Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: pożyczka prywatna w wysokości 1.500

Napisany przez Azngoat

Sprawa została usunięta.

Postępuję po prostu zgodnie z radą tneub i myślę, że nie ma sensu zagłębiać się w szczegóły mojej sprawy. Ale może znajdę jeszcze inne rozwiązanie.
Wygląda na to, że nie jest możliwe po prostu wydanie jasnego nie bez wcześniejszego uniesienia palca w geście ostrzeżenia. Tak jak powiedział Dante, jestem zupełnie obcą osobą w internecie, ale reagowanie zawsze negatywnie na ludzi też nie jest dobre. Byłoby wystarczające, gdyby było to prowadzone rzeczowo, ponieważ w końcu nie stawiałem żadnych żądań ani nie wyrażałem się negatywnie lub obraźliwie.
Jak powiedziałeś, jestem nieznajomą osobą i dlatego właśnie należy traktować się nawzajem z szacunkiem, ponieważ nigdy nie wiesz, co ta osoba mogła przejść albo ile siły i pokonywania trudności kosztuje proszenie obcych o coś. Nie wszyscy ludzie są tacy sami.

Napisany przez Dante
Moje zabezpieczenia? Moja uczciwość...

Ta uczciwość, która doprowadziła cię do osobistego bankructwa?

Przepraszam, ale to absolutnie żadne zabezpieczenie. Jedno słowo absolutnie nic nie znaczy.

Napisany przez finanzierung
Jeśli Twój mąż zarabia ponadprzeciętnie (pytanie brzmi, co przez to rozumiesz?), to czy nie mógłby on po prostu udostępnić Ci początkowego kapitału bez zbędnej biurokracji..... ??

Napisany przez Azngoat
usunięty, jako zakończony

Napisany przez Azngoat
usunięte, bo wykonane

finanzierung pisze:
Jeśli Twój mąż zarabia powyżej przeciętnej, może on całkowicie nieskrępowanie udostępnić Ci kapitał początkowy..... ??

Ponawiam moje pytanie:

Napisany przez Azngoat
finanzierung pisze:
Powtarzam moje pytanie:

ZITAT:
.

Po prostu nie, też byłoby wystarczające ?.

Myślę, że prywatna upadłość świadczy o tym, że zajęto się problemami, więc postrzegam to pozytywnie.

ALE:

Piszesz, że Twój mąż zarabia powyżej przeciętnej, dlatego zakładam, że także mieliście zaoszczędzone środki, które można by tutaj wykorzystać. Wygląda jednak na to, że tak nie jest, czyli żyjecie bardziej z dnia na dzień, co nie jest zarzutem, ale stwierdzeniem.

W związku z tym, w razie niewypłacalności nie ma u was nic do wzięcia, brak zabezpieczeń.... Dlatego nawet najlepsza umowa kredytowa nie pomoże kredytodawcy. Tutaj pomaga tylko oszczędzanie i zaczynanie działać, gdy kapitał jest zebrany. Jeśli to nie jest możliwe, to [url]kredyt[/url] nie będzie mógł zostać spłacony.

Napisany przez Azngoat
usunięte, jako że nie jest już istotne

Napisany przez 2tneub
Dobra rada:
W tym forum nie ma żadnych wiarygodnych pożyczkodawców. Więc nie ma sensu rozkręcać tematu tutaj.

Jeśli jednak chcesz próbować dalej, byłoby mi ciekawie czy twój mąż jest zaangażowany w twój projekt i jaki jest jego stosunek do pomysłu prowadzenia własnej działalności?

Azngoat pisze:
Tak naprawdę powinienem też otrzymywać alimenty od ojca mojego pierwszego dziecka w wysokości 300 euro, ale jak już w przeszłości, to go to tak naprawdę nie interesuje.

teraz OT, ale czy można ubiegać się o zaliczkę alimentacyjną za pośrednictwem urzędu ds. dzieci i młodzieży ?

Napisany przez Azngoat
finanzierung pisze:
teraz jest OT, ale czy mogę ubiegać się o zaliczkę alimentacyjną przez urząd ds. dzieci i młodzieży?

Nic nie działa, ponieważ jestem zamężna, więc mój mąż, a nie ojciec dziecka, jest odpowiedzialny. Już to przerabiałam.

Napisany przez Azngoat
tneub pisze:
Dobre rady:
W tym forum nie ma żadnych wiarygodnych pożyczkodawców. Więc nie ma sensu dalej dzielić się swoim życiem tutaj.

Jeśli jednak chcesz kontynuować, to chciałbym wiedzieć, czy twój mąż jest zaangażowany w twój projekt i jaki ma stosunek do pomysłu prowadzenia własnej działalności?

Dziękuję za szczere ostrzeżenie. Tak, myślałam tylko, że im bardziej jestem otwarta, tym bardziej jestem wiarygodna, ale być może masz rację.

Azngoat pisze:
Nie rusza, ponieważ jestem mężatką, więc mój mąż, a nie ojciec dziecka, jest odpowiedzialny. Byłam tam już wtedy.

Dziękuję, znowu coś się nauczyłam..-.

Napisany przez Dante
Nie powiedziałbym, że w forum nie ma wiarygodnych dostawców. Jednak nie instytucjonalnych.

Ale jak już powiedziałem, słowo nie jest gwarancją. Mogłbyś tu napisać długą biografię. Nikt tutaj nie zna cię osobiście nawet przez dzień. Dlatego miło, że zmieniłeś swoje życie od 24. do 40. roku życia, ale w końcu są to tylko słowa anonimowej osoby w internecie. Dlatego też moje pytanie o zabezpieczenie. Nawet jeśli chodzi o rodzinne klejnoty babci.

Napisany przez 2titan1981
Azngoat pisze:
Nie ingeruj, ponieważ jestem już mężatką, więc odpowiedzialny jest teraz mój mąż, a nie biologiczny ojciec dziecka. W tamtych czasach tam byłam.

To jednak nie jest prawda, chyba że pierwsze dziecko zostało adoptowane, a biologiczny ojciec nie ma już prawa do opieki i zgodził się na adopcję. W przeciwnym razie biologiczny ojciec jest zobowiązany do opieki nad swoimi biologicznymi dziećmi.

Dla Ciebie po ślubie nie ma już alimentów od Twojego EX. Nie dotyczy to jednak dzieci, które zawsze mają prawo do alimentów, o ile biologiczny ojciec jest w stanie je płacić.

Napisany przez Azngoat
titan1981 pisze:
To jednak nie jest prawda, chyba że mężczyzna adoptował pierwsze dziecko, a biologiczny ojciec nie ma już prawa do opieki i wyraził zgodę na adopcję. W przeciwnym razie biologiczny ojciec musi zapewnić wsparcie finansowe dla swoich biologicznych dzieci.

Po zawarciu małżeństwa nie otrzymujesz już alimentów od swojego byłego partnera. Nie dotyczy to jednak dzieci, które zawsze mają prawo do alimentów, jeśli tylko biologiczny ojciec jest w stanie je zapłacić.

Ojciec nigdy nie miał prawa do opieki, ponieważ nigdy nie byliśmy małżeństwem, a on również nie podważył prawa do opieki. Dlatego mam wyłączne prawo do opieki, i chętnie się poprawię, ale taka jest właśnie opinia urzędu ds. opieki społecznej.

Napisany przez Azngoat
Dante pisze:
Nie powiedziałbym, że w forum nie ma wiarygodnych dostawców. Jednak żadnych instytucji.

Ale jak już powiedziałem, jedno słowo nie jest gwarancją. Mogłbyś napisać tutaj obszerną biografię. Nikt tutaj nie zna cię osobiście nawet jeden dzień. Dlatego miło jest, że zmieniłeś swoje życie od 24 do 40 lat, ale w końcu są to tylko słowa osoby nieznanej w internecie. Dlatego też moje pytanie o zabezpieczenie. Nawet jeśli chodzi o rodowy klejnot babci.

Całkowicie uzasadnione. Nawet odpowiedź: Nie, nie masz zabezpieczeń, byłaby dla mnie wystarczająca ?

Czyli ma on nadal zobowiązania płatnicze wobec swojego dziecka, których nie spełnia, dlatego można również złożyć wniosek o zasiłek alimentacyjny.

Napisany przez Azngoat
titan1981 pisze:
Wiec ma on nadal obowiązki alimentacyjne wobec swojego dziecka, których nie spełnia, co oznacza, że można także ubiegać się o zaliczkę alimentacyjną.

Mam dostęp do pisma urzędu ds. młodzieży i jest to faktem, ale to nie było właściwe zagadnienie. Jeśli wyszukiwałeś informacji w Google, to musisz znać też wszystkie inne fakty, ponieważ stan cywilny, wiek dziecka, czy wyegzekwowano alimenty, to ma znaczenie. Twoje informacje odnoszą się do ogólnych informacji, a nie do danego przypadku.
Moja sprawa była w urzędzie ds. młodzieży, więc zakładam, że urząd nie chciał mnie oszukać, gdy odmówił mi przyznania zaliczki alimentacyjnej z powodu mojego małżeństwa. Zaakceptowałem to i odpowiednio zarchiwizowałem pismo. Dla mnie sprawa była załatwiona, i nie była tu poddawana dyskusji.

To było tylko wskazówką. Jeśli masz inne zdanie, to tak jest. Dla mnie byłoby nowością, że kiedy matka się wychodzi za mąż, alimenty na dziecko stają się zbędne. Ale jeśli u Ciebie tak jest, to niech tak będzie.

Napisany przez tomy778
Nie rozumiecie, ona po prostu chce 1 500 [url]euro[/url]. Negatywna historia kredytowa w Schufa, mężczyzna nic nie daje, nie płaci alimentów, itp. Wymyśla się historię, ubarwioną łzami, żeby ktoś się tutaj zlitował. O mój Boże, gdy się dobrze zarabia, 1 500 [url]euro[/url] to nic. Nawet z punktu widzenia debetu to nic. A jeśli jako mężczyzna jestem przekonany do pomysłu mojej żony, to popieram to i podejmuję to małe ryzyko. Ale nie, tutaj w każdym wątku wymyśla się historię (łączcie siły, moglibyście wydać książkę) tylko po to, aby zdobyć X [url]euro[/url].

Napisany przez Birgit
@titan1981
Utrzymanie nie jest przestarzałe, ale nie ma świadczenia z tytułu alimentów.
Świadczenie z tytułu alimentów przysługuje tylko, gdy dziecko nie ma jeszcze 12 lat, a rodzic, z którym mieszka, jest singielką, wdowcem, rozwiedziony lub ciągle żyje w separacji od małżonka.
Jednak jeśli rodzic jest żonaty, nie przysługuje żadne świadczenie z tytułu alimentów.
Dlaczego tak jest, nie mam pojęcia.
Ojciec pozostaje jednak nadal zobowiązany do płacenia alimentów.

@Azngoat
Czy już pozwałaś ojca do sądu w sprawie alimentów?

Napisany przez 2utopus
Alimenty z góry są świadczeniem państwowym, które ma pomóc samotnym rodzicom, gdy osoba zobowiązana do płacenia alimentów tego nie robi - państwo następnie stara się odzyskać te pieniądze.

Dlaczego więc powinno się korzystać z tego świadczenia państwowego, jeśli mąż dobrze zarabia - oczywiście, że przez małżeństwo ma możliwość oszczędzania podatków dzięki klasyfikacji podatkowej 3 i ulgach na dzieci na karcie podatkowej.

https://de.wikipedia.org/wiki/Kindes..._(Deutschland)

Napisany przez Azngoat
tomy778 pisze:
Nie rozumiecie, ona po prostu chce 1 500€. Negatywne dane w Schufie, mężczyzna nic nie daje, nie płaci alimentów itd.. opowiadana jest historia, pięknie z łzami w oczach, aby ktoś tu miał współczucie.

O mój Boże, jeśli się dobrze zarabia, to 1 500€ to nic. I także z dyspozycji nie ma problemu. A jeśli jako mężczyzna jestem przekonany do pomysłu mojej żony, to stoję za tym i podejmuję to małe ryzyko.

Ale o nie, tutaj w każdym wątku wymyśla się historię (wszyscy się zbierzcie, możecie wydać książkę) tylko po to, aby zdobyć X euro.

Oto i oni, nieznajomi z internetu, którzy po prostu rzucają uprzedzenia, gdybym wiedział, że proste pytanie o pożyczkę wywoła taką dyskusję, to bym się powstrzymał. I nie pamiętam, żebym kiedykolwiek napisał zdanie, które miało wzbudzić współczucie...
Opisałem swoją sytuację i z jakich powodów i w jakim celu. Merytorycznie i tak dokładnie, jak mogłem, z ważnymi szczegółami. Nic więcej. Nie musiałem tu również pisać nic o mojej wpisaniu czy podobne, ale chodziło mi o to, aby od samego początku grać fair.

Zwykłe nie, zupełnie by mi wystarczyło, bez konieczności znów atakowania mnie obelgami, bo oskarżenie człowieka, którego się nie zna o kłamstwo, jest bez szacunku i myślę, że ludzie powinni po prostu bardziej dbać o swój ton.

Napisany przez Azngoat
Birgit pisze:
@titan1981
Utrzymanie nie jest przestarzałe, ale nie ma świadczenia z tytułu alimentów.
Świadczenie z tytułu alimentów jest przyznawane tylko, gdy dziecko ma mniej niż 12 lat, a rodzic, u którego mieszka, jest singielką/jej, owdowiał/a, rozwiedziony/a lub ciągle żyje w separacji od małżonka.
Jednak jeśli rodzic jest żonaty, nie przysługuje świadczenie z tytułu alimentów.
Dlaczego tak jest, nie mam pojęcia.
Jednak ojciec nadal jest zobowiązany do zapewnienia utrzymania.

@Azngoat
Czy już pozwałeś ojca na alimenty?

Dziękuję. Jak już wspomniałem, wielu ludzi zdobywa informacje z Google, bez dodatkowych informacji na temat rzeczywistej sytuacji i oskarża kogoś o kłamstwo.

Napisany przez Azngoat
utopus pisze:
Alimenty zapewniają świadczenie państwowe, które ma pomóc osobom samotnym, gdy osoba zobowiązana do płacenia nie płaci - wtedy państwo stara się odzyskać pieniądze.

Dlaczego więc należałoby otrzymać to świadczenie państwowe, jeśli mąż dobrze zarabia - oczywiście, po zawarciu małżeństwa ma możliwość oszczędzania podatków dzięki klasyfikacji podatkowej 3 oraz ulgach na dzieci na karcie podatkowej.

https://de.wikipedia.org/wiki/Kindes..._(Deutschland)

Również Tobie dziękuję za informację, że tutaj wydaje się istnieć skłonność do zarzucania kłamstwa wszystkim ludziom szukającym prywatnej pożyczki, chociaż alimenty w ogóle nie były tematem dyskusji.

Napisany przez Azngoat
tomy778 pisze:
Ale nie, tutaj w każdym wątku tworzona jest historia (wszyscy razem moglibyście wydać książkę) tylko po to, by zdobyć X euro.

Gdybym chciał polegać na litości ludzi, opowiadając fikcyjną historię, mógłbym to zrobić na dziesiątkach platform Crowdfundingowych, aby otrzymać DAROWIZNY. Chodziło o prywatną pożyczkę, a ponieważ usunąłem całą moją prośbę i opis z tego powodu, że tacy negatywni ludzie jak ty, którzy nie mają nic innego na myśli niż wyciąganie rzeczy z kontekstu i wydawanie osądów, usunąłem tę prośbę i oznaczyłem ją jako ZAŁATWIONĄ.

Moja mentalność może być inna, ale uważam, że opisałem to obszernie, nie ukrywając żadnych informacji, nigdy nie twierdziłem, że nie mam pieniędzy i dlatego potrzebuję kredytu. Gdybyś przeczytał rzeczywisty post, twoje uwagi o mnie byłyby dla mnie zrozumiałe, to byłoby twoje zdanie i tyle. Ale piszesz w środku i faktycznie nie masz pojęcia o tym, o co faktycznie pytałem w moim wątku. Wchłaniasz pozostałe fragmenty tekstu i sądzisz, że możesz sobie pozwolić na wydanie osądu.

Jest w porządku powiedzieć NIE, bo nie błagałem ani nie żądałem, tylko szukałem prywatnej pożyczki. Przelać mnie tym wszystkim uprzedzeniami, nie mając pojęcia, kim jestem, uważam to za niezwykle negatywne.

Następnym razem będę zastanawiał się tysiąc razy dłużej, zanim zadam pytanie, jeśli to jest rezultatem.

Napisany przez Azngoat
titan1981 pisze:
To było tylko sugestia. Jeśli masz inną opinię, to tak jest. Dla mnie byłoby nowością, że gdy matka się żeni, alimenty na dziecko stają się zbędne. Ale dobrze, jeśli u ciebie jest inaczej, to niech tak będzie.

To nie JA mam inną opinię, ale to jest kwestia wyrażona przez urząd ds. młodzieży i Birgit oraz utops, myślę, że również dla ciebie zrozumiale to wyjaśnili, więc być może teraz jesteś przekonany, że nie tylko JA tak mam, ale także wszyscy inni w podobnej sytuacji. W swojej odpowiedzi pokazałeś, że można też kogoś obrazić i oskarżyć o kłamstwo między wierszami. To nie jest miłe, ale następnym razem po prostu powinieneś dokładniej sprawdzić w Google lub poznać dokładnie sytuację ludzi, zanim jak wielu innych będziesz ogólnie kogoś potępiał.

titan1981 pisze:
To dla mnie nowość, że kiedy matka się żeni, alimenty na dziecko przestają obowiązywać.

mówiłem o alimentach, a nie o zaliczce, po prostu przeczytaj jeszcze raz dokładnie, zanim zaczniesz kogoś atakować.

Cytat od titan1981

Ale to nie jest prawdą, chyba że adoptował pierwsze dziecko i biologiczny ojciec nie jest już rodzicem prawnym

Cytat od titan1981

i wyraził zgodę na adopcję. W przeciwnym razie biologiczny ojciec musi ponosić odpowiedzialność za swoje biologiczne dzieci.

Dla Ciebie po ślubie nie ma już alimentów od twojego EX. To nie dotyczy dzieci, one zawsze mają prawo do alimentów, o ile biologiczny ojciec jest w stanie je zapłacić.

I czy teraz to jest błędne? Powinieneś było żądać alimentów dla swojego dziecka.

Napisany przez Azngoat
titan1981 pisze:
mówiłem o alimentach, nie o zaliczce, po prostu przeczytaj dokładnie jeszcze raz, zanim zaczniesz kogoś atakować.

Ty powinieneś czytać dokładniej, ponieważ poprzednie pytanie dotyczyło zaliczki alimentacyjnej, na które ja odpowiedziałem, podczas gdy Ty od razu założyłeś, że moja wypowiedź w tej sprawie nie jest prawdziwa.

Napisany przez Azngoat
titan1981 pisze:
mówiłem o alimentach, nie o zaliczce, po prostu przeczytaj jeszcze raz dokładnie, zanim zaczniesz kogoś atakować.

[FONT=Verdana]

I czy to teraz jest błąd? Powinieneś dochodzić alimentów dla swojego dziecka.

Cytat od finanzierung

teraz OT, ale czy można ubiegać się o zaliczkę na alimenty poprzez urząd ds. młodzieży?

To nie ma sensu, ponieważ jestem zamężna, więc teraz mój mąż, a nie biologiczny ojciec jest odpowiedzialny. Byłam tam już wtedy

Cytat od titan1981

To jednak nie jest prawda chyba, że adoptował pierwsze dziecko i biologiczny ojciec nie jest już rodzicem prawnym i zgodził się na adopcję. W przeciwnym razie biologiczny ojciec musi zapewnić środki na swoje biologiczne dzieci.

Po ślubie nie masz już prawa do alimentów od swojego byłego partnera. To nie dotyczy dzieci, które zawsze mają prawo do alimentów, o ile biologiczny ojciec jest w stanie je zapłacić.

Nigdy nie chodziło o MOJE ALIMENTY

Napisany przez Azngoat
Przepraszam, tutaj nigdy nie chodziło o alimenty. Moje zapytanie zostało już przedstawione i oznaczone jako ZAŁATWIONE, a dotyczące alimentów tylko udzielono informacji użytkownikowi finanzierung. Ty sam/a obarczasz mnie swoimi zarzutami, ale teraz czujesz się urażony/a. To zagadnienie nigdy nie było powodem mojego zapytania. Nie wiem też, dlaczego jest to tak szeroko omawiane. Udzieliłem odpowiedzi na pytanie dotyczące alimentów i kończę, w tym krótkim czasie dzisiaj, wiele się nauczyłem i teraz rozumiem, co miał na myśli tneub, dlatego oznaczyłem moje zapytanie jako zakończone. Martwi mnie tylko ta cała negatywność wobec ludzi, których się nie zna, jeśli wystarczyłoby po prostu odpowiedzieć: NIE, dla mnie to zbyt ryzykowne, lub nie masz wystarczającej pewności. Było to zapytanie, a nie żebym żądał/a czy błagał/a o pożyczkę od prywatnej osoby. Jeśli nikt nie chce mi dać tej możliwości, to okej, ale nie trzeba w związku z tym poniżać lub oskarżać autora wątku czy oskarżać go o kłamstwo. Więc teraz mam nadzieję, że to zagadnienie zostało ostatecznie zakończone. Być może któryś z administratorów będzie tak miły i usunie mój wątek.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
"Cześć Azngoat,

To jest publiczne forum. Złożyłeś pytanie i częściowo otrzymałeś odpowiedzi z sugestiami, jak zdobyć kapitał początkowy w inny sposób niż [url]kredyt[/url].

Często widzę siebie tutaj na forum, gdy chodzi o rozwiązanie sytuacji awaryjnej kolejnym (ewentualnym) kredytem, zamiast wziąć się w garść i oszczędzać.

Zastanawiam się, jeśli dotychczas nie było możliwości odkładania pieniędzy na bok, jak nagle od następnego miesiąca można będzie regularnie spłacać ratę?

Zazwyczaj wtedy przy konsolidacji długu często dodaje się dodatkową rezerwę...

I dzisiaj bardzo mnie boli, gdy patrzę w przeszłość, ile w naszym życiu zapłaciliśmy odsetek i opłat, żyjąc praktycznie przez 30 lat tylko w długach, po brzegi z kredytem, i za każdym razem gdy coś się zepsuło (pralka/samochód itp.), znowu trzeba było kupować na raty, bo nigdy nie udało się odłożyć żadnych oszczędności.

Czytam tu również często moje wymówki/usprawiedliwienia, gdy chodzi o branie [url]kredytu[/url]... Wszystko złożyć w jedną pożyczkę, samochód nie powinien być zbyt stary z powodu napraw itp. itd. itd.

Dlatego uważam, że dobrze, że tutaj na forum również porusza się ten temat. Szukanie dodatkowej pracy na 3-4 miesiące i oszczędzanie kapitału początkowego.

Ale często pytający są tak skupieni na szybkim, drogim rozwiązaniu, czyli kredycie, i wszystko jest w porządku...
"

Napisany przez Azngoat
Herrmueller pisze:
Cześć Azngoat,
to jest publiczne forum. Zadałeś swoje pytanie i częściowo otrzymałeś odpowiedzi sugerujące inne sposoby pozyskania kapitału początkowego niż kredyt.

Często widzę tutaj w tym forum samą siebie, gdy chodzi o rozwiązanie sytuacji kryzysowej poprzez (ewentualne kolejne) zadłużenie się zamiast zacisnąć pasa i coś odłożyć...

Myślałam, że sprawa została zamknięta, ale ponownie, ponieważ usunęłam swoje zapytanie:

Nie mam żadnych trudności finansowych ani długów. Nawet mój mąż, poza kredytem samochodowym, nie ma żadnych innych kredytów na swoim koncie. Rokiem modelowym 2018 świadomie zdecydowaliśmy, że zmniejszę mój czas pracy na część etatu, aby móc bardziej zadbać o dzieci. Oczywiście zaoszczędziliśmy trochę pieniędzy, które trafiają na nasze konto na wakacje, ponieważ urlop dla dwóch osób i trzech dzieci w czasie wakacji kosztuje sporo pieniędzy. Mamy wystarczająco dużo środków, pomimo wszystkich kosztów bieżących, aby móc zachować pieniądze, które otrzymuję za swoje weekendowe zajęcia (część etatu w stałym miejscu pracy i prace porządkowe w każdą niedzielę). Te pieniądze nie trafiają do budżetu domowego, ale wykorzystuję je na edukację swojego chrześniaka w moim rodzinnym kraju oraz na zakupy dla dzieci do szkoły lub przedszkola.

Oczywiście zaoszczędziłam wystarczająco dużo, aby zakupić dotąd wiele materiałów do mojego projektu. Artykuły artystyczne nie są tanie i z dumą mogę powiedzieć, że zarobiłam je i zaoszczędziłam.
Wszystko, czego szukałam, to niewielki kredyt, aby sfinansować pozostałą część, ponieważ chcę jak najszybciej móc generować większy kapitał na platformie Kickstarter. Mój biznesplan jest gotowy, szukałam jedynie kredytu, aby zdobyć resztę, aby móc odpowiednio produkować i prezentować je jako prototypy.

Istnieje określony powód, dla którego nie chcę, aby mój mąż dokonał finansowania pod swoim nazwiskiem, ponieważ wszystkie formalności już idą na jego nazwisko. Wszelkie umowy, rachunki i kredyt samochodowy. Tak samo pozostałą część jego dochodu wykorzystujemy na jedzenie i nadal pozostaje nam coś na boku, gdyż świadczenia rodzinne wykorzystujemy oddzielnie na istotne zakupy dla dzieci. Mamy obliczony plan budżetowy i odpowiedni plan domowy. Nie żyjemy ponad stan ani nie popełniam tych samych błędów co za młodych lat, ponieważ są ludzie, którzy wyciągają wnioski z własnych błędów.

Chciałam spróbować zrealizować moje pomysły samodzielnie, bez wydobywania pieniędzy z naszego budżetu domowego lub brania kredytu na nazwisko mojego męża, gdyż scoring w Schufie działa bardzo szybko. Ponieważ absolutnie nie jestem kredytowalna w bankach ze względu na moją przeszłość, chciałam znaleźć prywatnego kredytodawcę, który może spojrzeć na człowieka za tą prośbę, a nie tylko oceniać go na podstawie punktacji. Wszystkie platformy kredytowe oparte na P2P eliminują wnioskodawcę tak samo, jak robią to wszystkie inne banki. Przeszukałam je wszystkie. Od Auxmoney, Smava do Crosslend, ponieważ kredyty szwajcarskie nie wchodzą w grę ze względu na mój niski dochód, a nawet gdybym taki dochód posiadała, nie chciałabym ponownie obiążyć się finansowo, biorąc kredyt o takim oprocentowaniu i okresie spłaty.

Dlaczego w ogóle próbuję rozwinąć działalność gospodarczą? Po prostu dlatego, że wkrótce będę miała trójkę dzieci w wieku szkolnym i przez długi czas nie będę mogła wrócić na część etatu, co oznacza, że prawdopodobieństwo przekazywania składek emerytalnych dla mnie będzie minimalne, dlatego chciałam wykorzystać moje zdolności do rysowania, kreatywność i pomysły, aby zarabiać na życie i jednocześnie być obecna dla dzieci. Także chciałabym zbudować większą przestrzeń finansową dla nas, ponieważ wsparcie finansowe dla mojej rodziny w ojczyźnie jest dla mnie ważne.

Miałam nadzieję, że jakaś osoba będzie mnie i moją sytuację oceniać lepiej niż zautomatyzowany program, w którym zawsze zawiodę ze względu na mój wpis. Człowiek może zadać pytania, podjąć decyzję, poprosić o dokumentację i podjąć odpowiednie akcje. Tak samo nie można wpisać w żadny wniosek kredytowy, że nie mam żadnych czynszów ani innych zobowiązań i że mój niski dochód jest dostępny. Dokładnie przemyślałam, czy jestem w stanie to zrobić czy nie. Wniosek online nie może również zobaczyć, że jestem związana z moim obecnym pracodawcą od siedmiu lat i że świadomie wybraliśmy wychowanie i opiekę nad dziećmi, ponieważ mamy na to środki finansowe. Tak samo ten uprzednio wygenerowany nonsense nie może zobaczyć, że mój mąż jest także w tle i na pewno nie dopuści swojej żony do wpadnięcia w trudności finansowe, gdybym miała problemy z płatnościami. Chciałam po prostu, aby został on wyłączony ze wszystkich umów, ponieważ ważne było dla mnie, aby samodzielnie coś osiągnąć, gdyż mój mąż już dźwiga wystarczająco dużo odpowiedzialności i wciąż to robi.

Naprawdę istnieją ludzie, którzy mają takie zmartwienia, niezwiązane z górą długów albo egzystencjalną biedą. Nie wszyscy, którzy proszą o pomoc finansową, są automatycznie zainteresowani pieniędzmi obcych ludzi. Można to wszystko zweryfikować i przedstawić dokumenty, miałam szczęście i znalazłam osobę, która faktycznie wysłuchała mnie, zanim przykleiła mi etykietkę niewypłacalnej i nieodpowiedzialnej.
Znalazłam inwestora, a moja dokumentacja była dla niego wystarczająca. Teraz mam nadzieję, że sprawa została zakończona ?

Napisany przez 2utopus
Przy zakładaniu własnej działalności możesz otrzymać wsparcie/pomoc również od organizacji takich jak IHK/Urząd Pracy/Izba Rzemieślnicza itp.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata