Re: Czy istnieje możliwość finansowania nieruchomości mieszkalnych i jaka jest najlepsza metoda?
Napisany przez fabifabs -
- czw wrz 13, 2018 10:41 am
Cześć drodzy eksperci,
Znalazłem 2 dni temu wspaniałe 3-pokojowe mieszkanie w Kirchheim za cenę 154 000[url]euro[/url] za pośrednictwem Centrum Nieruchomości Sparkasse. Prawdziwa okazja. Jutro mam spotkanie finansowe w Sparkasse, ponieważ we wtorek mam już umówioną wizytę, a do tego czasu powinno być już ustalone finansowanie. Zapotrzebowanie na to mieszkanie jest ogromne.
Oto kilka danych na temat mojej sytuacji finansowej wraz z pytaniem, czy finansowanie jest możliwe i jakie warunki mogą być oferowane.
Mam 44 lata, jestem rozwiedziony, mam 3 dzieci, które mieszkają z matką, płacę alimenty w wysokości 1000[url]euro[/url] miesięcznie, mam stałe miesięczne dochody jako pracownik sektora publicznego o zarobkach około 2600 [url]euro[/url] miesięcznie, mam również dodatkową pracę na około 330 [url]euro[/url] miesięcznie. Posiadam istniejący kontrakt oszczędnościowy Riester na kwotę 68 000 [url]euro[/url] , który został wykorzystany w 2011 roku do wcześniejszego finansowania nieruchomości (sprzedanej z powodu rozwodu). Obecnie na koncie oszczędnościowym znajduje się tylko niewiele ponad 8000 [url]euro[/url] . Oprocentowanie kontraktu oszczędnościowego wynosi 3,25 procenta. Poza tym nie posiadam własnych środków.
Czy w tych okolicznościach była by szansa na dobre finansowanie?
Znalazłem 2 dni temu wspaniałe 3-pokojowe mieszkanie w Kirchheim za cenę 154 000
Oto kilka danych na temat mojej sytuacji finansowej wraz z pytaniem, czy finansowanie jest możliwe i jakie warunki mogą być oferowane.
Mam 44 lata, jestem rozwiedziony, mam 3 dzieci, które mieszkają z matką, płacę alimenty w wysokości 1000
Czy w tych okolicznościach była by szansa na dobre finansowanie?