Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Przegląd kopalń srebra.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim

Oto link do pięknej tabeli zestawiającej 30 kopalni srebra
Zawiera m.in. informacje o zasobach, długach, gotówce itp.

https://www.resourcestockguide.com/comparison_table_page.php?p=4|4|3|0|0|33|0

Pozdrowienia, Pascal

Napisany przez 2cybercrash
Dziękuję, pascal, za cenne zestawienie przydatnej tabeli!
Wymienione wskaźniki trzeba jednak również umieć zrozumieć i
interpretować, a ja mam pewne trudności z przejrzystością.

Nawykłem analizować otoczenie przy kopalniach, lokalizację,
stopień wydobycia, sezonową produkcję, produkcję, a następnie bardzo ważne jest dla mnie PE. Dywidenda? Deficyt czy zyskowność? Kontekst polityczny, aspekty środowiskowe.

Zawsze zadziwia mnie, że same prawa do wydobycia bez produkcji mogą prowadzić do euforycznych skoków kursu, gdy ceny metali szlachetnych rosną?

Na tej platformie zostało już zebranych i zbadanych wiele przydatnych informacji, więc jeśli ktoś pilnie czyta, może zdobyć nieco wiedzy w tym istotnym sektorze górniczym i surowcowym
lub nawet sam do czegoś przyczynić?

Napisany przez ADMCI4
hallo cybercrash

Unter County kann man sogar nach Länderrisiken sortieren, oder nach Producern oder Explorern...

das p/e steht bei mir im zusammenhang mit den Minen nicht im vordergrund. Ich schaue vorallem auf die vorhandenen Resourcen, Abbaukosten, Profitabel??, ev. dauer bis zur Produktion.
Was ich in letzter Zeit auch noch stärker beachte, ist der Standort, habe mich z.b. von Golden Star getrennt, da mir die Afrikaner einfach zu unberechenbar sind.
Ich halte anhand dieser Tabelle die Sabina Silver für interessant
Cash 42 Mio, Schulden 2 Mio, 257 Mio Uz Silber Resoursen, habe sie allerdings noch nicht genauer angeschaut....werde ich noch tun

gruss Pascal

Napisany przez ADMCI4
Również przyjrzałem się firmie Sabina Silver, ale do rozpoczęcia produkcji pozostały jeszcze 3-4 lata. To dla mnie zbyt długi okres oczekiwania, chociaż dźwignia jest idealna przy rosnących cenach srebra, ale z tym może poradzić sobie również First Majestic.

Napisany przez ADMCI4
Myślę, że FR to dobra inwestycja, nawet jeśli prawdopodobnie nie osiągną zakładanego celu produkcji w tym roku.

Interesującą firmą jest także Excellon Res., czy znasz ją? Obserwuję ją od pewnego czasu.

Napisany przez ADMCI4
Od grudnia 06 mam Excellon Resources. Firma jest rentowna i w ostatnim kwartale dostarczyła zysk przekraczający 3 mln. Nie tak dobry jak w grudniu, kiedy zysk wynosił 7,6 mln, prawdopodobnie ze względu na mniejszą ilość rudy przetworzonej. Zależne od Penoles. Gdy długi srebra zostaną spłacone, sytuacja może się zmienić, a termin płatności wydaje się być sierpień, jeśli dobrze pamiętam. Z budżetem na eksplorację wynoszącym 6 mln są oni w pełni zaangażowani! Decyzja o budowie własnego młyna jest już podjęta, co mogłoby obniżyć koszty. Moim zdaniem należy trzymać i akumulować w przypadku słabości, jak miało to miejsce niedawno.

Pozdrowienia z Zurychu

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata