Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy mogę złożyć ponownie wniosek o kartę kredytową?

Napisany przez Diamando
Cześć drodzy użytkownicy forum,

jestem tutaj nowy i mam pytanie:

Około 8 lat temu miałem kartę Barclaycard jako student. Po trochę ponad roku nie byłem w stanie spłacać rat, więc sprawa została przekazana do agencji windykacyjnej. Rozpoczął się zwykły proces: wezwanie do zapłaty, nakaz egzekucji, zeznanie majątkowe.

Cały dług spłaciłem około 4 lata temu agencji windykacyjnej.

Moje pytanie brzmi:

Czy nadal jest możliwe ubieganie się o kartę Barclaycard? Czy jestem wewnętrznie odnotowany jako osoba miażdżąca kłopoty z płatnościami. Jak ogólnie przebiega taka sytuacja w bankach? Czy przechowują one negatywne dane osobowe dłużej niż np. Biuro Informacji Gospodarczej? Być może nawet dla zawsze? Biuro Informacji Gospodarczej usuwa znane wpisy po opłaceniu po upływie 3 lat.

Obecnie raport z Biura Informacji Gospodarczej jest już czysty.

Czy ktoś ma wiedzę na ten temat?

DZIĘKUJĘ

Napisany przez Daukind
Czemu nie po prostu złożysz wniosku o kartę kredytową?

Napisany przez xlarge
Dlaczego koniecznie musi być to Barclays?

Napisany przez brainy
Ponieważ zazwyczaj transakcje z kartą Barclay są płatne dopiero po 6 tygodniach.

Napisany przez Assetbacker
Znam to z innych banków, gdzie zazwyczaj dodają ostrzeżenie. Oznacza to, że gdy otwierana jest twoja lista kontaktów, pojawia się ostrzeżenie, i nikt nie będzie ci wystawiał karty kredytowej. Nawet w przypadku Barclays nie będzie pewnie określonego terminu, ponieważ zły klient zazwyczaj pozostaje zlym klientem.

Napisany przez 2Escorpio

Ponieważ płatność barclay zazwyczaj następuje po 6 tygodniach.

Co jednak jest zwykłym błędem w rachunkach. Efektywnie dochodzi do cyklu płatności co 4 tygodnie.

Cytat z Assetbacker

znam to z innych banków, że zazwyczaj dodają ostrzeżenie. To oznacza, że gdy twoja lista osób zostanie otwarta, pojawi się ostrzeżenie i nikt nie wyda ci karty kredytowej.
Nawet w Barclays prawdopodobnie brak będzie określonego terminu, ponieważ zły klient zazwyczaj pozostaje złą klientem.

To jest nieco skomplikowane dla banków... Z jednej strony, oczywiście obowiązuje https://www.gesetze-im-internet.de/bdsg_1990/__35.html

Z drugiej strony banki mają dodatkowe warunki, co oznacza, że przechowywanie może trwać nawet do 10 lat.

W takim przypadku zaczekaj 10 lat, w przeciwnym razie zacznie się nowy termin. Ogólnie rzecz biorąc, BarclayCard nie jest najlepszą kartą kredytową w Niemczech i powinieneś rozważyć alternatywy w innych bankach.

Jakie korzyści powinna mieć ta karta?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata