Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pozbądź się aktywnego konta dofinansowania mieszkaniowego przed przejściem na emeryturę.

Napisany przez sedie
Cześć,
czy istnieje możliwość pozbycia się założonego konta mieszkaniowego rządzonego przez pełną wypłatę Wohnriester do zakupu nieruchomości przed przejściem do fazy emerytalnej, bez konieczności wynajmowania/sprzedawania nieruchomości?

Przeszukałem już Internet, ale nie znalazłem nic na ten temat. Dotyczy to tylko przypadku, gdy WFK nie zostało jeszcze aktywowane ani pieniądze nie zostały wypłacone, ale w tym przypadku już się to stało.

Byłoby miło, gdyby ktoś miał tutaj jakieś wskazówki.

Pozdrowienia, sedie

Re: Pozbądź się aktywnego konta dofinansowania mieszkaniowego przed przejściem na emeryturę.

Napisany przez bruno68
Informacje @ sedle, więc nie można niczego powiedzieć! I co dalej? Istnieją sposoby, aby wyjść wcześniej! Ale zależy to od indywidualnego przypadku! Tylko stwierdzenie chcę wyjść nie działa. To działa tylko na https://youtu.be/sVcsPVFOc5g Jeśli potrzebują prawdziwych informacji, to: A) Przedstaw swoją strukturę finansową i powiedz, za co według Ciebie płacisz za ten bałagan, bo nikt nie pracuje za darmo! To, czego chcesz, to już bardzo dużo pracy! Bruno68

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata