Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pytanie dotyczące kredytu.

Napisany przez Karatehund
Cześć! Zakupiłam produkt w sklepie internetowym Media Markt za pośrednictwem finansowania w Consors Finanz miesiąc temu. Finansowanie zostało już uregulowane umownie, więc nie ma już prawa odstąpienia. Minęło dokładnie miesiąc i jeden dzień, zanim otrzymałam anulowanie od Mediamarkt, ponieważ nie otrzymałam potwierdzenia od banku. Bank potwierdził mi, że przesłał kwotę wraz z potwierdzeniem do Mediamarkt. Mediamarkt powiedział mi, że anulowanie nie może być cofnięte. Consors mówi, że nadal muszę spłacać kredyt, chociaż nie otrzymałam żadnego towaru. Co mogę zrobić? Przecież nie mogę płacić za coś, czego nie otrzymałam. To przecież umowa powiązana? Jestem bezradna i proszę o pomoc. Pozdrawiam WuffWuff

Napisany przez 6Bankkaufmann
Pytanie brzmi, czy jest to umowa powiązana. Należy dokładnie przeanalizować, jak wygląda umowa dotycząca kredytu ratalnego. Czy umowa kredytu ratalnego jest neutralna, czy bezpośrednio określa, co zostanie nim zakupione w sklepie Media Markt?

Cześć bankowcu, w umowie jest napisane: kredyt jest związany z dostawą określonych towarów; koszyk zakupowy / 271,98 € Ale towar został mi anulowany, więc umowa jest nieważna, czyż nie? Tylko Consors mówi mi, że nie jest nieważna.

Napisany przez FloHH
Cześć Karatehund, Twoje wyjaśnienie sytuacji jest trochę mylące .. Trwało dokładnie miesiąc i jeden dzień, zanim otrzymałem anulowanie od Mediamarkt, ponieważ nie otrzymałem potwierdzenia od banku. Bank potwierdził mi, że przesłał kwotę wraz z potwierdzeniem do Mediamarkt, a Mediamarkt poinformował mnie, że anulacja nie może być cofnięta. Kupiłeś więc produkt na kredyt i odwołałeś umowę kupna. Okres odstąpienia od umowy wydaje się wynosić 30 dni. W tym czasie złożyłeś w Mediamarkt oświadczenie o odstąpieniu od umowy i masz na to dowody? W tym przypadku nie ma znaczenia, kiedy Mediamarkt potwierdził odwołanie ... Consors mówi, że nadal musisz spłacić kredyt, chociaż nie otrzymałeś żadnego towaru. Co mogę zrobić? Nie mogę płacić za coś, czego nie otrzymałem, przecież to zawarta umowa? Jestem bezradny i proszę o pomoc. Pozdrawiam WuffWuff Czy ewentualnie okres na odstąpienie od umowy kredytowej jest ograniczony do 14 dni? A ty nie otrzymałeś produktu? Czy odmówiłeś przyjęcia towaru z powodu odwołania? Przepraszam – takie pytania nie da się szybko i wygodnie rozwiązać w forum

Cześć, zawarłem finansowanie tego produktu w partnerstwie z bankiem partnera mediamarkt. kredyt został zatwierdzony, ale nic nie zostało przekazane mediamarkt. Ponieważ nie otrzymałem potwierdzenia, mediamarkt anulował zamówienie i według nich anulacja nie może zostać cofnięta. Z kolei Consors mówi, że wszystko zostało już opłacone i dlatego jestem związany umową. Jednak mediamarkt mówi, że nie otrzymam produktu. Wiem, że to brzmi dziwnie. Tak więc wygląda sytuacja. Umowa dotyczyła finansowania tego produktu, ale jeśli go nie otrzymam, czyż nie staje się nieważna?

Napisany przez FloHH
Tutaj mamy do czynienia z dwoma umowami (kupna i umowy kredytowej), które są ze sobą splecione, a gdzieś - jeśli ich przedstawienie jest poprawne - coś podstawowego wydaje się pójść nie tak. Wskazane byłoby skonsultowanie się z prawnikiem. W razie potrzeby możesz uzyskać konsultację na podstawie kuponu konsultacyjnego. Czy w lokalnym sądzie rejonowym istnieje biuro pomocy prawnej...

Napisany przez 2tneub
Nie skontaktuj się z typowym sprzedawcą w MediaMarkt, tylko z działem księgowości/kierownictwem filii? Według mnie, można zaoszczędzić koszty na adwokacie.

@Tneub Ponownie naciskam na wsparcie i grożę skontaktowaniem się z organizacją konsumencką, tak jak dowiedziałem się od mojego nauczyciela w technikum, to niezgodne z prawem.

Napisany przez peer
Consors nalega na zapłacenie rat. Gdzie poszły pieniądze od Consors? Czy na Twoje konto? W takim razie zapłać z nich raty, lub jeśli to możliwe bez dodatkowych opłat, zwróć całą kwotę. A może pieniądze trafiły do Media Markt? W takim razie powinni dostarczyć towar, jeśli to niemożliwe, ponieważ został już anulowany, powinni zwrócić pieniądze. Jeśli do Ciebie, to powtórzę: patrz powyżej, więc zwróć. Jeśli pieniądze zostały zwrócone bezpośrednio do Consors przez Media Markt, to Consors już wszystko otrzymał. Więc: Gdzie poszły pieniądze, które Consors teraz chce odzyskać jako ratę kredytową. To musi zostać wyjaśnione przez Consors!

Zadzwoniłem tam, ale myślę, że uważają mnie za głupiego. Mam pewną wiedzę, ponieważ pracuję w handlu detalicznym, ale nie jestem zbyt dobry z kwestii prawnych, dlatego moje pytanie. Postawiłem Media Marktowi ultimatum, żeby to wyjaśnili.

Napisany przez Deadlef
Karatehund pisze: Dzień dobry! Miesiąc temu zakupiłem produkt w sklepie internetowym Media Markt przez finansowanie w Consors Finanz, umowa finansowania została już podpisana, nie ma już prawa do odstąpienia od umowy. Minął dokładnie miesiąc i jeden dzień, zanim otrzymałem odwołanie od MediaMarkt, ponieważ nie otrzymałem potwierdzenia od banku. Bank potwierdził, że wysłał kwotę wraz z potwierdzeniem do Mediamarkt, Mediamarkt powiedział mi, że odwołanie nie może zostać cofnięte. Consors mówi, że nadal muszę spłacić kredyt, ale nie otrzymałem żadnego towaru. Co mam zrobić? Nie mogę przecież płacić za coś, czego nie otrzymałem, to przecież umowa powiązana? Jestem zdezorientowany i proszę o pomoc. Pozdrowienia WuffWuff
Otrzymuje się kartę mastercard od Consors z limitem kredytowym oraz kwotą obciążoną za zakupy. Tak było przynajmniej w moim przypadku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata