Re: Czy konieczna jest licencja bankowa do postawienia bankomatu z funkcją EC?
Napisany przez celli030 -
- pt kwie 13, 2018 7:20 am
Cześć wszystkim,
Chcę zainstalować bankomaty EC w Niemczech. Teraz moje pytanie brzmi, czy ktoś się na tym zna i zna podstawy prawne. Moje główne pytanie brzmi, czy potrzebna jest do tego licencja bankowa? Jeśli tak, to czy jest to skomplikowane...
Proces przebiega następująco:
- posiadam certyfikowany bankomat, który można podłączyć do sieci bankowej za pomocą karty SIM
- uzupełniam bankomat moimi własnymi pieniędzmi
- jeśli ktoś pobiera pieniądze, płaci on opłatę w wysokości X[url]euro[/url]
- Pieniądze wraz z opłatą są przekazywane jako rodzaj przelewu z jego konta na moje własne[url]konto[/url]
- gdy pieniądze się skończą, idę do mojego banku, pobieram je i ponownie wpłacam do bankomatu
Dziękuję bardzo i pozdrawiam Marcel
Chcę zainstalować bankomaty EC w Niemczech. Teraz moje pytanie brzmi, czy ktoś się na tym zna i zna podstawy prawne. Moje główne pytanie brzmi, czy potrzebna jest do tego licencja bankowa? Jeśli tak, to czy jest to skomplikowane...
Proces przebiega następująco:
- posiadam certyfikowany bankomat, który można podłączyć do sieci bankowej za pomocą karty SIM
- uzupełniam bankomat moimi własnymi pieniędzmi
- jeśli ktoś pobiera pieniądze, płaci on opłatę w wysokości X
- Pieniądze wraz z opłatą są przekazywane jako rodzaj przelewu z jego konta na moje własne
- gdy pieniądze się skończą, idę do mojego banku, pobieram je i ponownie wpłacam do bankomatu
Dziękuję bardzo i pozdrawiam Marcel