- wt lut 04, 2020 11:04 am
"Cześć droga społeczności finansowej,
Jestem nowy w branży i podążam za jednym celem. Być może ktoś mógłby mi pomóc i dać wskazówki. Moim celem jest inwestowanie miesięcznie 100 do 150[url]euro[/url] w akcje. Oczywiście wszędzie jest ryzyko. W zasadzie nie jestem graczem. Dlatego daytrading nie wchodzi w grę. Chcę kupować akcje i chciałbym zastosować strategię dywidendową. Wiem, że istnieje sposób, aby otrzymywać odsetki za akcje, które są wypłacane co rok. Więc nie jest to tak jak w przypadku dywidend, gdzie procenty się zmieniają. Chciałbym ponownie zainwestować odsetki lub dywidendy. Oczywiście nie mam obecnie dużego budżetu do dyspozycji. Ale mam nadzieję, że to wystarczy.
Moja pierwsza udział
Przez ostatnie dni dużo się z tym zapoznawałem jakie są dostępne sposoby i jestem zdecydowany pójść tą drogą inwestowania w akcje z wypłatą odsetek rocznie lub strategią dywidendową. Mój udział, który kupiłem kilka dni temu, pochodzi od mojego banku. Więc jest to udział w spółdzielni, jeśli się nie mylę. Jest też rentowny. Dzięki temu oszczędziłem trochę na ubezpieczeniach.
To, co mnie bardzo interesuje, to ten przykład z tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=u_fEyaXiygA
Tutaj pokazuje, jak można zainwestować około 150[url]euro[/url] . Ale czy to rzeczywiście działa tak, jak opisano?
Dlatego bardzo bym się ucieszył, gdyby ktoś mógł mi pomóc w tej sprawie i może udzielić kilku wskazówek.
Książki, które mam jako źródło wiedzy:
AKCJE DLA POCZĄTKUJĄCYCH: 1x1 inwestowania w akcje i ETF. Krok po kroku stajesz się sukcesywnym inwestorem na giełdzie - Inteligentne ... Oszczędzaj pieniądze i generuj pasywne dochody KUPNO AKCJI: Kupuj skutecznie akcje w odpowiedniej cenie i regularnie generuj zyski, aby osiągnąć finansową niezależność na dłuższą metę.
Jednym krokiem przed giełdą - nowe wydanie: Jak również Ty możesz zarabiać na akcjach! "
Jestem nowy w branży i podążam za jednym celem. Być może ktoś mógłby mi pomóc i dać wskazówki. Moim celem jest inwestowanie miesięcznie 100 do 150
Moja pierwsza udział
Przez ostatnie dni dużo się z tym zapoznawałem jakie są dostępne sposoby i jestem zdecydowany pójść tą drogą inwestowania w akcje z wypłatą odsetek rocznie lub strategią dywidendową. Mój udział, który kupiłem kilka dni temu, pochodzi od mojego banku. Więc jest to udział w spółdzielni, jeśli się nie mylę. Jest też rentowny. Dzięki temu oszczędziłem trochę na ubezpieczeniach.
To, co mnie bardzo interesuje, to ten przykład z tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=u_fEyaXiygA
Tutaj pokazuje, jak można zainwestować około 150
Dlatego bardzo bym się ucieszył, gdyby ktoś mógł mi pomóc w tej sprawie i może udzielić kilku wskazówek.
Książki, które mam jako źródło wiedzy:
AKCJE DLA POCZĄTKUJĄCYCH: 1x1 inwestowania w akcje i ETF. Krok po kroku stajesz się sukcesywnym inwestorem na giełdzie - Inteligentne ... Oszczędzaj pieniądze i generuj pasywne dochody KUPNO AKCJI: Kupuj skutecznie akcje w odpowiedniej cenie i regularnie generuj zyski, aby osiągnąć finansową niezależność na dłuższą metę.
Jednym krokiem przed giełdą - nowe wydanie: Jak również Ty możesz zarabiać na akcjach!