Re: Czy możliwy jest kredyt na okres próbny i z niewielkimi oszczędnościami własnymi?
Napisany przez bardsto -
- pn lip 01, 2019 6:37 am
Cześć drodzy ludzie,
oto ramowe warunki:
Ja:
Dochód netto: około 3300€ miesięcznie
Okres próbny trwa jeszcze 4 miesiące, zatrudnienie na czas nieokreślony
Poprzednia zmiana pracy spowodowała znaczący wzrost dochodu (stąd zmiana)
Partner:
Dochód netto: około 2300€
Okres próbny również jeszcze 4 miesiące, poprzednio nie pracował
Cena nieruchomości to około 300.000€ i jest to nowe budownictwo. Podłogi sami będziemy kłaść, więc moje laickie zrozumienie sugeruje, że możliwy byłby[url]kredyt[/url] muskularny.
Odpowiednie koszty dodatkowe wynoszą około 24.000€ (procent dla pośrednika nie jest wymagany)
Nasze środki gotówkowe wynoszą około 7500€.
Posiadamy jeszcze metale szlachetne o wartości około 10000€, których jednak bardzo niechętnie byśmy używali.
Rodzice chcieliby udostępnić nam około 16.000€.
Mając te warunki, pytanie brzmi, czy[url]kredyt budowlany[/url] wchodziłby w grę dla nas. Szczególnym pytaniem byłoby czy część kosztów dodatkowych mogłaby być wzięta jako [url]kredyt[/url] ratalny, ponieważ bardzo nie chciałbym obciążać finansowo rodziców (choć byłoby to darem). Według mnie, [url]kredyt[/url] ratalny przy podanym dochodzie nie stanowiłby szczególnego obciążenia.
Dziękuję za pomoc.
oto ramowe warunki:
Ja:
Dochód netto: około 3300€ miesięcznie
Okres próbny trwa jeszcze 4 miesiące, zatrudnienie na czas nieokreślony
Poprzednia zmiana pracy spowodowała znaczący wzrost dochodu (stąd zmiana)
Partner:
Dochód netto: około 2300€
Okres próbny również jeszcze 4 miesiące, poprzednio nie pracował
Cena nieruchomości to około 300.000€ i jest to nowe budownictwo. Podłogi sami będziemy kłaść, więc moje laickie zrozumienie sugeruje, że możliwy byłby
Odpowiednie koszty dodatkowe wynoszą około 24.000€ (procent dla pośrednika nie jest wymagany)
Nasze środki gotówkowe wynoszą około 7500€.
Posiadamy jeszcze metale szlachetne o wartości około 10000€, których jednak bardzo niechętnie byśmy używali.
Rodzice chcieliby udostępnić nam około 16.000€.
Mając te warunki, pytanie brzmi, czy
Dziękuję za pomoc.