- czw kwie 12, 2018 2:56 pm
Witajcie, obecnie razem z partnerką szukam mieszkania do wynajęcia. Rynek mieszkaniowy tutaj jest bardzo napięty. Nawet jeśli udaje się umówić na termin obejrzenia mieszkania, a to spełnia nasze oczekiwania, trzeba jeszcze miejscu konkurować z innymi kandydatami. Do tej pory mieliśmy już raz sytuację, że znaleźliśmy odpowiednie mieszkanie, ale niestety go nie dostaliśmy. W ten weekend znowu mamy zaplanowane obejrzenia i teraz zmuszony jestem przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej. Myślę, że tutaj jest kilku wynajmujących, dlatego chciałem zapytać, czym potencjalny najemca może zaimponować właścicielowi. Ludzie, którzy są w grze, mają już pewny dochód. Czy warto dostarczyć bez zgody informację o sobie jako najemcy i historię kredytową z Biura Informacji Gospodarczej, czy to raczej nie będzie mile widziane? Co jeszcze jest doceniane? Oczywiście już trochę poczytałem w internecie i oczywiście nie można dawać ogólnych wskazówek dotyczących sympatii i zachowania, o to nie chodzi. Chodzi mi tylko o to, by właściciel miał wrażenie, że dostaje od nas niezawodnych i problemowych najemców. Jestem wdzięczny za wszelkie rady. Pozdrowienia, Counter