Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zakończenie finansowania budowy poniżej 50 000 euro - co teraz?

Napisany przez BigRob
Cześć drodzy członkowie forum,

moje finansowanie dla wynajmowanego mieszkania kończy się wkrótce. Wartość nieruchomości wynosi 230 000 euro. Na koniec okresu wiązania oprocentowania pozostaje około 35 000 euro. Dotychczas nie znalazłem banku, który udzielałby kredytu hipotecznego poniżej 50 000 euro. Teraz pojawia się pytanie, czy istnieje możliwość zaciągnięcia dodatkowych 15 000 euro i sfinansowania 50 000 euro. Wpisano znacznie wyższe zabezpieczenie hipoteki.

Reno nie jest planowane. Pieniądze (15 000 euro) nie są również potrzebne do mieszkania.

Będę bardzo wdzięczny za ewentualne wskazówki.

Pozdrawiam serdecznie,

BigRob

Napisany przez Konrad4
BigRob pisze:
Witaj drodzy użytkownicy forum,

moje finansowanie dla wynajmowanego mieszkania kończy się wkrótce. Wartość nieruchomości wynosi 230 000 euro. Pod koniec okresu związania oprocentowania pozostaje około 35 000 euro. Dotychczas nie udało mi się znaleźć banku, który udzielałby finansowania budowlanego poniżej 50 000 euro. Teraz pojawia się pytanie, czy istnieje możliwość zaciągnięcia dodatkowych 15 000 euro i finansowania kwoty 50 000 euro. Zastaw hipoteczny jest znacznie wyższy.
Remont faktycznie nie jest konieczny. Środki (15 000 euro) nie są również potrzebne na mieszkanie.

Będę wdzięczny za ewentualne wskazówki.

Pozdrowienia

BigRob

FMH oferuje kredyty od 25 000 € w Commerzbanku.

Napisany przez 2utopus
Zazwyczaj dotychczasowy bank zawsze przedstawia ofertę - czy zawsze jest ona dobra, to już inna sprawa. Miałem też ofertę przedłużenia kredytu na kwotę 16 tys. € pozostałego zadłużenia na 1,93% na 2,5 roku - aby zwiększyć kwotę, musiałbym pójść do oddziału. (Wolałem wtedy spłacić wszystko.)

Napisany przez BenniG
W październiku także pozostało mi do spłaty prawie 30 000 €. Ponieważ potrzebowałem dodatkowej „pewnej sumy” pieniędzy, mogłem pożyczyć 100 000 €. W rezultacie mam praktycznie do wykorzystania 70 000 €, a reszta pożyczki zostanie spłacona. Oprocentowanie pozostaje poniżej 1% przy 10-letnim okresie wiązania.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć BigRob,

Czy masz inne kredyty? Czy posiadasz nieruchomość na własne potrzeby?

Również sfinalizowanie finansowania w wysokości 35 000 euro w ogóle nie stanowi problemu.

W jakim mieście znajduje się nieruchomość lub w jakim miescie mieszkasz?

Napisany przez NaTwoim13
35.000,00 € / 10 lat spłaty kapitału / nominalnie 1,33% / efektywnie 1,42% / miesięczna kwota odsetek i kapitału 312,08 € / wskaźnik spłaty kapitału 9,370% / opcja dodatkowej spłaty 5,00% / okres karencji 3 miesiące

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata