Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Oprogramowanie do tworzenia wykresów

Napisany przez ADMCI4
Cześć Jestem nowy w tym forum i chciałbym zapytać, jakie oprogramowanie używacie do analizy wykresów. Spróbowałem już korzystać z wyszukiwarki, ale nie znalazłem nic konkretnego. Niektórzy brokerzy online oferują ograniczoną analizę wykresów. Czy wystarcza wam to, czy macie coś dodatkowego? Dziękuję dotdoc

Napisany przez beat

Niektórzy brokerzy internetowi oferują ograniczoną analizę wykresów.

Jeśli pytasz w ten sposób, to pewnie to Ci nie wystarcza. Jakie masz wymagania i budżety, aby ktoś mógł się zorientować?

Dla mojej ograniczonej wiedzy z zakresu analizy wykresów, to właściwie wystarcza. Miałbym jeszcze 2 - 3 życzenia, które jednak nie spełniłyby się w kontekście stosunku kosztów do korzyści.

Ale ja nie jestem też specjalistą od analizy wykresów. Dla mnie ważniejsze są bazy danych, abym mógł zgłębiać struktury faktów.

Napisany przez ADMCI4
No cóż, stosunek kosztów do korzyści jest także moim problemem. Pomyślałem, że zapytam wokół siebie, być może ktoś zna darmowy program do pobrania lub programy niedrogie.

Nie interesują mnie żadne półprofesjonalne ani profesjonalne programy. Moje umiejętności w tych kwestiach są niewystarczające, a przede wszystkim są one wyjątkowo drogie.

Chciałbym jeszcze bardziej spersonalizować wskaźniki, dostępnych jest kilka wskaźników, których nie oferują. Nakładać kilka wskaźników na siebie itp.

Więc nie mam zbyt wielkich oczekiwań, ale jednak trochę więcej niż jest oferowane.

Napisany przez fritz
Szukam tego już od jakiegoś czasu, nie jest łatwo, dobre programy są wszystkie bardzo drogie, to znaczy niekoniecznie zakup samego programu, ale potem abonament, żeby stale ładować do niego aktualne dane.
Dla mnie chodzi właściwie mniej o rozszerzone funkcje, Swissquote w zasadzie mi wystarcza, chodzi raczej o to, żeby móc pracować także offline.

Jedynym programem, który cenowo jest jeszcze akceptowalny, jest WISO-Börse, możesz go pobrać na próbę z
https://wiso.buhl.de/WISO_Boerse_Beschreibung.BuhlData?ActiveID=1074 .
Program jest jednak bardziej dostosowany do niemieckiego rynku, wypróbowałem go i ponownie usunąłem, dla mnie to nie jest odpowiednie.

Pozdrowienia
Fritz

Napisany przez ADMCI4
Tak, właśnie, szukam także czegoś na rynek szwajcarski. Byłbym również zadowolony z kursów EOD. A praca offline byłaby oczywiście idealna. Czy nikt nie zna czegoś takiego??

Napisany przez svx_biker
Przede wszystkim korzystam z platformy Swissquote, a czasami także z ZKB lub comdirect.de. Dla mnie istotne są dane dotyczące szwajcarskich tytułów oraz możliwość rysowania własnych linii i kanałów trendu obok wskaźników (BB, STO, MOM itp.) - a następnie łatwe ich odnalezienie...

Napisany przez ADMCI4
Co masz na myśli mówiąc ponowne odnalezienie?

To byłoby także ważne kryterium dla mnie, aby po dodaniu jakichś linii do wykresu, móc go zapisać, a następnie automatycznie przejąć go do następnego dnia handlowego. Żebym nie musiał rysować tych linii od nowa po każdym dniu.

Czy jest to możliwe w przypadku swissquote lub ZKB? U mnie się nie udało.

Napisany przez svx_biker
Działa u mnie na Swissquote, ZKB i comdirect. Musisz zarejestrować tam odpowiednie konto. Na pewno jest bezpłatne w ZKB i comdirect - nie jestem pewien co do Swissquote, ponieważ mam tam konto.

Napisany przez ADMCI4
Ok, Dzięki za informację. Sprawdzę to.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata