Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: BHW Dispo maxx - Wypowiedzenie

Napisany przez hfg
Cześć wszystkim,

mam następujący problem:

W roku 2000 podpisałem umowę na [url]konto[/url] oszczędnościowe Dispomaxx w BHW. Zgodnie z §3 saldo oszczędności jest oprocentowane wstecznie o 4,25%, jeśli rezygnuję z przyjęcia udzielenia [url]kredytu[/url] budowlanego.

Teraz zauważyłem, że w 2008 roku otrzymałem powiadomienie o przydzieleniu [url]kredytu[/url]. Niestety wtedy nie odesłałem oświadczenia o przydzieleniu i zrezygnowałem z [url]kredytu[/url].

Mój kontrakt oszczędnościowy został właśnie anulowany i ma zostać wypłacony w 2019 roku.

Czy ktoś wie, czy bonusowe odsetki zostaną wypłacone w tym przypadku, czy czy powinienem teraz wysłać pisemne oświadczenie o rezygnacji z [url]kredytu[/url]? Czy bonusowe odsetki będą naliczane do chwili obecnej czy tylko do 2008 roku (roku przydziału)?

Dziękuję za pomoc!

Napisany przez Freeliner
Cześć, premii odsetkowej nie otrzymasz, niestety tego zaniedbałeś. BHW będzie przestrzegać wyroku, zgodnie z którym może wypowiedzieć umowę po 10 latach od przydzielenia.

Napisany przez hfg
Cześć, byłem w BHW - pracownik dał mi formularz przydziału i gdy go złożę, otrzymam także dodatkowe odsetki.

Napisany przez Freeliner
Jeśli tak jest, to serdeczne gratulacje!

Tego się nie spodziewałem!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata