Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Okres obowi±zania oprocentowaniem i data wyga¶niêcia kredytu.

Napisany przez moto111
Drodzy użytkownicy forum,

chciałbym zrozumieć te pojęcia poprawnie. Wiązanie odsetek i data zakończenia [url]kredytu[/url]. Ponieważ chcę spłacić swoje zobowiązania jak najszybciej, interesuje mnie, jak postępować. Czy konieczne jest zerwanie umowy i czy mogę to zrobić na koniec okresu wiązania odsetek w 2019 roku, czy muszę poczekać do 2022 roku. W tym terminie podana jest data zakończenia [url]kredytu[/url].

Dziękuję za pomoc!

Pozdrowienia
moto111

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Moto111
Okres zapadalności oprocentowania to czas, w którym Twoje pożyczki są zatrzymane z oprocentowaniem.
Dla Ciebie jest to na przykład okres od 2009 do 2019 roku.
Data zakończenia [url]kredytu[/url] dla Ciebie wygląda na 2022 rok.
Jest to termin, w którym po bieżącym saldzie kapitału pozostałego Twoja [url]pożyczka[/url] na budowę zostanie całkowicie spłacona.
Możesz oczywiście zwiększyć bieżącą spłatę (co należy sprawdzić w umowie) lub spłacić pozostałą kwotę w 2019 roku.
Czy wszystko jasne czy masz jeszcze jakieś pytania?

Napisany przez Hilfe
Albo masz opcję dokonywania dodatkowych wpłat. W ten sposób być może uda ci się spłacić pożyczkę do 2019 roku.

Napisany przez moto111
Dziękuję za pouczające odpowiedzi.
Moim zamiarem jest spłacić umowę jak najszybciej.
Niestety, mam tylko opcję jednorazowej dodatkowej spłaty w wysokości 3000€.
Jak wygląda proces zakończenia okresu wiązania oprocentowania?
Czy firma kredytowa podejdzie do mnie i wyśle mi na czas zestawienie pozostałej kwoty do spłaty,
którą wtedy wystarczy tylko przelewać, czy muszę sam działać i wypowiedzieć umowę na czas?
Miłej niedzieli!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Na koniec okresu wiązania oprocentowania zazwyczaj otrzymasz ofertę przedłużenia, prologacji od banku z odpowiednim wyprzedzeniem. Następnie możesz zaakceptować ofertę lub samemu zwrócić się do innego banku o ofertę przedłużenia. Być może także Twoje pozostałe zadłużenie od 2019 roku nie będzie już tak duże.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata