z czystej ciekawości poznać mój wynik. Moje konto nigdy nie było na minusie i nigdy nie było opóźnień. Mimo to, po prostu chciałbym to wiedzieć.
Gdzie mogę to sprawdzić najlepiej i najtaniej?

https://www.meineschufa.de/?site=11_3_1

Raz w roku każdemu przysługuje bezpłatne sprawdzenie tych informacji.

Alternatywnie można również założyć dostęp online do meineschufa.de. Kosztuje to raz 18 euro (chyba), ale daje trwały dostęp do zapisanych informacji i podstawowego wyniku punktowego.

Napisany przez 2Escorpio

To jest błędne. Jak tylko usunięte negatywne cechy zostaną usunięte, wynik wzrasta gwałtownie podczas pierwszego ponownego obliczenia, ponieważ jest obliczany na podstawie wówczas dostępnych cech.

Powoli rośnie tylko wtedy, gdy są obecne zrealizowane cechy.

Klar, ale er springt dann vielleicht auf 84-89% und dann geht es wieder nervenzermürbenden langsam, bis man von guter bonität / Score sprechen kann.

Napisany przez domrepp
Pytanie:

Czy wpłynie to pozytywnie na wynik w rejestrze Schufa, jeśli w przyszłości będę płacił wyłącznie kartą VISA na Amazonie zamiast z konta bankowego za pomocą polecenia zapłaty? Polecenie zapłaty z konta bankowego nie jest traktowane tak samo jak na przykład opcja płatności „na fakturę”, aby opłacić rachunki w Otto, Zalando lub gdziekolwiek indziej, prawda!?!?

Napisany przez 2Escorpio

Pytanie:

Czy opłaca się mieć pozytywny wynik w Schufa, jeśli w przyszłości będę płacić wyłącznie kartą VISA, a nie z konta bankowego za pośrednictwem bezgotówkowego systemu płatności w Amazonie? Płatność z konta bankowego za pośrednictwem bezgotówkowego systemu płatności nie jest liczbą porównywalną na przykład z wariantem płatności na fakturę, aby regulować rachunki na przykład w Otto, Zalando czy gdziekolwiek indziej, prawda?

Nie wiem, czy Amazon sprawdza Schufa, ale ogólnie rzecz biorąc, płacąc na fakturę i za pomocą bezgotówkowego systemu płatności, zdolność kredytowa jest sprawdzana, ponieważ w obu przypadkach nie ma pewności płatności, a towar jest wysyłany przed wpływem środków.

Jednak sprawdzane jest to na poziomie konta klienta, a nie na poziomie zamówienia. Sprawdzenie tego ostatniego byłoby zbyt kosztowne.

Napisany przez domrepp

Nie jestem pewny, czy Amazon sprawdza Schufa, ale ogólnie rzecz biorąc, przy płatnościach na fakturę oraz z konta (Lastschrift) sprawdzana jest wiarygodność, ponieważ w obu przypadkach nie ma zabezpieczenia płatności i towar jest wysyłany przed otrzymaniem pieniędzy.

Jednak sprawdzana jest ona dla konta klienta, a nie dla każdego zamówienia. Sprawdzanie każdego zamówienia byłoby zbyt kosztowne.

Więc teraz, gdy konto klienta już istnieje i dotychczas płatności były dokonywane na fakturę (bez znaczenia, czy w Amazonie czy w innych sklepach internetowych), wprowadzenie zmiany metody płatności nie wpłynie już na wynik punktacji. W końcu zgodnie z tym już została przeprowadzona ocena i zmiana metody płatności nie spowoduje ponownej oceny. Czy tak?

Dla oszczędzenia punktacji byłoby zatem zalecane, aby w przyszłości płacić zamówienia u nowych partnerów wysyłkowych kartą kredytową!?

Napisany przez itsme
...lub pójść do sklepu i zapłacić gotówką, właściwie w starym stylu.

Może być gorzej, wyobraź sobie, że nigdy nie zrobiłeś długów, nie żyłeś na kredyt, twój wynik jest 100% i zostajesz odtrącony wszędzie, gdy stara z meblami odchodzi.

Napisany przez domrepp
Naprawdę duchowy i pomocny wpis.

Napisany przez 2Escorpio

Czyli teraz, gdy konto klienta już istnieje i dotychczas płatności były dokonywane rachunkiem (niezależnie, czy przez Amazon, czy inne domy wysyłkowe), to już nie ma znaczenia dla punktacji. W końcu zostało to już sprawdzone i prostą zmianą metody płatności nie będzie ponownej weryfikacji. Prawda?

Aby chronić punktację, czy więc zaleca się, aby w przyszłości dokonywać zamówień u nowych partnerów wysyłkowych za pomocą karty kredytowej!?

To zależy od tego, czy dany sprzedawca zgłosił konto klienta do Schufa. Jeśli nie, to nie ma to znaczenia, jeśli tak, to tylko wtedy ma to znaczenie, gdy zamkniesz swoje konto rachunku i wpis lub zobowiązanie z Schufa zostanie usunięte.

Napisany przez domrepp

To zależy od tego, czy dany sprzedawca zgłosił konto klienta do Schufy. Jeśli nie, nie robi to różnicy, jeśli tak, to ma to znaczenie tylko wtedy, gdy zamkniesz swoje konto do płatności rachunków i informacja lub zobowiązanie z Schufy zostanie usunięte.

Dziękuję!!!

Czy więc ma sens zapytanie bezpośrednio u sprzedawcy, czy zgłosił konto klienta do Schufy. Jeśli tak, czy wtedy mogę rozkazać zamknięcie konta rachunku i rozliczanie się tylko za pomocą VISA. Czy to wpłynie pozytywnie, gdyż wpis zostanie usunięty z Schufy?

Również w tym kontekście: Czy sama wysokość debetu lub limitu karty kredytowej ma znaczenie dla oceny kredytowej? Bez względu na to, czy kiedykolwiek użyłeś debetu czy nie??

Napisany przez 2Escorpio

Dziękuję!!!

Więc czy ma sens zapytać bezpośrednio u sprzedawcy, czy konto klienta zostało zgłoszone do Schufa. Jeśli tak, mogę zlecić zamknięcie konta faktur i rozliczanie się tylko za pomocą VISA. To miałoby pozytywny wpływ, ponieważ wpis zostałby usunięty z Schufa?

Również w tym kontekście: Czy poziom debetu lub limit karty kredytowej ma znaczenie dla punktacji?? Bez względu na to, czy debet był kiedykolwiek wykorzystywany, czy nie??

Ja bym sprawdził w Schufa darmową (co 12 miesięcy) własną informację i zobaczył, czy takie konta klientów są tam widoczne. Bezpośrednie napisanie do sprzedawcy może obudzić śpiące psy i często oni w ogóle nie mają pojęcia o tym.

Wysokość debetu i karty kredytowej jest interesująca tylko wtedy, gdy została zgłoszona do Schufa... W ten sposób Schufa może określić zarobki klienta. Schufa jeszcze nie widzi, czy debet jest używany.

Pozdrowienia

Napisany przez domrepp

Będę się sugerował przy Schufa rocznie uzyskać bezpłatną (co 12 miesięcy) informację o własnej osobie i sprawdzić, czy takie konta klienta są tam naliczane. Bezpośredni kontakt z handlarzem może obudzić śpiące psy, a często oni nie mają o tym pojęcia.

Czy limit debetu i karty kredytowej ma znaczenie, jeśli kwota została również zgłoszona przez Schufa... W ten sposób Schufa może poszczególnie ustalić zarobki klienta. Schufa jeszcze nie widzi, czy limit debetu został wykorzystany.

Pozdrowienia

W porządku.... Latem zdobyłem taką informację od Schufa. Aktualnie jej nie mam. Ale przy najbliższej okazji zerknę i znowu się tym zajmę.

Jak mogę dowiedzieć się, czy kwota została zgłoszona przez Schufa? Czy mogę to odczytać także z informacji? Co oznacza ...Schufa jeszcze NIE widzi?

Napisany przez 2Escorpio

OK.... latem sprawdzałem taką informację w firmie Schufa. Aktualnie nie mam jej pod ręką. Ale przy najbliższej okazji zajrzę i ponownie temu się przyjrzę.

Jak dowiedzieć się, czy wysokość została zgłoszona do Schufa? Czy mogę to odczytać z informacji? Co oznacza ...jeszcze nie widziana przez Schufę?

Tak, jeśli wysokość została zgłoszona, znajdziesz to w Schufa / Twoim zapytaniu.

"Jeszcze" oznacza, że Schufa obecnie pracuje nad całkowicie nowym systemem, który wykracza poza granice (UE) i te kwestie prawdopodobnie ulegną zmianie.

@Escorpio
Tak, coś się już w tym roku zmieni. Za niecały miesiąc.
Mam odpowiednie informacje, ponieważ będę musiał również dostosować moją stronę internetową.

Napisany przez Daukind
Czy odnosicie się tutaj do tzw. pliku oszustw firmy Schufa? Nie mam świadomości, że w podstawowym systemie firmy Schufa miały miejsce poważne zmiany...

W systemie cenowym nastąpią zmiany, a także w zakresie oferowanych dodatkowych usług.
Osoby zainteresowane uzyskaniem raportu z Schufy mogą do połowy grudnia 2014 r. uzyskać dostęp do mojej strony internetowej za cenę 12,50 EUR, lub skorzystać bezpośrednio z mojej Schufy za cenę 18,50 EUR.
Można też poczekać do połowy grudnia 2014 r. i wtedy zapłacić więcej, ale otrzymać także więcej usług wokół tego.

Napisany przez matti85
Bankier chciałby skorzystać z tego serwisu za pośrednictwem Państwa strony internetowej w cenie 12,50€. Jak mogę znaleźć Państwa stronę?

Och, mam dzisiaj naprawdę ociężałe oczy. Już znalazłem.

@matti85, czy się udało?
Następnie powinieneś otrzymać kilka emaili po potwierdzeniu zamówienia.

Napisany przez domrepp

Tak, jeśli wysokość została zgłoszona, jest ona widoczna w Schufa / raporcie o sobie.

Jeszcze oznacza niewiele więcej niż to, że Schufa pracuje nad zupełnie nowym systemem, wykraczającym poza granice (UE), i być może te rzeczy się zmienią.

Więc, sprawdziłem swój raport o sobie.

W raporcie nie mogę znaleźć informacji o koncie klienta w domu towarowym ani u innego sprzedawcy. Jedynie otwarcie konta osobistego wraz z umową kredytową na kartę kredytową oraz limit karty kredytowej można przeczytać. Nie mogę również znaleźć wysokości debetu. Znajduję także wpis od mojego dostawcy usług telekomunikacyjnych dotyczący otwarcia umowy.

Poza tym nie widzę żadnych innych wpisów. Wpisy dotyczące mnie zajmują nawet nie pół strony.

W tabeli dotyczącej aktualnych wartości prawdopodobieństwa widzę kategorie takie jak Wynik dla handlu, handlu wysyłkowego, e-commerce itp., ale z tego nie wynika bezpośrednio, że chodzi o wpisy odnoszące się do mnie w kontekście sklepów internetowych czy innych podmiotów, z którymi kiedykolwiek miałem relacje handlowe. Prawda?

Czy mogę więc założyć, że handlowcy nie przekazali nic Schufie odnośnie mojego konta klienta/faktury - zawsze płaciłem terminowo rachunki - i pytano jedynie o wynik z poszczególnych kategorii?

Napisany przez 2Escorpio

Czy odnosicie się tu do tzw. pliku oszustw Schufa? Nie jest mi znane, że w systemie Schufa mają nastąpić poważne zmiany...

Faktycznie, istnieje to już od dłuższego czasu, przynajmniej możliwa jest pewna zgłoszenie do Schufy, na przykład nadużycia konta bankowego.

System Schufa ma być zasadniczo dostosowany do przyszłości. Oznacza to przede wszystkim informacje kredytowe na poziomie UE... Ponieważ do tego należy współpracować z odpowiednimi bazami danych kredytowych w krajach UE, zajmie to trochę czasu... Jednak negocjacje trwają już od kilku lat i teraz powinny zostać zrealizowane powoli.

Cytat od domrepp

Więc, raz zajrzałem do swojego własnego raportu kredytowego.

W raporcie nie mogę znaleźć nic na temat konta klienta w sklepie internetowym czy w innej firmie. Jedynie widnieje informacja o otwarciu konta osobistego wraz z umową kredytową na kartę kredytową i limitem na karcie. Nie ma również informacji o wysokości debetu. Widzę także wpis od mojego operatora telefonii komórkowej dotyczący zawarcia umowy.

Poza tym nie widzę żadnych innych wpisów. Informacje dotyczące mnie w ogóle nie zajmują nawet pół strony.

W tabeli z bieżącymi wartościami prawdopodobieństwa widzę kategorie takie jak Wynik dla handlu, handlu internetowego, e-Commerce itp., ale z tego nie wnioskuję o bezpośrednich wpisach dotyczących mnie związanych z handlowcami internetowymi czy kimkolwiek innym, z którymi kiedykolwiek byłam w relacjach handlowych. Prawda?

Czy mogę więc założyć, że handlowcy nic nie zgłosili do Schufy odnośnie konta klienta/fakturowania - zawsze też spłacałam rachunki na czas - i sprawdzano tylko wynik z tych kategorii?

Te zapytania są wymieniane tylko na 12 miesięcy w raporcie kredytowym... być może twoje konta klienta zostały utworzone wcześniej? - Niestety, po tych 12 miesiącach nie można już dowiedzieć się, jakieś ewentualne zapytanie miało wpływ na wynik.

Niektórzy handlowcy wprowadzają do Schufy również wpisy dotyczące konta klienta, podobnie jak w umowach z operatorem telefonii komórkowej / stacjonarnej. (Wygląda na to, że w twoim przypadku tak nie jest)

Jeśli teraz nie ma tam żadnych informacji, to wszystko jest w porządku i możesz dalej zamawiać u handlowców, u których już masz konto klienta na fakturę / obciążenie rachunku. Niemniej jednak może się zdarzyć, że przy zbyt wysokiej wartości zamówienia ponownie zostanie sprawdzona Schufa, co ponownie wpłynie na wynik.

Napisany przez Daukind

To istnieje już od dłuższego czasu, przynajmniej możliwość zgłaszania pewnych komunikatów do Schufy, takich jak nadużycie konta.

To jest dla mnie jasne. Ale odnosiłem się do planowanej bazy danych dotyczącej oszustw.

Zobacz między innymi tutaj: Neue bundesweite Betrugsdatei der Schufa: Datenschützer zweifeln an Zulässigkeit | NDR.de - Der NDR - Presse - Mitteilungen

Cytat od Escorpio

System Schufy ma być zasadniczo dostosowany do przyszłości. Oznacza to przede wszystkim informacje o zdolności kredytowej na poziomie UE... Ponieważ do tego trzeba współpracować z odpowiednimi bazami danych w krajach UE, z pewnością potrwa to trochę czasu... Jednak negocjacje trwają już od kilku lat i powinny być teraz stopniowo wprowadzane.

Jestem ciekawy. Więcej niż plotki dotyczące tego nie dotarły do moich uszu. Nie wiedziałbym też, jak wymiana danych między Schufą a np. KSV miałaby być uregulowana zgodnie z obowiązującymi prawami; oraz aktualnie podpisanymi klauzulami Schufy - jak to ma być wykonalne.

Napisany przez domrepp

Te zapytania są wyświetlane tylko przez 12 miesięcy w historii własnego zapytania kredytowego... możliwe, że Twoje konta klientów zostały już założone wcześniej? - Niestety, po tych 12 miesiącach nie można już sprawdzić, jak zapytanie ewentualnie wpłynęło na wynik kredytowy.

Niektórzy sprzedawcy wprowadzają konta do sprawdzenia w Schufa na stałe, podobnie jak w przypadku umowy telefonicznej / stacjonarnej. (Wygląda na to, że w Twoim przypadku nie ma takiej sytuacji)

Jeśli jednak nic nie jest obecnie w rejestrze, to wszystko jest w porządku, i nadal możesz zamawiać na fakturę / obciążyć konto klienta u sprzedawców, u których już masz konto klienta. Jednak może się zdarzyć, że w przypadku zbyt wysokiej kwoty zamówienia ponownie zostanie sprawdzona Schufa, co ponownie wpłynie na wynik kredytowy.

Masz rację, założyłem konta klientów, przynajmniej u tych sprzedawców, u których regularnie zamawiam, zdecydowanie wcześniej niż 12 miesięcy temu.
Szkoda, że nie można ustalić, jaki miało to wpływ na wynik kredytowy. Oczywiście byłaby to zbyt duża przejrzystość.

Więc na razie zrobię to w ten sposób i w przyszłości będę zwracać uwagę na to, jak uregulować płatności w przypadku ewentualnych nowych sklepów internetowych.

DZIĘKUJĘ

Zastanawiam się, od kiedy sprzedawca może zgłosić stałe konto klienta do Schufa (analogicznie do operatora telefonii komórkowej)

Ciekawe pytanie...

Napisany przez albundy25
Cześć.
Mam kilka pytań dotyczących wartości.
1. Różnica między bazowym wynikiem a wartością wyniku
2. Co mówią te wartości?

Dziękuję za pomoc.

Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Sprawdź tutaj

Napisany przez Hopper

@Bankkaufmann chciałby skorzystać z tego serwisu za pośrednictwem strony internetowej za 12,50€. Jak mogę znaleźć Państwa stronę?

Och, cholera, dziś naprawdę mam pomidory na oczach. Już znalazłem

Mimo że to już 2 lata temu, ktoś wcześniej odpowiedział na Twoje pytanie na tej stronie i wskazał, że możesz otrzymać tę informację raz w roku bezpłatnie od Schufa, nie musisz korzystać z usług Bankkaufmanna, aby uzyskać informacje.

Nie wiedziałem również, że w tym forum można reklamować swoje usługi. W takim razie każdy, kto ma pytanie o rachunek bieżący, mógłby powiedzieć pytającemu, aby zdecydował się na jego usługi reklamowe, aby można było odebrać premię reklamową.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata