Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie nieruchomości i kredyt prywatny.

Napisany przez Dimash
Cześć wszystkim,
jako entuzjastyczny pasywny użytkownik (dotychczas tylko jako cichy czytelnik) mam teraz również pytanie tutaj:
Finansowanie nieruchomości na cele inwestycyjne zostało udzielone i zakończone w zeszłym roku. Teraz czekam na zapadalność ceny zakupu, aby kredyt mógł zostać wypłacony. Chciałbym jednak teraz zająć się meblami, na co potrzebuję prywatnego kredytu (prawdopodobnie w DKB). Wniosek i wypłata kredytu meblowego nastąpią przed terminem zapadalności ceny zakupu i wypłatą kredytu hipotecznego. Teraz pytanie: Czy kredyt meblowy w jakikolwiek sposób może wpłynąć na wypłatę kredytu hipotecznego (który został wcześniej zaciągnięty i wymaga tylko wypłaty) lub nawet doprowadzić do wypowiedzenia pożyczki?
To są scenariusze horrorów, które chciałby sobie wyobrazić nowy właściciel nieruchomości...
Dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez Spiagei
Cześć,
pierwsze pytanie, które mi teraz przychodzi do głowy. Dlaczego tego nie uwzględniłeś od razu w finansowaniu? Byłoby o wiele tańsze. Jestem ciekawy. Czy koszty nie były znane?
Co do twojego pytania. Gdy umowa kredytowa zostanie zawarta, nie powinno się już nic dziać, jeśli zdecydujesz się na dodatkową pożyczkę.

Napisany przez NaTwoim13
Jajecznica, czy możesz zintegrować meble w warunki kredytu hipotecznego???
@Dimash
Kto przygotował, negocjował lub zaprezentował Twoją koncepcję finansowania bankowi???

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Dimash, czy rata kredytowa dla finansowania mebli w DKB została również podana jako wydatek podczas składania wniosku o kredyt w banku finansującym?
Czy w momencie składania wniosku w banku domowym wiadomo już było, że biorąc kredyt w DKB, będzie to kredyt na x EUR?

Napisany przez Sparky
@Dimash, teraz najpierw dowiesz się, że masz kompletnie skomplikowane finansowanie i FAKTYCZNIE KAŻDY obecny doradca finansowy miałby lepsze zakończenie. Okay, może nie ma to zbyt wiele wspólnego z Twoim pytaniem, ale cóż, potrzeba przekazywania informacji jest silniejsza, więc teraz musisz to przeżyć.
Ach tak, jeśli chodzi o Twoje pytanie: Nie, to nie ma wpływu na Twoje finansowanie nieruchomości. Ocena została przeprowadzona dawno temu.
Pozdrowienia, Sparky

Napisany przez Daukind

@Dimash, czy rata kredytowa dla finansowania mebli w DKB została podana jako wydatek przy składaniu wniosku kredytowego w banku finansującym?
Czy wtedy, gdy składałeś wniosek w swoim banku, było już ustalone, że weźmiesz również kredyt w DKB na kwotę x EUR?

Odpowiadam: Nie. I dlaczego miałbym? To nie ma żadnego wpływu na nic.
Czy też informujesz bank, że prawdopodobnie za 7 lat będziesz finansować nowy samochód?

Napisany przez Dimash
Cześć wszystkim,
Dziękuję za liczne odpowiedzi. Świetna społeczność.
Więc jestem już uspokojony i zacznę działać od marca!
Może szybko odpowiedzieć na liczne pytania (chociaż nie były one właściwą częścią mojego pytania, ale być może intuicyjnie oczywiste):
kredyt wziąłem kiedyś jako singiel. Jednak kwota była tak niska w ramach finansowania, że nie martwiłem się wtedy o meble (lub w razie potrzeby używałem starych). Po podwyżce wynagrodzenia na pewno jest teraz więcej swobody finansowej i na pewno niektóre meble nie nadają się do dalszego użytku lub brakuje pewnych rzeczy. Ponadto zamierzam zamieszkać z moją partnerką, która pokryje inne koszty takie jak jedzenie, kosmetyki, internet + telefon, itp.
Dzięki temu będziemy mogli szybko spłacić prywatny kredyt, dlatego prawdopodobnie zdecyduję się na DKB, gdzie jest 3,69% oprocentowania + darmowa dodatkowa spłata bez kar za wcześniejszą spłatę. Na pewno są jeszcze tańsze banki, ale potrzebuję darmowej możliwości dodatkowej spłaty bez kary za wcześniejszą spłatę.
Dziękuję wszystkim, którzy tu starali się.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata