Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie domu bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej WHEN Schufa) i z okresem spłaty dłuższym niż 20 lat.

Napisany przez penk
Cześć. Czy ktoś ma doświadczenie albo może mi pomóc? Szukam kredytu hipotecznego bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej w wysokości 140 000 € na okres ponad 20 lat. Jestem urzędnikiem na całe życie. Dziękuję z góry.

Re: Finansowanie domu bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej WHEN Schufa) i z okresem spłaty dłuższym niż 20 lat.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Jaka dokładnie jest kwestia Schufa?

Napisany przez penk
Niestety kilka wcześniejszych wpisów z poprzedniego małżeństwa.

Napisany przez NaTwoim13
Negatywne wpisy w Schufa nie są fundamentalnym kryterium wykluczenia dla kredytu hipotecznego. 1) Co dokładnie zostało wpisane? 2) Kiedy to zostało uregulowane i odnotowane w Schufa? 3) Jaki jest plan dotyczący całkowitych kosztów? 4) Co chcą Państwo kupić i gdzie?

Napisany przez penk
Było kilka kredytów i niestety kilka niezapłaconych rachunków. Do tego dochodzi fakt, że nadal istnieje umowa kredytowa na poprzedni Dom. Chociaż ex-żona spłaca go w 100%, ja niestety jestem również w niej uwzględniony. Poprosiłem już prawnika, aby znalazła własną umowę. Pozostały dług wynosi prawie 90 000 euro, a wartość domu wynosi około 200 000 euro. Nowy Dom ma być dla mnie i mojej nowej rodziny. Więc będzie wykorzystywany wyłącznie prywatnie. Kosztuje 65 000 euro plus około 70 000 euro na modernizację. Nowe własne mieszkanie znajduje się w Dessau

Napisany przez penk
Teraz też dostała od prawniczki termin 14 dni na nową umowę. W przeciwnym razie złożę wniosek o licytację podziałową.

Napisany przez NaTwoim13
Ok, oto wynikające pytania: 1) Dochód? 2) Zobowiązania kredytowe (w tym rata kredytu żony)? 3) Żonaty? Dzieci? 4) Ile środków własnych chcą zainwestować? 5) Jaką działalność wykonują?

Napisany przez NaTwoim13
Jak wysokie są całkowite zadłużenia w SCHUFA?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
penk pisze: obsługuje go w 100% była żona, ale niestety się w to wmieszam. Poprosiłem adwokata, żeby znalazła sobie własny kontrakt.
No cóż, właśnie mieliśmy to w innym wątku... Niestety, była żona nie może tak po prostu decydować, to bank ma ostatnie słowo...

Napisany przez penk
Ograniczenie oprocentowania zostało zniesione. Bank pozwala na zawarcie przez Pana/Panią nowej umowy i zastąpienie nimi istniejącej umowy

Napisany przez penk
Zobacz e-mail

Napisany przez Franki84
https://www.anwalt.de/rechtstipps/fr...ng_021523.html https://www.familienrecht-muenchen.d...eitern_der_Ehe Może ci to pomoże. Znalazłem to właśnie dla mojej podobnej sytuacji. Będę pytał prawnika o to.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Penk z dokładnymi danymi, które podałeś, zakup nie powinien być problemem. Nawet w przypadku negatywnej historii w Schufa. Nie można tutaj dokonać ogólnych stwierdzeń, ponieważ każda sprawa jest inna. Ale ogólne dane wyglądają bardzo dobrze. Czy twoja sprawa jest nadal aktualna?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Pracowniku banku, twoje wypowiedzi, przynajmniej ostatnia.... Jednak dane ogólne są bardzo dobre refinansowanie nie powinno stanowić żadnego problemu zgodnie z twoimi podanymi informacjami. ...niestety nie mają żadnych podstaw, zwłaszcza że nie znają odpowiedzi na moje pytania. Warto by było uzyskać te informacje od autora wątku, aby twoje wypowiedzi uzyskały wiarygodność.

Cześć Noelmaxim, Odpowiedzi, które otrzymujesz bezpośrednio od uczestnika forum, są dla Ciebie przeznaczone. Oceniam to, co czytam w tym poście na forum.

Napisany przez NaTwoim13
??? To, co możesz przeczytać, nie może uzasadnić jej wypowiedzi ani stać się trwałą podstawą. Nie chciałem zwracać na to uwagi.

@Noel, dziękuję za wskazówkę. Zostało to uwzględnione.

Napisany przez NaTwoim13
Okej, nie ma sprawy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata