Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Guidants: Formacje świecowe

Napisany przez Aeil1967
Cześć wszystkim,

od niedawna korzystam z bezpłatnej wersji Guidants do analizy wykresów. Czy ktoś z Was może powiedzieć mi, czy w tej darmowej wersji jest możliwe wyświetlanie formacji świecowych bezpośrednio na wykresie? W comdirect-Chart-Analyzer oraz w systemie finanzen.net jest to możliwe. Przez pomoc znalazłem tego Pattern-Scouta, jednak nie do końca odpowiedział on na moje pytanie.

Dziękuję za wasze odpowiedzi!

Napisany przez Investors
Cześć Aeil,
jeśli myślisz o tym, co myślę, musisz po prostu przejść do opcji papierów wartościowych, kliknąć na Wykres, a następnie w górnej belce narzędziowej zobaczysz różne możliwości prezentacji wykresu po lewej stronie od dodatków.

Napisany przez Aeil1967
Dziękuję za odpowiedź!

Dzięki opisanej przez Ciebie funkcji mogę ustawić wyświetlanie wykresów, wykresy liniowe, świecowe, itp. Poszukuję funkcji, która pozwoli mi na wyświetlanie formacji (Shooting Star, Hammer, Harami, ...) na wykresie świecowym.

Załączam obrazek z Trading Desk Stuttgart z takimi wyświetlonymi formacjami.

I jeśli ktoś teraz się zastanawia, dlaczego nie używam od razu Trading Desk Stuttgart.... Nie jestem pewien, czy formacje na wykresach świecowych są takie same na każdej giełdzie, dlatego potrzebuję programu do wykresów, który pokazuje mi kursy XETRA. Chyba że ktoś z Was może mi potwierdzić, że te sygnały świecowe na każdej giełdzie, przynajmniej na XETRA i w Stuttgarcie, zawsze są takie same?

Napisany przez Cici
Zastanawiam się raczej, czy cały ten wysiłek w ogóle się opłaci. Na tym obrazku widać pięć takich wzorów, ale ostatecznie kurs przez cały czas poruszał się na boki. Czy nie byłoby to zupełnie bezużyteczne?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata