Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Prośba o kredyt na finansowanie domu.

Napisany przez Konrad4
Przy zbieraniu ofert dotyczących finansowania domu z kompletną dokumentacją - zarówno osobiście, jak i za pośrednictwem pośrednika - jest zapewnione, że najpierw składane są tylko zapytania dotyczące warunków kredytu, a wniosek o kredyt zostanie złożony dopiero po pozytywnym zaakceptowaniu przez bank? W przeciwnym razie BIK zostałby zasypany przez kolejne 3 lata zapytaniami od banków.

Napisany przez NaTwoim13
Konrad, jesteś znowu bardzo aktywny. To pytanie zostało zadane i odpowiadane wielokrotnie.

Zazwyczaj jest to nieszkodliwe zapytanie warunkowe w kwestii historii kredytowej, ale niektóre banki stosują również zapytanie kredytowe. Twój doświadczony pośrednik finansowy niezawodnie poprowadzi cię przez ten gąszcz!

Napisany przez Konrad4
[cytat=noelmaxim]
Konrad, jesteś znowu bardzo aktywny. To pytanie było odpowiedziane już wiele razy i nadal jest.

Zazwyczaj przeprowadza się neutralne dla BIK zapytanie o warunki, ale niektóre banki pracują także z zapytaniem kredytowym. Twój doświadczony pośrednik finansowy poprowadzi Cię wiarygodnie przez dżunglę!
[/cytat]
Pośrednika finansowego jeszcze nie mam. Dla lepszego zrozumienia - również dla doradcy finansowego: około 2-3 lata przed refinansowaniem przygotowuję dokumentację i ją aktualizuję; zmiany w przychodach i wydatkach wprowadzam do arkusza Excela, aktualne dokumenty osobiste i dokumenty dotyczące nieruchomości, na przykład aktualny wypis z księgi wieczystej, są łatwo dostępne.
Tak robiłem także podczas zakupu domu. Po wizycie z pośrednikiem miał on najważniejsze dokumenty jeszcze przed przebudzeniem się innych zainteresowanych, a w przypadku refinansowania chciałbym, aby pośrednik finansowy otrzymał wszystkie dokumenty natychmiast w odpowiednim momencie.
Czy więc powinienem zająć się szczegółami związanymi z wnioskiem o finansowanie trzy dni wcześniej?

Napisany przez kub0185
Zawsze lepiej jest samemu zastanowić się nad czymś niż dać się namówić na coś, co już robisz dobrze. W zeszłym roku dokonałem restrukturyzacji zadłużenia i otrzymałem oferty od wielu banków i pośredników, ale tylko raz zapytanie warunkowe zostało przesłane przez bank do Schufy. Był to Deutsche Bank, do której kiedyś złożyłem zapytanie online, reszta tego nie zrobiła.

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli nie ma zapytania o warunki w Schufa, to oferta jest mniej zrównoważona.

Wskaźnik warunków oferuje już każdy większy pośrednik finansowy na swojej stronie internetowej! To tylko zabawa, niczego trwałego, służy wyłącznie do wskaźnika, który jednak nie jest tego warty!!

Zrób to sam, nie pozwól się namówić, straszliwe pisanie i rozmyślanie!!

Nie, trzeba zaangażować doświadczonego i niezależnego pośrednika finansowego, przedstawić mu swoje myśli, życzenia, cele, obawy i wymagania oraz wspólnie opracować koncepcję!! Doświadczony pośrednik finansowy szybko wczuwa się w konsumenta, tworzy indywidualną koncepcję i przekazuje ją do banku z najlepszymi warunkami i warunkami, a jeśli ktoś robi bubel, co próbuje wcisnąć, obiecuje i nie dotrzymuje słowa, się źle zachowuje albo nie ma pojęcia, to trzeba podejść do kogoś z tego forum, kto w takiej sytuacji będzie publicznie oskarżony!!

To wcale nie jest trudne, zwłaszcza że ten ktoś pewnie ukradnie koncepcję i pobiegnie do waszego banku, a niech oni sobie poradzą lepiej, jeśli w ogóle będą w stanie przedstawić to zgodnie z koncepcją

Ktoś próbuje wcisnąć tylko ten, kto nie może zaoferować wszystkiego, jest uzależniony lub nie ma pojęcia albo musi sprzedać coś z góry (oszczędności mieszkaniowe, oszczędzanie na cele mieszkaniowe, integracja działalności i całe towarzystwo). Jest wystarczająco dużo takich, ale raczej siedzą w bankach, niż ujawniają się całodobowo publicznie i niezależnie w dostarczaniu pomocy i porad konsumentom, a także umieszczając i publikując tutaj koncepcje i warunki

Napisany przez kub0185
noelmaxim pisze:
Obecnie każdy większy pośrednik finansowy oferuje warunki kredytowe na swojej stronie internetowej! To tylko zabawa, nic trwałego i służy wyłącznie do uzyskania wskazówki, która w istocie nie jest wysiłkiem wartą!

Warunki oferowane przez fmh.de, o których wspomniałem, otrzymałem także jako ofertę. Wszystko zależy od poprawności wprowadzonych parametrów.

Napisany przez NaTwoim13
Warunki są tylko jedną częścią (chociaż ostatecznie najważniejszą) prawdy i zawsze są tak dobre jak koncepcja!!!

Teraz ponownie poleciłem dwóm konsumentom z forum państwowe środki pomocowe. Chciałbym zobaczyć bank, który to zrobi, i nie mam na myśli środków KfW, kosztownych środków, które nie zawierają dotacji (np. KfW 124).

Co do Konrada: Oczywiście, prowadzenie i dokumentowanie budżetu domowego jest oczywistym obowiązkiem, oczywiście należy też zadbać, żeby nikt nie machał się z wnioskami kredytowymi, niezależnie od tego, czy porównuje warunki i informuje się wystarczająco (forum oferuje wysokiej jakości możliwości), ale odcinki wypłat wynagrodzeń i wyciągi hipoteczne muszą być zawsze aktualne.

W momencie, w którym postanowiłem dokonać zakupu w obecnej sytuacji rynkowej, konieczne jest przedstawienie certyfikatu finansowania sprzedawcy, zwłaszcza pośrednikowi, a często nawiązuję kontakt z nimi i dowiaduję się, co jest konieczne do uzyskania zgody.

Podczas przedstawiania tego w moim specyficzny sposób, podkreślam, że nie ma nic przeciwko uzyskaniu zgody finansowej i wskazuję, kim jestem, między innymi z odwołaniem się do forum!

Napisany przez kub0185
noelmaxim pisze:
Teraz ponownie zalecam dwóm konsumentom z forum (mogą chętnie o tym napisać), aby skorzystali z krajowych funduszy pomocowych państwa. Chciałbym zobaczyć bank, który to robi, i nie mam na myśli funduszy KfW, drogich funduszy, które nie zawierają dotacji (np. KfW 124).

To nonsens! Jak pokazuje moje doświadczenie, każdy lokalny bank robi to na własną rękę.

Napisany przez NaTwoim13
kub0185 pisze:
To bzdura! Moim doświadczeniem jest to, że każdy lokalny bank robi to samo od siebie.

Ty mówisz o bzdurach, nieprzypadkowych rynkowych!!

To raczej nie zasada i nie zamierzam o tym dyskutować!!

Napisany przez kub0185
No cóż, do tej pory byłem tylko w bankach, które oferowały to prawidłowo od razu. To, co napisałeś, było po prostu bzdurą.

Napisany przez NaTwoim13
No dobrze, teraz co, fmh czy banki

Opowiedz nam o procedurze

Napisany przez kub0185
[cytat=noelmaxim]
Was teraz właściwie, fmh czy banki

Powiedz nam trochę o procedurze
[/cytat]
Które mam ci wyjaśnić? Jak obsługiwać przeglądarkę czy jak umówić wizytę w banku?

Napisany przez NaTwoim13
Powinieneś raczej nie tłumaczyć mi nic, twoje posty rzadko uzasadniają twoje uprawnienie do tłumaczenia czegokolwiek w dziedzinie finansowania.

Tłumaczenie samo w sobie jest okropnym słowem!

Jak i gdzie znalazłeś swoje finansowanie i jak się to składa?

Napisany przez kub0185
To nie pomogłoby Konradowi bardziej niż twoje samozachwytne zachowanie!

Napisany przez NaTwoim13
Pomogłoby mu, gdyby sprawdził zrównoważoność tego, co nazwałeś samozachwytaniem!

Napisany przez kub0185
Uważam, że zawsze warto zasięgnąć kilku ofert i prowadzić twarde negocjacje.

Napisany przez NaTwoim13
To robi się w przypadku niezależnego pośrednika finansowego we wszystkich odpowiednich bankach!!

Twardo negocjować, uroczo (okrutnie), dla konsumenta, co nie?

Tylko uważaj na tę strategię, aby niczego nie przeoczyć, nawet pośrednicy potrafią ugryźć

Jesteś już taki zabawny gbur, o zgrozo

Napisany przez kub0185
Dopóki mam jeszcze zęby, mogę się odezwać. Jeśli to, co mówisz, jest prawdą, nie powinno mieć to znaczenia, czy pytamy o warunki u najlepszego czy drugiego najlepszego pośrednika, ale moim zdaniem różnice są bardzo duże.

Napisany przez NaTwoim13
Zawsze najlepiej jest pokazywać zęby, twardo negocjować itp.

Wtedy mam większe zaufanie, współpracę i otwartość, co mi się bardziej podoba, przynajmniej nikt wtedy nie wypadnie z kulczykow!

A między najlepszym a drugim najlepszym maklerem nie ma absolutnie żadnych różnic pod względem oprocentowania!!

Napisany przez kub0185
noelmaxim pisze:
I pomiędzy najlepszym a drugim najlepszym maklerem nie ma żadnych różnic pod względem oprocentowania!!

Uważam to za bzdurę odnoszącą się do rzeczywistości.

Napisany przez Konrad4
W odpowiedziach na Zapytanie kredytowe.... istnieje również istotne podanie wartości obiektu przez wnioskodawcę. Kto jest upoważniony do sporządzenia akceptowalnej przez bank ekspertyzy, czy to osoba z wykształceniem wyższym czy też po 14-dniowym kursie w VHS; moim zdaniem nikt, ponieważ banki wysyłają przypadkową osobę, która przechodzi przez pomieszczenia i informuje bank o ekspertyzie, której wnioskodawca nie widzi. Ale ta ekspertyza służy również jako miernik wartości dla oprocentowania. Tak samo nie ma sensu ustalać wartości domu w internecie, ponieważ nagle pojawia się trzech lub więcej lokalnych pośredników nieruchomości, którzy chcą sprzedać Dom. Teraz pytanie, czy lokalny pośrednik finansowy współpracujący z bankami nie może określić wartości bardziej precyzyjnie, czy też banki po prostu stosują klucz do pomiaru wartości domu?

Napisany przez NaTwoim13
Niestety nie masz pojęcia o tym temacie, nie wiesz na co wielkie biura maklerskie polegają. Poza tym tacy osoby z wyższością moralną i walcownicy jak ty, nie dostaną ode mnie niczego, udowodnione, wcześnie w rozmowie uprzejmie lecz stanowczo uzgodnione będzie, że nie ma odpowiedniej chemii, że nie warto tracić czasu

Napisany przez kub0185
Konrad4 pisze:
W odpowiedziach na Zapytanie o kredyt istotne jest również podanie przez wnioskodawcę wartości obiektu.
Kto jest zdaniem banku kwalifikowanym rzeczoznawcą, czy to osoba z wykształceniem wyższym, czy uczestnik 14-dniowego kursu w VHS; zdolny do sporządzenia akceptowalnej przez bank ekspertyzy? Powiem tak, żaden, ponieważ banki wysyłają kogoś przypadkowego, kto przechadza się po pomieszczeniach i przekazuje bankowi ekspertyzę, którą wnioskodawca nie ma możliwości zobaczyć.
Jednak ta ekspertyza pełni także rolę miernika wartości dla oprocentowania. Podobnie nie ma sensu szukać w sieci wartości domu, ponieważ nagle pojawia się trzech lub więcej lokalnych pośredników i chce sprzedać Dom.
Teraz pytanie, czy lokalny pośrednik finansowy współpracujący z bankami nie może precyzyjniej określić wartości, czy też banki po prostu używają klucza do pomiaru wartości domu?

To jest obliczane przez bazę danych w komputerze, czy twoje informacje są poprawne, jest sprawdzane dopiero po wizji. Więc nie oszukuj.

Napisany przez Konrad4
pisze:
Niestety nie masz pojęcia o tym temacie, nie wiesz, na co się powołują duże biura nieruchomości.

Zresztą, tacy znawcy i walczący, jak ty, nie dostaną ode mnie nic, udowodnione, wcześnie w rozmowie uprzejmie, ale stanowczo ustala się, że chemia nie zgadza się, że lepiej nie tracić czasu.

Faktycznie, nie wiem, jak duże biura nieruchomości ustalają wartość domu. Dlatego miło byłoby otrzymać wskazówki od fachowca.
Wyjaśniam więc, jak jest określana wartość mojego domu w FMH. Podanie roku budowy, adresu, powierzchni mieszkalnej, powierzchni działki, stanu. Wynik 160 tys. euro, ten sam Dom, starsza para przenosi się do domu opieki w 2020, żadne nowe okna, tylko wymienione szyby, ogrzewanie z tego samego roku, nieocieplone itp. Nowi właściciele zapłacili 299 tys. euro. Nasz Dom jest znacznie lepiej wyposażony, rolety z aluminium (2018), nowe drzwi wewnętrzne (2017), nowe okna, podłogi, nowe drzwi wejściowe, taras, ogrodzenie działki itd., czyli 160 tys. euro. To ogromne różnice, FMH najwyraźniej nie bierze pod uwagę położenia i okolic.
Mała wskazówka, nie bądź tak wrażliwy, w moim poście z godziny 19:12 nie ma nic obraźliwego. Naprawdę, spokojnie zapytaj kupujących Dom, kto i jak dokładnie ocenił Dom.

Napisany przez Konrad4
kub0185 pisze:
To jest obliczane za pomocą bazy danych na komputerze, czy podane informacje są poprawne, zostanie sprawdzone dopiero później podczas inspekcji. Więc nie polecałbym kłamstwa.

Jest mi jasne, że z wartości domu zostanie odjęte 10% lub 15%, a granica obciążenia wynosi około 80%, co oznacza, że zostanie odjęte około 30%.
Dlatego podzieliłem moje 160 000 € przez 70, pomnożyłem przez 100, aby otrzymać około 230 000 €.
Byłby to piękny przykład na precyzowanie obliczonej wartości domu.

Zazwyczaj sprzedawana jest cena rynkowa!

Napisany przez NaTwoim13
Konrad, moje nie masz pojęcia.... nie dotyczyło ciebie.

Napisany przez finanzierung
@ Konrad

Wydajesz się być trochę ciężkim w osiąganiu zrozumienia....

Noelmaxim ma na myśli doświadczonego brokera siebie i chciałby, abyś zwrócił się bezpośrednio do niego o pomoc, ale po prostu nie odważa się tego bezpośrednio powiedzieć.....

To już aż do wstydu obcego, jak on teraz ubiega się o Twoją uwagę przez ponad 2 strony...

Napisany przez NaTwoim13
Klasa Finansowanie

Nawet idę o krok dalej, nie chodzi tylko o Konrada, chodzi o wszystkich, także o cichych czytelników

Napisany przez kub0185
noelmaxim pisze:
nie mam pojęcia, na co wielcy pośrednicy się powołują.

Wiedziałem.

Napisany przez kub0185
finanzierung pisze:
doświadczony agent chce, żebyś poprosił go o pomoc bezpośrednio, ale po prostu nie ma odwagi tego powiedzieć.....

To jeszcze się wydarzy. Jestem tego pewien.

Napisany przez bruno68
Cześć Konrad04,

nie daj się oszukać! Po pierwsze, nie jest w ogóle pewne, czy dojdzie do sfinalizowania finansowania budowy! Z dobrze poinformowanych źródeł słychać, że w tej chwili najtańsi i najbardziej agresywni pożyczkodawcy, czyli banki, mają poważne problemy z opłacalnością!

Choć ustawodawca stworzył kilkumiesięczne moratorium jako podstawę prawną w związku z kryzysem Covid-19! Jednak obowiązuje ono tylko między udzielającym kredytu a dłużnikiem. Jednak zabrakło ustawodawcy porozumienia między udzielającym kredytu a refinansującym!
To oznacza, że najwięksi udzielający kredytów, którzy mają największe problemy z opłacalnością, a przy najniższych stopach procentowych, zgromadzili tylko minimalne rezerwy, wkrótce stoją przed drzwiami nowego udzielającego kredytu dla dłużników!

Jeśli ktoś teraz mówi: To nie jest dopuszczalne, powinien przeczytać kilka razy umowę kredytu, w szczególności załączniki, zwłaszcza ten dotyczący oświadczenia o ochronie danych, dotyczący powiadomienia refinansującego lub czegoś w tym rodzaju! Zgoda na przeniesienie umowy na tego podmiotu została również udzielona!

W ten sposób dłużnik otrzymuje nowego wierzyciela! Jeśli weźmiemy pod uwagę prawa i obowiązki dotyczące ekstratygów i kontekstu, w którym jest użyty dany zdanie! Nowy wierzyciel będzie zadowolony, jeśli w formułowaniu zdania dotyczącego ekstratygów wyniknie wzajemny obowiązek spełnienia!
Klient może żądać od wierzyciela przyjęcia maksymalnej rocznej ekstratygowy, ale z powodu formułowania istnieje ryzyko, że wierzyciel będzie wymagał maksymalnej ekstratygowy od dłużnika po zakończeniu moratorium! Co dla wielu dłużników po upływie okresu ochronnego oznaczać będzie gospodarczą dławienie!

Proszę sprawdzić umowę kredytową, łącznie z 50 stronami załączników!

bruno68

Napisany przez kub0185
U mnie jest napisane, że to jest prawo dla Bruna, a nie że może się stać obowiązkiem, więc tego nie wyczytuję.

Napisany przez 2utopus
Częściowo można również wymusić dodatkowe spłaty w umowie - co zrobiłem w momencie uzyskania wsparcia na zakup własnego mieszkania - co pozwoliło nieznacznie obniżyć stopę procentową kredytu - ustalono, że przez 8 lat (z 10-letniego okresu obowiązywania oprocentowania) każdego marca zostanie dodatkowo wpłacone 1000 €.

Umowę przejęła później Commerzbank od Hyporealestate (ze względu na upadłość/problemy Hypo) i kontynuowała standardowo działalność.

Napisany przez bruno68
@Kub0185

Ważne jest sformułowanie: Zgadzamy się na...; Dłużnik może/musi...!; z tego wynika wzajemne prawo do dodatkowej spłaty!

Niemniej jednak nie należy polegać wyłącznie na jednym miejscu w umowie kredytowej. Może być dodatkowo zintegrowane w inny sposób, widziałem taki zdanie na specjalnej stronie BDSVO, gdzie wymienione są wszystkie miejsca, które są zalane danymi.

W jednym zdaniu wspomniano o zezwoleniu na odsprzedanie jednemu z zainteresowanych! Zazwyczaj jest to zapisane w celu uzyskania efektywnego zarządzania kredytem! Bank A sprzedaje swoje aktywa do własnego banku oszczędnościowego B!
W ten sposób wysokie nierosnące środki pieniężne w banku oszczędnościowym B są reinwestowane chociażby z niewielkim oprocentowaniem w rodzimym banku! Jednoczesnym przeniesieniem hipoteki do banku oszczędnościowego można dodatkowo pozyskać fundusze z rynku obligacji hipotecznych (listów zastawnych) na refinansowanie!

Interes wierzyciela może często koncentrować się na umowach, w których marże zysku są najniższe! Sprzedawane są tylko nowsze umowy, których obciążenie jest bardzo wysokie w stosunku do oprocentowania nawiązanego. Należy również pamiętać, że nie wszystkie umowy są wyposażone w wzajemne zobowiązanie do dodatkowej spłaty!
W ten sposób wierzyciel dochodzi do normy kontrolnej zgodnie z §307 BGB! Może twierdzić: To nie są warunki standardowe!

Jak już wspomniano, może być kilka miejsc w umowie, gdzie temat dodatkowej spłaty i odstąpienie jest dopuszczone, pomaga tu tylko dokładne przejrzenie całej umowy kredytowej bez presji czasu, ewentualnie przedstawienie jej prawnikowi w celu sprawdzenia kwestii odstąpienie i dodatkowa spłata.

bruno68

Napisany przez Konrad4
bruno68

....jednakże nie należy polegać na tym, że jest tylko jedno takie miejsce w umowie kredytowej..

To nie jest takie straszne. Wystarczy, że w umowie znajduje się klauzula dotycząca spłaty, np. .. W odstępstwie od powyższych postanowień, kredytobiorca ma prawo...; wtedy może być kilka innych miejsc z odmiennym tekstem, to jest nieistotne.

bruno68, takie małe niezgodności w umowie lub z udziałodawcą zbliżają obie strony nieco do siebie, tak jak w mojej umowie zapisane jest roczne 6 tys. € jako dodatkowa spłata do 30.06.2025.
Na moje błahe pytanie dotyczące nr konta, otrzymałem na piśmie informację o dodatkowych spłatach (tylko) do 30.06.2024. Odpowiedziałem, że akceptuję nowy termin zakończenia umowy, proszę o przesłanie mi umowy... z datą zakończenia 30.06.2024. W odpowiedzi otrzymałem list z wyższego piętra.

Napisany przez kub0185
Konrad4 pisze:
[/COLOR]bruno68, takie niewielkie niezgodności w umowie lub z pożyczkodawcą zbliżają obie strony, ponieważ w mojej umowie jest 6 tys. euro rocznie do daty zapadalności 30.06.2025 jako dodatkowa spłata.
Na moje błahe pytanie odnośnie numeru konta otrzymałem pisemne potwierdzenie, że dodatkowe spłaty można dokonać (tylko) do 30.06.2024. Odpowiedziałem, że akceptuję nowy termin zakończenia umowy, proszę przedstawić mi umowę... z datą zakończenia 30.06.2024. Wkrótce otrzymałem list z wyższego piętra.

Dobra odpowiedź! Czy zadziałało?

Napisany przez Konrad4
kub0185 pisze:
Dobra odpowiedź! Czy zadziałało?

Oczywiście, zasnąłem, a przypomniałem sobie, że to już nie jest konieczne (skasuj do 2025), ponieważ umowa wygasa.
Jako powód widzę, że w przypadku prolongaty byłoby o 6 tys. € mniej!

Istniejąca umowa pozostaje w mocy.

Napisany przez kub0185
Spodziewasz się, że w przypadku prolongaty dostaniesz lepszą ofertę niż przy refinansowaniu? Dla mnie oferty prolongaty były raczej rozczarowujące. Nawet nie zaoferowano mi tych samych warunków co w przypadku nowych klientów.

Napisany przez bruno68
@konrad04,

Tak nie brzmiało pytanie, wskazywałem jedynie na to, że poprzez sformułowanie może wyniknąć wzajemne zobowiązanie do dokonania i przyjęcia dodatkowej spłaty!

Klarowanie pytania tutaj brzmiałoby: Obie strony ustalają dodatkową spłatę w wysokości 6 t€ do dnia 30.06.2025!; w ten sposób pytanie byłoby jasno uregulowane! Wierzyciel i dłużnik mogą żądać i dokonać dodatkowej spłaty bez formalności!

Z twojego stwierdzenia nie wynika wyłącznie prawo dłużnika do rocznej dodatkowej spłaty w wysokości 6t €! Ale również obowiązek dokonania spłaty po wezwaniu wierzyciela! napisałeś tutaj:

w mojej umowie zapisano, że rocznie do dnia 30.06.2025 należy dokonać dodatkowej spłaty w wysokości 6 tys. euro.

Nie oceniając tego, ale co to oznacza? Obecnie jest ustawowo uregulowane, że do października/listopada 2020 roku możliwe jest zawieszenie spłat!
Również przewidziano możliwość przedłużenia, umożliwiając przesunięcie terminu do 2021 roku!

Jednak pojawia się pytanie, czy okres kredytowania zostanie przedłużony o czas zaległości czy też zawieszenie spłaty będzie musiało być później odroczoną do terminowej realizacji poprzez dodatkową spłatę?

Który punkt jest decydujący, czy to koniec normalnego terminu kredytu czy też nowy termin zakończenia kredytu po jego przedłużeniu?

Podana przez Ciebie data 03.06.2025 w ogóle nie wskazuje na datę rozpoczęcia. Mogła to być 01.07.2010 lub też 01.07.2015, w obu przypadkach zakończono by na staromiejskim świecie!
Jest to istotne dla ewentualnego rozstrzygnięcia sądowego, jeśli stary wierzyciel z powodu swojego kłopotów finansowych będzie musiał sprzedać swoje zadłużenie na polecenie Bafin w celu uniknięcia bankructwa!

A przy ilości zawieszeń żadne bank nie może tego wykluczyć, że będzie musiał zaniechać działalności operacyjnej! Gdy do zawieszeń spłat dochodzi w bankach, a nie następuje spłata, to żądaniem będzie nie tylko zaprzestanie działalności i zaprzestanie zawierania nowych transakcji, ale także wyprzedaż istniejących zobowiązań! Aby pozbyć się toksyn z bilansów wierzycieli! Współczesne banki już to znają z 2008 roku!

Mimo że sytuacja ta może trwać do wiosny 2021 roku i dopiero potem nas dotknie, to może warto już zacząć spuszczać parę z kotła teraz!

Nie ma jednej drogi, ale jak brzmiało kiedyś: Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu!; tylko że tutaj nie chodzi o podróżowanie, tylko o ratowanie wyborców, a nie banków!

Pamiętaj: Bo budowniczowie i kupujący domy wybierają, a mężczyźni z banków przekupują swoją nonszalancją* i otwarte pozycje przed politykami na zakończenie kadencji, pod warunkiem że ten odsunięty od władzy polityczny łotr jest jeszcze pożyteczny!
*Fragment tekstu z piosenki Männer Herberta Grönemeyera!

I tu pojawia się pytanie: Jak będzie postępowano? Czy końcowy termin umowny zostanie ustalony na podstawie umówionej dodatkowej spłaty do końca miesiąca, czy też ustalony termin zakończenia zostanie przedłużony o okres zawieszenia x?

Na to trzeba się już teraz przygotować!

bruno68

Napisany przez NaTwoim13
bruno68 pisze:
Z dobrze poinformowanych źródeł słyszy się, że właśnie najtańsi i najbardziej agresywni pożyczkodawcy, czyli banki, obecnie mają znaczne opóźnienia w płatnościach!

Co za nonsens, szaleństwo! Co za nonsens!

Najtańsze (co to jest????) banki z reguły ze względu na niższą marżę mają bardziej restrykcyjne warunki przyjmowania kredytów i kryteria wydawania oraz zazwyczaj oczekują niższego wskaźnika obciążenia, wyższych nadwyżek i dłuższego stażu w firmie lub dłuższego okresu zatrudnienia!!

Reszty nawet nie czytałem!! Niewiarygodne!

Bruno, dlaczego?? To staje się coraz bardziej nie do zniesienia!! Dlaczego to robisz??

Napisany przez Konrad4
bruno68 pisze:
@konrad04,

tak więc nie było pytania, lecz zwróciłem uwagę, że poprzez pewne sformułowanie może wynikać wzajemna obowiązkowość dodatkowej spłaty kredytu specjalnego!

Klarowanie pytania byłoby tu następujące: Obie strony ustalają specjalną spłatę w wysokości 6 tys. euro do 30.06.2025 r. ; wtedy pytanie zostałoby jasno uregulowane! Wierzyciel i dłużnik mogą żądać i dokonać specjalnej spłaty bez formalności!

Z Pańskiej wypowiedzi nie wynika jednoznacznie, że dłużnik ma prawo wykonać roczną specjalną spłatę w wysokości 6 tys. euro! Ale również musi ją dokonać na żądanie wierzyciela! napisałeś tutaj: Bez oceny tego, ale co to znaczy? Oczywiście, obecnie ustawowo ustalono, że możliwe jest odroczenie do października/listopada 2020 r.!
Także przedłużenie zostało uwzględnione w ustawie i pozwala przesunąć termin do 2021 r.!

Pozostaje pytanie, czy okres kredytu zostanie wydłużony o czas utracony, czy też udziały z odroczenia muszą być wykorzystane później do terminowej obsługi poprzez specjalną spłatę?

Który punkt jest decydujący, ostateczny termin normalnego kredytu czy nowy termin związany z przedłużeniem kredytu?

Podanie daty 03.06.2025 r. wcale nie wskazuje na datę rozpoczęcia. Mogło to być 01.07.2010 r. lub nawet 01.07.2015 r., w obu przypadkach zakończenie odbyłoby się w starym świecie!
Jest to istotne dla rozstrzygnięcia sądowego, gdy stary wierzyciel z powodu swojego niewłaściwego stanu finansowego musi sprzedać swoje udziały kredytowe na polecenie Bafin, aby uniknąć bankructwa!

I przy dużej liczbie odroczeń żadne bank nie może wykluczyć konieczności zaniechania swojej działalności operacyjnej! W przypadku banków, gdzie występują odroczenia ze spadkiem spłat, żądanie nie będzie polegać tylko na zaniechaniu i zaprzestaniu nowych transakcji, lecz także na sprzedaży starych transakcji! Aby pozbyć się toksycznych aktywów z bilansów wierzycieli! Wiadomo to już z roku 2008!

Chociaż może to potrwać do wiosny 2021 r. i wtedy zapanuje nad nami, bądź zaczyna się już sprowadzanie pary z kotłów!

Nie ma tylko jednej drogi, ale jak to się dawniej mówiło: Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu!; tutaj nie chodzi jednak o podróżowanie, ale o ratowanie wyborców, a nie banków!

Pamiętaj: Bo budowniczowie i kupujący głosują, a bankowcy łagodzą swoją lekceważącą postawą i otwarte konta po zakończeniu politycznym, o ile ten odsunięty od władzy polityczny szubrawiec jest jeszcze użyteczny!
*Fragment tekstu z piosenki Männer Herberta Grönemeyera!

I tu pojawia się pytanie: Jak postąpić? Czy termin końcowy ustalany umownie poprzez specjalną spłatę zostanie podniesiony jako finał, czy też ustalony termin końcowy zostanie wydłużony o okres odroczenia x?

Warto już teraz się nad tym zastanowić!

bruno68

@bruno68

W forum pytam jedynie o kwestie, które nie potrafię dokładnie ocenić lub o których nie mam wiedzy, poprzez fachowe odpowiedzi poszerzam swoją wiedzę. Dotyczy to zwłaszcza wiedzy o finansowaniu nieruchomości. Aspekty takie jak umowne warunki pożyczki, z tym nie mam problemów. Jednak, jak już wspomniałem, chciałbym dokładniej poznać kwestie związane z wartością nieruchomości, oprocentowaniem itp., dlatego korzystam z forum.
Ale dla mnie istnieje pewna zasada, że wiedzę należy przekazywać dalej - więc na pytania UŻYTKOWNIKÓW odpowiadać tylko tymi informacjami, które się opanowało.
W ciągu 10-letniego okresu spłaty mogę dodatkowo spłacić do 6 tys. euro, nawet 100 zł. Możesz z tego wnioskować, że wysokość spłaty zgodnie z umową nie ma znaczenia. Jeśli spłacam jedynie 10 euro rocznie, moje saldo pozostałego kredytu będzie wyższe niż w przypadku, gdy płacę rocznie 6000 euro. To nie zmienia postanowień umowy i nie dotyczy ustaleń warunków pożyczki. Jednak jeśli nie spłacę nawet 10 euro w jednej racie, mam problem. Można to łatwo wywnioskować z umowy.

Napisany przez kub0185
@konrad u mnie komputer podlinkowany na stronie fmh pokazał o około 35% mniej niż bank później zakładał. W przypadku innej nieruchomości, domu mojego ojca, moim zdaniem pokazuje zbyt dużo. Moim zdaniem najlepiej samemu oszacować wartość, porównując ją do kwoty sprzedaży drugiego domu, o którym wspomniałeś.

Napisany przez NaTwoim13
Doświadczony i niezależny pośrednik finansowy - z 2 programami - ustala dla swoich klientów wartość nieruchomości.

Napisany przez kub0185
Zapytaj go już Konradzie.

czy nie zauważyłeś, że doświadczony makler finansowy siedzi na rozpalonych węglach ?

@Noelmaxim

Czy nadal nie zauważasz, jak uporczywie przez kwiaty nawiązujesz do tego, że oczywiście TY jesteś doświadczonym maklerem finansowym ?
Dlaczego do diabła jest tak trudno po prostu powiedzieć uczestnikowi dyskusji: Jeśli chcesz, abym ci pomógł, podejdź do mnie

Dlaczego ciągle trzeba tak pośrednio się zachowywać i pisać Doświadczony makler finansowy robi to i tamto, potrafi to i owo bla bla bla bla `?

Napisany przez NaTwoim13
finanzierung pisze:
tak, czy nie zauważasz, że doświadczony makler finansowy siedzi na rozpalonych węglach?

@ Noelmaxim

Czy w ogóle jeszcze zauważasz, jak uporczywie próbujesz zasugerować tu przez kwiaty, że oczywiście TO TY jesteś doświadczonym maklerem finansowym?
Dlaczego, do diabła, jest takooo trudno po prostu powiedzieć TEj osobie: Jeśli mam Ci pomóc, podejdź do mnie

Dlaczego trzeba ciągle tak pośrednio się licytować i pisać `O doświadczony makler finansowy robi to i tamto, potrafi to i owo bla bla bla bla`?

Wiesz co w takim razie by było?? Licytacja

Nie, niech to spokojnie przeczytają wszyscy konsumenci i sami zdecydują, czy chcą to przemyśleć dla siebie i swoich planów.

To zadziała, nie martw się, codziennie to się dzieje, codziennie mam okazję to poprzeć i przekształcić to w pomoc i wsparcie.

Dziękuję za Twój wskazówkę, ale z moim doświadczeniem, a wręcz także z doświadczenia z 10 lat forum, postępuję dokładnie w ten sposób, biorąc pod uwagę potrzeby osób szukających pomocy i porad.

noelmaxim pisze:
Wiesz, co by to było?? Pochlebianie się

Nie, to byłoby bezpośrednie, otwarte i uczciwe przemówienie, w przeciwieństwie do tego uciążliwego owijania w bawełnę.....
Prawdopodobnie nie jestem jedynym, kto musi za Ciebie czuć wstyd obcych, gdy używasz tych pośrednich zdań typu No dalej, zapytaj mnie już o pomoc...

Niech toczy się, niech wszyscy konsumenci czytają i sami decydują, czy chcą poddać to w wątpliwość z myślą o sobie i swoim przedsięwzięciu.

To działa, nie martw się, to się dzieje codziennie, codziennie mam okazję to potwierdzać i przekształcać w pomoc i wsparcie.

Dziękuję za Twój wskazówkę, ale z moim doświadczeniem, a także z doświadczenia 10 lat na forum, postępuje się dokładnie w taki sposób na podstawie potrzeb osób szukających pomocy i rad.

Tak, kontynuuj spokojnie z samozachwytami....

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie, jeszcze raz, pozwól to decydować mnie i przede wszystkim poszukujących porady i pomocy

Mamy - do podejścia do życia wyżej - znacząco różne poczucie definicji oferentów!

Uważam, że dla faktu, iż nieskończona liczba konsumentów, poszukiwaczy pomocy i porady jest pomagana i chętnie korzysta z mojej pomocy, chętnie biorę na siebie, że czasami jedna osoba może poczuć się zażenowana

O kurczę....

Ten język sprzedaży jest tak wyczesany....

Po prostu powiedz tak, jak jest, że sprzedajesz finansowanie lub koncepcje finansowe...... niczego więcej......

Nie, oczywiście nie, po prostu pomagasz ludziom, staraj się nie używać słów takich jak sprzedawać, pośredniczyć itp., zawsze fajnie to okrągło opisać.....

Biorę pod uwagę fakt, że pomagasz niezliczonym konsumentom, osobom potrzebującym pomocy i doradzającym, którzy chętnie korzystają z mojej pomocy,

Po niemiecku:

Pozwalają Ci załatwić finansowanie, za które otrzymujesz prowizję. W zasadzie jesteś uzależniony od tego, czy zawierasz tego rodzaju transakcje, ale wygląda na to, że nie jest Ci wygodnie to bezpośrednio powiedzieć.

Jestem przedstawicielem handlowym, sprzedaję klientom coś..... I mówię im to bezpośrednio, bez Ach, pozwól mi Ci pomóc

Napisany przez NaTwoim13
O finansowanie, jak długo to jeszcze potrwa? Ty tak, ja tak, dobrze?

Nie muszę niczego zmieniać, dosłownie niczego, to sukces w kontakcie z ludźmi i rodzinami oraz ich inwestycjami życiowymi.

Przekazuje się coś dalej, pomaga, wspiera, kształtuje i pozwala wywierać wpływ, a na końcu łańcucha widzi się (w przenośni) szczęśliwe, przynajmniej jednak zadowolone twarze.

No cóż, za to jest się jeszcze bogato wynagradzanym. Piękna i cudowna sytuacja win-win w kombinacji pieniędzy, materiału i ludzkości!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata