Jak chcesz anulować pożyczkę z długoterminowym oprocentowaniem?
Daukind, również dla Ciebie jeszcze raz. Nie doradzałem nikomu, odpowiedziałem na to pytanie
od honey w taki sposób
Cytat od noelmaxim
Pożyczkę można bez wątpienia rozwiązać w trakcie okresu wiązania oprocentowania zgodnie z § 489 i § 490 BGB.
Opłata/zwrot za nieuwzględnienie pożyczki jest obliczana dokładnie tak samo jak opłata za rekompensatę za wcześniejsze wykupienie, ponieważ szkoda która powstała - i która musi być zrekompensowana - zazwyczaj jest taka sama.
Na co została zaciągnięta
pożyczka? Czy nie jest już potrzebna czy też została zaciągnięta na inne cele?
i wcześniej zaznaczyłem, że zależało mi wyłącznie na udzieleniu tej fundamentalnej odpowiedzi na pytanie postawione przez Honey i fachowo to zrobiłem. Zobacz, co z tego wynikło.
Ktoś, kto odpowiada na pytanie TE pytając o to samo pytanie, zamiast zadawać zupełnie inne pytania, nie ma najmniejszego prawa legitymizować się do pokazania mi, kiedy i jak stosować bądź zastosować artykuły BGB § 489 i § 490. Zamiast zadawać pytania użytkownikowi, podważa mnie. Na mój pierwszy i jedyny post, gdzie odpowiadam Honey na jej pytanie i kieruję pytania do TE. Potem zaczyna się orgia, żebym kierował uwagę na wcześniejsze wykupienie, co jednoznacznie i udowodnialnie zrobiłem w moim dotychczas jedynym pocie. Zamiast jednak zapewnić spokój, trwa to dalej i dalej, aż w końcu Daukind musi ponownie dać rację Honey, ponieważ Fly irytuje się tym, co się tutaj dzieje - chociaż w sposób kulturalny i rozsądny!
Na koniec znowu, musimy ich chronić. Tak, Honey, przed mną, bo w moim pierwszym poście #5 radziłem użytkownikowi, aby rozwiązał swój kontrakt zgodnie z BGB ??? Czy coś takiego zrobiłem? Dlaczego zarzucasz mi takie zachowanie biznesowe i tak głupie metody pracy?
Z przyjemnością wyjaśniłem Ci, ponieważ o to pytałaś, że można anulować pożyczkę w trakcie okresu wiązania oprocentowania, ponieważ zgodnie z § 490 masz prawo do natychmiastowego rozwiązania, i zadałem pytania, które ułatwiłyby nam pomóc, zamiast tego zaczęła się ta orgia, chociaż w sposób etyczny.
Nawet później zaproponowałem, aby poczekać na odpowiedzi Fomega i zasugerowałem, że to prawnicy powinni się tym zająć, a ty stwierdziłaś, że nie potrzeba do tego prawników! Honey, moim zdaniem lepiej byłoby skonsultować się z prawnikiem niż stale wykazywać się mądrością w tej sprawie, podczas gdy nie umożliwiasz sensownej odpowiedzi na zadane przez siebie pytanie.
W tym wątku wielokrotnie zarzucasz, otwierasz nowe problemy i szukasz pretekstu, aby demaskować kogoś jako negatywną postać.
Od #5 mądrzejsze było czekać na odpowiedzi użytkownika na moje pytania, na co zwróciłem uwagę w #9, #11, #13 (zauważasz coś??). Zamiast tego? Chcesz mi powiedzieć, jak powinno się coś napisać, ponownie spekuluje (że doradzałem tak naiwnie, że trzeba się chronić), podajesz błędne informacje między innymi z twojego... właśnie... odpowiedzi na pytanie Ed_von Schmitta, gdzie jest jasne, że bank musi zaakceptować rozwiązanie (czyli sam podajesz błędne informacje, a nie my!!) i nie chcesz zrozumieć, kiedy osoba trzecia jak Fly z rozsądkiem pisze, że to irytujące.
Honey, jesteśmy irytujący, ma w zupełności rację!!!!