Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: veolia środowisko

Napisany przez 2cybercrash
Dodaj tę wartość do listy zadań. Pochodzi z francuskiej firmy Co. Gen. des eaux. Woda, ścieki, energia, transport. Oczyszczanie rurociągów, woda również w Niemczech. Działa głównie we Francji i w innych 35 krajach. Wypłaca dywidendę w wysokości 0,85€, czyli około 1,5%. Wskaźnik cena/zysk w 2007 roku wynosi 27, a w 2008 roku 21. Trochę wysoka wartość? Notowana na Virt-x, ale o niskich wolumenach. Główna giełda to Euronext Paris. Cena po 20 dniach, tj. 30 kwietnia, wynosiła 60€+, tylko na liście zadań, wysoka wycena?

Napisany przez 2cybercrash
Przejęcie i podwyżka kapitału o 2,6 mld EUR. Pozostaje na liście obserwowanych, co może czasami spowodować nieco przyjaźniejsze kursy zakupu. Ze względu na zbyt wygórowaną wycenę wstrzymuje się od zakupów.

Informacja: 12-06-2007 08:49 Veolia kupuje w USA i ogłasza wielomiliardową podwyżkę kapitału
Nazwa Ostatnia zmiana
VEOLIA ENVIRON. 57,26 -1,24 (-2,12%)

PARYŻ (AWP International) - Francuski dostawca usług publicznych Veolia Environnement planuje dokonać zakupów w USA i ogłosił wielomiliardową podwyżkę kapitału. Firma poinformowała w środę, że chce przejąć niebędące notowanym na giełdzie dostawcę systemów grzewczych i chłodzących Thermal North America za wartość przedsiębiorstwa w wysokości 788 mln dolarów. Akwizycje mają pomóc w zwiększeniu wzrostu sprzedaży w Stanach Zjednoczonych o co najmniej dziesięć procent w ciągu najbliższych pięciu lat.

Poprzednio Veolia ogłosiła podwyżkę kapitału o wartości 2,6 mld euro. Ma to zapewnić elastyczność finansową do kontynuacji dalszego wzrostu po serii akwizycji. Za osiem starych akcji oferowana zostanie nowa akcja w cenie 49,70 euro. Prawo poboru będzie obowiązywać od 14 do 27 czerwca.

Napisany przez beat
Znalezienie wartości również mnie nie interesuje. To, co mnie tam drażni, to rozwlekanie się na bardziej lub mniej sąsiednie obszary, zamiast skupienia się na jednej głównej działalności. Bardzo egzotycznie wydaje mi się przewoźnik autobusowy, który nadal prowadzą. Ale to kwestia strategii. Pomagają również Chińczykom w utylizacji odpadów, co na pewno jest przyszłościowe. Co do Amerykanów, jeszcze nie zaglądałem, ale zawsze natrafiam na reklamy dotyczące zwiększenia kapitału na cnnMoney, chyba liczą na amerykańskie pieniądze. Kurs subtelnie rośnie. Muszę ponownie przyjrzeć się temu przy okazji, minęło już trochę czasu i wtedy nie chciało mi się do końca dopasować. Dzięki za podtrzymanie ciepła.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata