Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Baufi z dotychczasową umową LBS

Napisany przez Fraga
Cześć wszystkim, czytam tutaj od dłuższego czasu, ale nie dostałem jeszcze odpowiedzi na nasz szczególny przypadek - albo ją przeoczyłem! Wstępna historia: Mieliśmy mały Dom i sprzedaliśmy go po 15 latach. Nasza hipoteka kończyła się tylko na z góry zabezpieczonej kwocie 55 tysięcy euro (110 tysięcy), związanym z umową LBS. Był on powiązany z bankiem, więc musieliśmy płacić odsetki bankowi do momentu osiągnięcia 50% wkładu, a resztą zasilaliśmy naszą umowę LBS. Po osiągnięciu wkładu na poziomie 50%, odsetki miały zniknąć, a my mielibyśmy tylko stopniowo uzupełniać miesięcznie wkład w LBS aż umowa LBS byłaby całkowicie gotowa do przydzielenia. Bank przy sprzedaży wziął sobie dużo pieniędzy, a my musieliśmy zapłacić wysoką kwotę za odszkodowanie za wcześniejszą spłatę - co bardzo mnie zirytowało! Umowa LBS trwa nadal, a my nadal do niej wpłacamy. Obecnie zgromadzona kwota wynosi nieco mniej niż 26 tysięcy euro. Teraz chcemy zbudować nowy Dom i potrzebujemy na to prawie 350 tysięcy euro. Bank, jeśli ponownie miałby to być ten sam bank, powiedział, że ta umowa, ponieważ dotyczyła poprzedniego domu, powinna zostać wypowiedziana. Jednak zastanawiam się, dlaczego miałbym to zrobić? Raczej chciałbym włączyć tę kwotę do nowej finansowania, czyż nie? Moje pytanie teraz brzmi, czy moje podejście jest prawidłowe i jak oceniłby to neutralny ekspert? Dziękuję z góry za pomoc.

Napisany przez Fraga
Dziękuję za klasyfikację. Czyli zrezygnować z BSV? Myślałem, że można go użyć w sensowny sposób, ponieważ zostało już wpłacone dość dużo (26k). Aktualnie mamy dodatkowy kapitał własny, który chcieliśmy uzupełnić do przydziału, jeśli to byłoby możliwe. W związku z tym już mielibyśmy wpłacone 55k i moglibyśmy w pełni skorzystać z 110k. Czyli to nie ma sensu? Może dodatkowe informacje: Działka, pośrednik, nabycie gruntu itp. już zostały opłacone! Jedynie Dom musi być jeszcze zbudowany. Miesięczne dochody netto dla nas (2 dorosłych i 2 dzieci) to 4200€. Jeśli BSV nie może zostać uzupełniony (z opisanych przez Ciebie powodów), wtedy mielibyśmy kolejne 50k jako kapitał własny do dyspozycji, czyli razem około 75k i chcielibyśmy nie przekroczyć miesięcznej raty w wysokości 1200€. Czy można stworzyć z tych danych coś uczciwego?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć, ważne jest, aby wiedzieć, jaka jest stopa pożyczkowa BSV..... Następnie trzeba będzie podjąć decyzję. Jeśli BSV ma już pewny wiek, może się okazać, że stopa pożyczkowa jest zbyt wysoka w obecnej sytuacji rynkowej. Dlatego ważne jest, aby ocenić, co obejmuje kwota 350 000 EUR i co jeszcze trzeba zapłacić zewnętrznie (podłączenia domowe u dostawcy, założenia ogrodu itp)

Napisany przez Fraga
Oto dane: pożyczka LBS = 115.000 Prowizja pożyczki = 0% Agio/Disagio = 0% Stała stopa procentowa do spłaty = 2,8% ror (zobowiązana do 07/2021) Rzeczywista roczna stopa oprocentowania od przydziału = 2,76%

Napisany przez BenniG
Myślę, że istnieje 3 zasadniczo różne warianty: 1. Jeśli zrezygnujesz z umowy oszczędnościowej, miałbyś kapitał własny w wysokości 75 000 €. 2. Jeśli go podzielisz i będzie gotowy do przydziału, miałbyś 102 000 € przy współczynniku 2:1. 3. Jeśli go zasilisz kwotą 29 000 €, miałbyś kapitał własny w wysokości 131 000 €. Pamiętaj, że w przypadku otrzymania kredytu budowlanego powyżej 30 000 € konieczny jest wpis hipoteczny. W przypadku wariantu 1. miałbyś wskaźnik obrotu poniżej 80%, co ogólnie jest już dobrym wynikiem. W przypadku wariantu 2. wskaźnik ten wynosiłby niewiele mniej niż 70%, co spowodowałoby poprawę oprocentowania kredytu. W przypadku wariantu 3. wskaźnik ten wynosiłby nieco poniżej 62%, czyli praktycznie nie lepszy niż wariant 2., a dodatkowo musiałbyś mieć drugi bank wpisany do księgi wieczystej. Dlatego uważam, że warto wykorzystać umowę oszczędnościową do zwiększenia kapitału własnego i wybrać wariant 2. Chociaż w przypadku kredytu oszczędnościowego w wysokości 26 000 € zapłacisz nieco więcej odsetek, to może to być zrekompensowane lepszym wskaźnikiem obrotu dla kredytu głównego w wysokości 248 000 €. Rata kredytu oszczędnościowego jest zdecydowanie wyższa (oprocentowanie 1%), dopóty trzeba go spłacać, ale na szczęście istnieje obecnie program kredytów budowlanych dla rodzin.

Napisany przez Fraga
Dziękuję bardzo za szczegółową ocenę! Przepraszam, nie jestem specjalistą i dlatego nie do końca zrozumiałem ostatni akapit. Czyli teraz chciałbyś uzupełnić umowę oszczędnościową budowlaną (opcja 2) tym pozostałym kapitałem? Czy można to po prostu zrobić? Przeczytałem tę umowę tyle razy, ale nie znalazłem informacji na ten temat, poza tym, że istnieje maksymalna wysokość miesięcznej wpłaty. Z tego wynika, że będzie też określona maksymalna roczna wpłata, czy nie? Jeśli tak, to czy do uzyskania przypisania muszę czekać do możliwego rozpoczęcia budowy na początku przyszłego roku? Jak więc poradzi sobie przyszły finansujący? Chce on przecież sprzedawać swoje produkty i na pewno nie z radością przyjmie fakt, że mam już istniejącą umowę oszczędnościową budowlaną. W sumie to mi obojętne, ale nie wiem, jak powinno się postępować w takiej sytuacji.

Napisany przez Fraga
... właśnie sprawdziłem umowę ponownie. W sekcji Ogólne ustalenia jest napisane: Do czasu przyznania kredytu hipotecznego, oszczędności w ramach umowy oszczędnościowo-kredytowej LBS wynoszą co najmniej 105 EUR miesięcznie, ale nie więcej niż 580 EUR. Spłata tego kredytu jest możliwa dopiero po zakończeniu okresu oprocentowania.

Napisany przez BenniG
Dzielisz swój obecny kontrakt oszczędnościowy dla budowy domu na umowę o wartości 52 000 € i umowę o wartości 58 000 €. Środki pieniężne zostawiasz na kontrakcie o wartości 52 000 €, aby ten mógł zostać przydzielony w krótkim czasie. Umowę o wartości 58 000 € można wykorzystać na późniejsze naprawy (oby nie zbyt szybko przy nowej budowie) lub dodatkowe życzenia. W rezultacie masz kredyt hipoteczny w wysokości 26 000 €, saldo z kontraktu oszczędnościowego w wysokości 26 000 € oraz gotówkę w wysokości 50 000 €, co łącznie daje 102 000 €, które nie trzeba finansować. Dlatego potrzebujesz teraz tylko 248 000 € na swój Dom, czyli około 70% z 350 000 €, czyli tzw. 70% wskaźnik obciążenia. Im mniejszy jest ten wskaźnik, tym niższe są odsetki od kredytu. Na przykład przy 80% wskaźniku trzeba zapłacić 2%, przy 70% - 1,8%, a przy 62% - 1,75% odsetek. Dzięki swojemu kontraktowi oszczędnościowemu oszczędzasz więc 0,2% odsetek od 248 000 €, ale z drugiej strony płacisz o 1% więcej odsetek za 26 000 €. Mniej więcej oszczędzasz więc 41,33 € miesięcznie, ale wydajesz 21,67 € więcej. Ostatecznie masz więc 20 € więcej miesięcznie!

Napisany przez marinapecunia
I powtarzam jeszcze raz, tutaj potrzebna jest indywidualna porada. Sparkasse lub LBS będzie i musi cię doradzić, ale ma tylko swój produkt/ofertę. BSV nie był darmowy, zaoszczędziłeś, być może z niewielkim oprocentowaniem, i możesz go podzielić, jeśli LBS na to pozwala, i dalej oszczędzać część na późniejsze prace budowlano-remontowe itp. Być może istnieją również inne indywidualne rozwiązania.... W przypadku 3 pożyczek - od banku - KfW - LBS, kolejność wpisu w księdze wieczystej musi być ustalona. Tego nie możesz ustalić sam, ale ustalają to między sobą banki, i jeśli jedna nie zgadza się z ich kolejnością, nie możesz zrobić nic. Wtedy się wycofują. Spłata pożyczki w BSV następuje po obliczeniu sumy oszczędnościowej x 6%, co jest często wyższe niż w przypadku pożyczki bankowej. Jeśli uzupełnisz BSV, nie jest jeszcze od razu gotowy do alokacji, więc kończy się to również na pożyczce tymczasowej. Piszesz, że oprocentowanie wynosi 2,7%, z twojej zdolności kredytowej i wkładu własnego prawdopodobnie otrzymasz niższe oprocentowanie, rzeczywista stopa procentowa w KfW (50 000 €) wynosi obecnie 1%, jeśli budujesz energooszczędnie i/lub przystosowujesz do potrzeb osób niepełnosprawnych, otrzymasz dodatkowe dofinansowanie lub korzystne pożyczki... Jednak, przy dwójce dzieci, zdolność kredytowa jest przeciętna. A poza tym, pośrednik kredytowy jest opłacany przez bank i nie kosztuje cię dodatkowo, nawet kredyt, który jest przez to, że wszystko robisz samodzielnie - co w sumie nie robisz, przecież jest doradca bankowy - nie jest tańszy. Dlatego pozwól specjaliście wykonać swoją pracę... i on nie majstruje w czymś tam, tylko proponuje uczciwe, fachowe doradztwo z ofertami, które są dokładnie dopasowane do ciebie i twojej sytuacji, uwzględniającą także twoją przyszłą sytuację (patrz dzieci). Wycofuję się, bo teraz wchodzimy w obszar doradztwa, a nie chcę ponosić odpowiedzialności za twoje przyszłe błędy, kiedy powiesz może wtedy ale ona napisała tak i tak, to tak jak u prawnika, który również przestaje odpowiadać w określonym momencie. Więc - powodzenia lub fachowego doradztwa

Napisany przez Fraga
Naprawdę świetnie wyjaśnione!!! DZIĘKUJĘ!!! Nie zdawałem sobie sprawy, że BSV można po prostu podzielić. Ach tak, dodam tylko, że BSV ma łączną kwotę 115k, więc jeśli dobrze zrozumiałem, jeden powinien wynosić 52k, a drugi 63k. Czy w takim razie nie spróbowałbyś wpłacić maksymalnej kwoty na bieżący rok przed podziałem? Wydaje się to sensowne, aby uzyskać maksymalną kwotę podziału, prawda?

Możesz podzielić jak chcesz. Zazwyczaj istnieje jedynie ustalona minimalna suma depozytu budowlanego - zazwyczaj 10 000 €. Jak już wspomniałem, nawet jeśli wpłacisz pieniądze jednorazowo, musisz poczekać, aż osiągniesz prawo do otrzymania preferencyjnej pożyczki, czyli będziesz miał prawo do oprocentowania. Nie znam współczynników wyliczeniowych poszczególnych programów oszczędnościowych, ale chętnie wyliczy je dla Ciebie przedstawiciel. Do tego czasu otrzymasz kredyt tymczasowy. Jeśli pożyczka związana z Bausparkasse wystarczy, a także wszystkie możliwości związane z KFW-Bank, możesz uzyskać finansowanie tam, z pełną świadomością, że prawdopodobnie w banku będzie taniej. W takim przypadku nie musisz niczego dzielić, ewentualnie suma bausparsumme musi zostać zwiększona, aby pożyczka wystarczyła. Wiąże się to z dodatkową opłatą za udzielenie kredytu. W innych przypadkach wszystko będzie obliczane procentowo. Jeśli chcesz przeznaczyć środki na finansowanie, po prostu zostaw je całe. Jeśli chcesz wykorzystać środki jako kapitał własny, podziel na kwoty np. 10 000 lub 20 000 euro, pozostaw w depozycie resztę, a oszczędzaj dalej kwotą, którą będziesz mógł utrzymać po zakończeniu budowy domu. Możesz też traktować go jak książeczkę oszczędnościową dla swoich dzieci, gdzie dziadkowie mogą wpłacać środki na Boże Narodzenie albo urodziny. Podsumowując - skonsultuj się z doradcą/pośrednikiem. Jeśli kochasz LBS, to skorzystaj z ich usług, oni obliczą dla Ciebie najlepsze rozwiązanie związaną z LBS. Jeśli chcesz porównać oferty na rynku, udaj się do pośrednika kredytów hipotecznych (tak teraz się nazywamy, z odpowiednim wykształceniem), to jedyna osoba, która może pośredniczyć w udzielaniu kredytów i robi to bardzo dobrze. Wysłij mi ewentualnie bezpośrednią wiadomość.

Napisany przez NaTwoim13
Fraga pisze: Oto dane: kredyt LBS = 115 000 Opłata kredytu = 0% Agio/Disagio = 0% Stawka procentowa stała do spłaty = 2,8% ror (związana do 07/2021) Roczna stopa oprocentowania od przyznania = 2,76%
Chcemy wprowadzić trochę struktury, tylko tyle na początek! Uważam, że formułowanie stwierdzenia o wypowiedzeniu umowy BSV jest niefachowe i nierozsądne. Tutaj można by rozważyć, zawsze i/lub - rozważenie podziału - zapytanie o możliwość zmiany opcji z obniżeniem stopy kredytowej w ramach ofert LBS - rozważenie kredytu bez zabezpieczenia celem zmniejszenia poziomu obciążenia, zwiększając przy tym wskaźnik kapitałów własnych za pomocą kapitału obcego Na razie tyle, zanim zacznę się zagłębiać. Należałoby też ustalić, o jakie stopy procentowe chodzi??? Stopa procentowa w wysokości 2,8% nie pasuje do stopy efektywnej po przyznaniu. Myślę, że to jest stopa procentowa wcześniejszego kredytu, jaka jest stopa nominalna kredytu spłacanego z kredytu oszczędnościowego, z której wynika 2,76% efektu? Przy stawce kredytu oszczędnościowego interesuje tylko stopa nominalna, ponieważ koszty BSV są już opłacone (i zawarte w drogiej stopie efektywnej) i ponieważ się one nie powtarzają, płaci się tylko stopę nominalną!!!

Napisany przez NaTwoim13
Przygoda, jaka tu ma miejsce i to, jak odpowiada się, niejasne jest, o co chodzi tutaj faktycznie jeśli chodzi o koszty. Ale na zewnątrz jest też ekstremalnie gorąco. @BenniG To właściwe podejście, ale wiesz to. Dlaczego uzupełnienie? Po co? Dlaczego pozostawić obecny kapitał BSV i otrzymywać niskie odsetki, a płacić więcej w kredycie hipotecznym? Co mógłby zrobić pośrednik wobec odsetek za wcześniejszą spłatę? @Martina Co z tobą? Co ci nie pasuje? Pozostań spokojny i głęboko odetchnij, zwłaszcza uważnie śledź, co teraz przedstawiają sensowne i trwałe sugestie! @Fraga Przedstaw to zorganizowanie i odpowiedz w jednym poście: 1) Jaka jest wartość działki? 2) Jakie mają być koszty budowy lub łączne koszty ukończenia? 3) Ile środków własnych (bez oszczędności w budownictwie mieszkaniowym) planują zainwestować? 5) Czy planowane są prace własne? 6) Jaka jest dokładna wartość oszczędności z budowy mieszkaniowej? 7) Jaka jest nominalna stopa procentowa kredytu mieszkaniowego? 8) Jaki deficyt finansowy widzą po odjęciu środków własnych i oszczędności z budowy mieszkaniowej? 9) W jakim regionie (ze względu na wybór krajowych środków finansowych) zamierzają budować? 10) Jaki standard KfW ma zastosowanie do domu? 11) Jaki jest ich pożądany poziom odsetek i spłaty?

Napisany przez Fraga
Przepraszam, mój błąd. Zbyt wiele różnych stop stóp procentowych! Oto dane z: Finanzierungs- und Kostenübersicht Tilgungsbausparvertrag (TBV) = Annuuitätendarlehen LBS-Darlehen = 115.000 Darlehensgebühr = 0% Agio/Disagio = 0% Roczna stopa oprocentowania po przyznaniu zgodnie z PAngV = 3,16% Według Europejskiego Standardowego Arkusza Informacyjnego, w punkcie 3 znajduje się: Stopa oprocentowania nominalna w wysokości 2,700% rocznie jest związana do dnia 30.07.2021 r. Jeśli do końca okresu obowiązywania stopy procentowej nie zostanie zawarta nowa umowa dotycząca odsetek, to kredyt będzie kontynuowany na niezmienionych warunkach. Aktualna zmienność stopy procentowej wynosi obecnie 2,800%. Dostosowanie stopy procentowej zależy od zmiany następującej stopy odniesienia: Deutsche Bundesbank Zeitreihe BBK01.WZ3466. W punkcie 4 znajduje się: Roczna składka opłat ogółem wyrażona w formie rocznego odsetka od całkowitej kwoty pożyczki: Roczna składka opłat ogółem wynosi 2,76%.

Napisany przez NaTwoim13
Została zapytana o stawkę nominalną kredytu budowlanego. Znajduje się ona w umowie oszczędnościowej.

Napisany przez Fraga
1) Jaka jest wartość nieruchomości? 75 000 EUR 2) Jakie powinny być koszty budowy lub łączne koszty ukończenia inwestycji? Maks. 350 000 EUR koszty ogólne (bez działki) 3) Ile środków własnych (bez oszczędności na budowę) zamierzają Państwo zainwestować? 50 000 EUR 5) Czy przewidziano własne prace budowlane? Kilka niewielkich 6) Jaka jest dokładna kwota oszczędności na budowę? 26 752 EUR 7) Jaka jest nominalna stopa procentowa kredytu budowlanego? Patrz poście 8) Jaki deficyt finansowy pozostaje po odjęciu środków własnych i oszczędności na budowę? 275 000 EUR 9) W jakim regionie (ze względu na dostępność krajowych środków pomocowych) planują Państwo budować? Dolna Saksonia 10) Jakim standardem dotyczącym efektywności energetycznej firmy KfW ma być objęty Dom? KfW55 11) Jaky jest Państwa preferowany wskaźnik odsetkowy i spłaty kredytu? Stopa spłaty 3-4%, maks. 1 200 EUR miesięcznie

Napisany przez NaTwoim13
Oprocentowanie nominalne kredytu hipotecznego nie zostało jeszcze podane nigdzie, a jedynie ta stopa procentowa jest istotna dla nowej koncepcji.

Napisany przez Fraga
Oprocentowanie p.a. 0,5%

Napisany przez NaTwoim13
Nie, oprocentowanie kredytu tylko dla kredytu hipotecznego!

Napisany przez Fraga
Mam dyplom przed sobą, nie ma go tam? Gdzie mogę znaleźć dokładną tę wartość?

@Martina Co się z Tobą dzieje? Co jest nie w porządku? Pozostań spokojna, głęboko oddychaj i zwróć uwagę na sensowne i trwałe sugestie, które teraz tu pojawiają się! Jeśli miałeś na myśli Marinę, to ta wiadomość jest skierowana do Ciebie! Nie daj się zwieść. Nie wiesz już, omówiliście te same tematy, ale nadal trzymam się tego, że to nie jest miejsce na indywidualne porady, ponieważ zawsze będą brakować informacji... Uważam, że konieczna jest osobista indywidualna konsultacja, inaczej będzie więcej stresu niż konieczne i nie będą uwzględnione wszystkie aspekty.

Napisany przez HannoMack
marinapecunia pisze: Jeśli miałeś na myśli Marinę, to ta wiadomość jest do ciebie! Nie upadaj TY ew. z konia.
Ten już nie może spaść z wysokiego konia, ten już dotarł na sam dół życia. Wyjaśniam im, co się dzieje: są dla niego konkurencją finansową. Dlatego jest nieobiektywny i strzela poniżej pasa, aby odstraszyć innych. Ten zaczął już rano gasić intelektualne światła z Jockepocke, aby wytrzymać swoje własne istnienie. Wynikiem są takie tyrady.

Napisany przez Fraga
Tak, teraz napiszę tutaj wszystkie istotne dane, które mam na podstawie umowy: Kwota kredytu VK: 115.000 EUR Wypłacenie w %: 100% Wypłata na dzień: 01.07.2013 Oprocentowanie nominalne: 2,70% Rzeczywista roczna stopa oprocentowania według PangV: 2,80% Okres obowiązywania oprocentowania do: 30.06.2021 Oprocentowanie po zakończeniu okresu obowiązywania (%): 6,00% Początkowa suma oszczędności budowlanych: 115.000 EUR Plan: MehrW-CL.TopF. / JF Oprocentowanie oszczędności roczne: 0,50% Opłata za zawarcie umowy: 1% Stopa procentowa DB: 2,90% Wymagane minimalne saldo oszczędności: 40% Rzeczywista roczna stopa oprocentowania po przydzieleniu według PangV: 3,16%

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack pisze: Ten nie może spaść z wysokiego konia, bo już dotarł na sam dół życia. Wyjaśnię im, co się dzieje: są dla niego konkurencją finansową. Wtedy staje się nieracjonalny i strzela poniżej pasa, aby pogryźć innych. Od samego rana zaczął gasić intelektualne światła z Jockepocke, aby móc sobie radzić z samym sobą. Wynikiem są takie tyrady.
Hahaha, konkurencja, dobre Matthew, są konkurenci, ale nie konkurencja Hahaha, dobre to było!!

Napisany przez NaTwoim13
@Fraga Bardzo dobrze, więc 2,9% Sprawdzę to później dokładnie, to co moglibyście uprzednio ustalić z LBS, to możliwość zmiany opcji, taryfy. Jest to możliwe w niektórych kasach oszczędności mieszkaniowej. No to idę do ogrodu, Jockemöller i przyjaciele czekają

Napisany przez Fraga
Mamy obecnie taryfę Classic Top-Finanz w LBS. Zgodnie z umową, mogę na piśmie raz zmienić taryfę na najniższy poziom Classic.

Napisany przez NaTwoim13
Nie, zmiana na nową taryfę. Ta opcja lub taryfa może jeszcze nie zostać odnaleziona w starych warunkach, należy indywidualnie skontaktować się z LBS.

Napisany przez NaTwoim13
Czy w takim razie jakie jest oprocentowanie w dolnym pakiecie Classic?

Napisany przez Fraga
Klasyczny ma 3,25%

Również @fraga, proszę pójść i skorzystać z indywidualnej konsultacji!!! Nawet kasy oszczędnościowo-budowlane czasem zmieniają swoje taryfy. Zanim odpowiesz na tutaj dziesiątki pytań, proszę siadź z maklerem i omówcie wszystko, bo działamy rzetelnie, ponieważ jesteśmy odpowiedzialni za szkody finansowe, jakie wyrządzamy. Jesteśmy dokładnie tacy jak każdy inżynier, malarz lub architekt... dobrzy w naszym zawodzie, a wyjątki potwierdzają regułę.

Napisany przez NaTwoim13
marinapecunia pisze: Również @fraga, proszę to zrobić......
Dlaczego miałby to zrobić?

Napisany przez finanzierung
HannoMack pisze: Wyjaśniam im, co jest grane: są dla niego konkurencją finansową. Dlatego staje się niesachwenny i strzela poniżej pasa, aby odstraszyć innych. .
Cytat noelmaxim Dlaczego miałby to robić? To jakoś pasuje do siebie, co nie? Jest tam ktoś, kto odsyła biznes poza forum? Marina ma tu absolutną rację. Najpierw uzyskać kilka informacji na forum, a następnie omówić szczegóły osobiście z maklerem finansowym.

Napisany przez Fraga
Przepraszam, ale to naprawdę miłe przypuszczenie! Uważam, że jest absolutnie uzasadnione, żeby spróbować! Marina również próbowała kilka razy, zaczynając od ebooka aż po osobisty kontakt. To zależy od każdego, czy zdecyduje się na to zareagować, czy nie! Dlatego nie uważam, żeby można było rzucać kamieniami... Ja/my chcemy wcześniej się poinformować i poznać możliwości, tak jak często się dzieje tutaj na forum. W ten sposób od razu można zrozumieć, czy i kto w ogóle mógłby być moim/naszym doradcą, bo dlaczego miałbym później pójść do kogoś zewnętrznego i jeszcze raz przejść przez wszystko, skoro tutaj powinienem/miałbym mieć dobre wrażenie? W końcu jak zawsze - decyduje klient i ma wybór!

Fraga pisze: W ten sposób można również szybko wyrobić sobie opinię, czy i kto w ogóle mógłby zostać moim/naszym doradcą, ponieważ dlaczego miałbym później iść do kogoś z zewnątrz i przechodzić wszystko jeszcze raz, jeśli tutaj powinienem mieć dobre wrażenie?
Myślę, że także w przypadku maklerów finansowych warto zapoznać się z 2-4 możliwymi partnerami, aby zobaczyć, kto oferuje co w swoim programie. Niekoniecznie ten, który pisze najdłuższe eseje i obsypuje klienta pochwałami, musi mieć najlepszą koncepcję..... A jeśli przeczytasz tutaj kilka wątków, szybko zrozumiesz, kto jest nastawiony na szybkie zakończenia i chętnie pomija zagrożenia i pułapki, kto liczy na rosnące wynagrodzenia w przyszłości, ale chętnie pomija rosnące koszty, które zazwyczaj tylko je kompensują, co pozwala na ładne przeliczanie ryzykownych finansowań. U Was teraz nie jest tak, że byłoby to bardzo ryzykowne, ale i u Was zacznie się robić ciasno. Następnie należy podjąć decyzje......

Napisany przez NaTwoim13
finanzierung pisze: Uważam, że również w przypadku pośredników finansowych należy rozważyć 2-4 potencjalnych partnerów, aby sprawdzić, kto oferuje jakie warunki. Niekoniecznie ten, który pisze najdłuższe eseje i obsypywać klienta miodem, musi mieć najlepszą koncepcję..... Jeśli przeczytasz kilka wypowiedzi tutaj, szybko zauważysz, kto nastawiony jest na szybkie zakończenie transakcji, ignoruje zagrożenia i pułapki, a zakłada przyszłe podwyżki wynagrodzeń, ale chętnie pomija rosnące koszty, które te podwyżki zwykle tylko rekompensują, aby pięknie przedstawiać wysokie ryzykowne finansowanie. U was może nie jest to wysokie ryzyko, ale zbliża się trudny okres. Następnie warto podejmować decyzje......
Takie wpisy nie pomagają wyjść z innej perspektywy, a na pewno nie są to doświadczenia, których oczekuje autor postu. Uważaj na osoby, które chcą tylko szybkiego zakończenia (jak to w ogóle możliwe przy finansowaniu nieruchomości????), które tylko pięknie liczą itp. itp. itd. Wiem, ja znam prawdę, ty, drogi konsument, jesteś naiwny, przestrzegam cię, mimimimi. Przepraszam, ale to powtarzane stare bzdury, i jeśli takie wpisy się mnożą, to nie dziwcie się, że klienci faktycznie są oszukiwani, ponieważ nie chcą tego czytać, nie jest to powód, dla którego założyli wątek!! Marina może pisać, co chce, to w porządku, ale ja krytykuję merytorycznie wypowiedzi, jeśli wymagają krytyki, i jeśli zaczyna od rzucenia słów na umowę oszczędnościową budowlaną (BSV) bez zainteresowania się nią i możliwościami, to wystarcza mi to do stwierdzenia, że brakuje tu istoty rzeczy, a jeśli ona jako nowa zasugeruje autorowi odrzucenie pomocy w tym miejscu, rozmawianie o wszystkim na miejscu i zrzeknie się pomocy na forum, to nie ma konieczności dalszej dyskusji! Jak dla mnie, wszystko może być w porządku, ale po pierwsze warto pozyskać istotne informacje, co zrobiłam, co pozwoliłoby na sformułowanie osądu i ewentualne opublikowanie pomysłu/planu finansowania, do tego dałam pierwszą wskazówkę, aby dowiedzieć się w LBS, czy można uzyskać lepszą stopę procentową poprzez zmianę opcji, taryfy w nową taryfę. Dopiero indywidualnie, droga Martina, zostanie wcześnie, czyli kiedy poprowadzę i przedstawię plan autorowi postu, jeśli to również jest twoje dążenie, tym lepiej dla klienta, bo więcej ofert ożywia rynek, podnosi jakość i poprawia wybór ofert. Ale aby to miało miejsce, musi pojawić się coś więcej niż ogólnikowe zalecenia o zerwaniu umowy oszczędnościowej budowlanej, unikaniu forum i wciskaniu pochwał na nas, pośredników.

noelmaxim pisze: Indywidualnie, droga Martino, będzie wystarczająco wcześnie, kiedy będę wspierać zamiar autora tematu
Bardzo dobrze...… Od razu widać, kto tu ma kontrolę na forum!

Napisany przez HannoMack
to nie ma sensu dalej dyskutować! Jakby kogoś interesowały twoje puste gadanie. Jeśli przegapiłeś to w szkole, istnieje wiele sposobów, aby dowiedzieć się o różnicy między my a ja.

Napisany przez NaTwoim13
Nie powiedziałem to, tylko mam coś do powiedzenia i oczywiście podzielę się tym, co mam do powiedzenia!

Napisany przez NaTwoim13
Ja jestem Matthew Pryor, ja, alkoholik i bankrut!! Spójrz uważnie, bądź uważny i obserwuj!!!! To, że w ogóle przynosisz moje pomówienia do gry, mówisz bez treści Twoje wpisy tutaj mówią same za siebie, ale nic nie osiągają, nawet najgorsze zniesławienia i donoszenie, to się nie udaje, to nie ma żadnego skutku, zero nic! Ja publicznie, ty anonimowo, ty z kontem 4. lub 5., ale to się nie udaje, nie ma żadnego skutku, wręcz przeciwnie, wyjawianie mojej osoby przynosi mi jeszcze więcej uznania i daje mi szansę pokazania, że ludzie tak jak ty nie zawsze są w stanie dyskryminować, donosić i zniesławiać innych. Pozostaję przy swoim, bądź pewny, obserwuj, bądź uważny i daj mi dalszą możliwość przedstawienia siebie, aby nie musiał bez uprzedzenia pokazywać, kim jestem i co reprezentuję Matthew

Napisany przez HannoMack
Jockepocke pisze: Ja, Matthew Pryor, ja, jestem alkoholikiem i niewypłacalnym!! Spójrz uważnie, bądź czujny i obserwuj!!!!
Niewypłacalny. Tyle musi być. Warto dodać, że zarówno dla niewypłacalnych, jak i dla alkoholików istnieją anonimowe grupy wsparcia. Dwa w jednym, jak to się mówi. Muszę jednak stwierdzić: uświadomienie jest pierwszym krokiem do poprawy. I nie, zazwyczaj wolę odwracać wzrok. Twoja osobista bieda teraz nie jest moim problemem.

Napisany przez NaTwoim13
To naprawdę twoje, ja jestem tylko twoja, nie dostaniesz nic więcej ode mnie, interesujesz się mną, tylko mną i słabo, że teraz mówisz o zrozumieniu... podczas gdy chcesz nam powiedzieć, że moje problemy cię nie obchodzą!! Rozumiem, że to dostrzegasz, coś tu nie gra, chłopcze. To wyraz twojego własnego i fałszywego postrzegania, gdy piszesz, że moja osoba cię nie interesuje. Matthew Pryor, interesujesz się tylko mną, to moja osoba daje ci tu legitymację do pisania i uzasadnienie istnienia! Daję ci ją ubogą i odurzoną bardzo, bardzo chętnie!

Napisany przez NaTwoim13
Matthew, w międzyczasie, do ponownego wyjaśnienia mojej osoby, zadawałem tutaj wątpliwości tylko do TE, pytania, na które odpowiedzi mogą skutecznie pomóc. Do czasu twojej ponownej, nieistotnej i nieprzynoszącej korzyści interwencji skupiałem się na TE i pytaniu, po czym zająłem się sugestiami, które nie pomagają wątkowi ani TE i na pewno im nie odpowiadają. To również od ciebie zależy, czy ten naprawdę świetny wątek zostanie zniszczony, czy też wprowadzimy sensowne i pomocne informacje! Zakończenie BSV, na co zwróciłem uwagę, z pewnością nie jest właściwym podejściem!!

Napisany przez HannoMack
Jockepocke pisze: moja osoba to ta, która daje ci legitymację do pisania i uzasadnienie istnienia! Daję ci ją jako zubożały i odurzony bardzo, bardzo chętnie!
Proszę, zrób sobie i nam przysługę i dowiedz się z góry, co oznaczają pojęcia, zanim zacznieciesz nimi rzucać, nieświadomy jak zawsze, i robić z siebie głupka. Nie potrzeba żadnej legitymacji. Mi wystarcza, że mogę, jak tak wiele razy, zdenerwować cię do tego stopnia, że ujawniasz się jako niekompetentny i bełkoczący pozer, którym byłeś przez całe swoje życie i nadal nim będziesz. Podpowiedź dla ciebie, gra w picie, przecież tak je lubisz: za każdym infantylnym uśmiechem będziesz sobie od teraz dał w mordę (czyli drinka, nie pięścią).

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack, czy naprawdę wierzysz, że z tą ilością Jockemöller mogę przetrwać cały dzień? Tak, dokładnie opisałem, dziękuję za potwierdzenie. Jesteś zainteresowany mną, charakteryzujesz mnie i tematyzujesz niezapytany i niepożądany (zbanowane konto jest najlepszym dowodem na to), nie obchodzi cię ani TE i jego sprawa, ani społeczność tutaj, chodzi ci tylko o to, by mnie faworyzować i niszczyć wątki. Nawet zgoda z tobą nie wystarcza, nawet wtedy idziesz dalej, a najgorsze jest to, że myślisz, że nie zdaję sobie z tego sprawy i dajesz się w to wciągnąć, bo tego chcesz. Nie, reaguję, bo już przed laty powiedziałem ci, że biorę udział! Jestem w tym, biorę udział. No i ponieważ tak dobrze mnie znasz, wiesz oczywiście, że lubię gry picia. Czasami zastanawiam się, skąd bierzesz takie pomysły, skąd bierzesz to wszystko i z jakim zaangażowaniem udajesz, że znasz mnie i gdyby to było tak, jak sobie to wyobrażasz w swoim istnieniu! O rany, mój chłopcze.

Napisany przez Fraga
Dziękuję za uwagę, ale zdrowy rozsądek i złe doświadczenia z przeszłości sprawiają, że człowiek idzie przez życie coraz ostrożniej! Miałam nadzieję, że podczas zakładania tego wątku wielu ludzi zainteresuje się naszymi życzeniami i wymaganiami, dzięki czemu można będzie szybko uzyskać przegląd sytuacji. Bardzo miło z jej strony, że Marina od razu udzieliła mi informacji, ale osobiście radziłabym jej, aby nie od razu w pierwszym poście próbowała zdobyć klienta za pomocą ebooka lub kontaktu osobistego. Osobiście takie zachowanie raczej odstrasza mnie natychmiast, nawet jeśli z pewnością wykona świetną pracę. Na mnie to działa jak typowy sprzedawca! Jestem tutaj na forum, inaczej zwróciłabym się bezpośrednio do odpowiedniego maklera, prawda?

Napisany przez hausbauwest
Fraga pisze: Dziękuję za uwagę, ale zdrowy rozsądek i złe doświadczenia z przeszłości sprawiają, że człowiek staje się coraz bardziej ostrożny w życiu! Mam nadzieję, że tworząc ten wątek, wielu osób zainteresuje się naszymi życzeniami i warunkami, aby można było szybko się zorientować. Bardzo miło z jej strony, że Marina szybko mnie poinformowała, ale ja osobiście radziłbym jej nie próbować od razu zabrać klienta ebookiem lub kontaktem osobistym w pierwszym poście. Osobiście, takie zachowanie odstrasza mnie natychmiast, nawet jeśli z pewnością wykona świetną pracę. Dla mnie to wygląda od razu jak działanie sprzedawcy! Przecież jestem tutaj na forum, w przeciwnym razie zapytałbym bezpośrednio u odpowiedniego pośrednika, prawda?
Zasadniczo masz rację, jednak obecność działalności komercyjnej tutaj jest akceptowana przez właściciela. To, że przedsiębiorcy nie tracą tu czasu z czystej nudności (poza ewentualnie jednym), powinno być dla ciebie jasne. Przedsiębiorcy tu zazwyczaj będą widzieć swoją główną motywację w Twoich pieniądzach, którymi chcą zarobić. To też powinieneś zrozumieć. Ogólnie podejście zawsze jest takie same.... Są proponowane marne warunki... Następnie dostarczone wszystkie dokumenty, przetworzone przez bank, żądane dalsze dokumenty, bank ocenia obiekt itd. Następnie w pewnym momencie pojawia się oferta, być może z inną stopą procentową... Tak, hm, przepraszam, ale to bank ustala stopy procentowe i ocenia zabezpieczenia... itd. I wtedy minęło tyle czasu, że w końcu możesz być zmuszony zaakceptować tę ofertę, bo w przeciwnym razie musiałbyś zaczynać od nowa. To w zasadzie dość prosta gra. Pośrednik w żaden sposób nie decyduje o zawarciu umowy ani o stopie procentowej. Ostatecznie tylko pośredniczy w kontakcie i pomaga w wypełnianiu jakichkolwiek kwestionariuszy. Dlatego radzę Ci dokładnie przemyśleć, komu dokładnie powierzysz swoje dane...

Napisany przez Fraga
Dziękuję za szczere słowa! Bardzo to doceniam!!! No cóż, niektóre informacje już podałem! Dla mnie/nas obecnie ważne jest podjęcie właściwych kroków. Ponieważ nadal mamy starą polisę BSV, chciałem zorientować się z wyprzedzeniem, czy nie należy nadal rozważyć jej sensownego uwzględnienia w przyszłym finansowaniu, ponieważ stanowi ona wartość. Jeśli chciałbym/ musiałbym ją zerwać, ponieważ byłoby to bardziej opłacalne, miałbym 6-miesięczny okres wypowiedzenia, zanim mógłbym uzyskać dostęp do pieniędzy. Ten termin muszę mieć na względzie w najgorszym przypadku, jeśli chcę uwzględnić te pieniądze jako dodatkowy kapitał własny - co chcę zrobić. Więc co naprawdę ma sens?

Napisany przez BenniG
To, co napisałem w moim pierwszym wpisie (#6). Musisz dowiedzieć się od LBS, jak szybko zostanie przydzielony wspólny kredyt budowlany. Musisz się również dowiedzieć, jak różne współczynniki kapitału własnego wpłyną na stopę procentową. Oczywiście działka też jest traktowana jako kapitał własny.

Napisany przez Fraga
Dziękuję... pod postem (#9) dobrze to wyjaśniłeś! Żeby teraz trochę ogólnie poznać kierunek na spłatę, czy można bez obaw bawić się kalkulatorem rat kredytu hipotecznego na stronie drklein, czy nie? Być może jest coś lepszego do ogólnego obliczenia, niekoniecznie dokładnego!

Napisany przez hausbauwest
Fraga pisze: można zatem śmiało korzystać z kalkulatora rat kredytowych drklein do zabawy
Dlaczego tego nie można zrobić?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata