Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Samochody z wysoką wartością zbycia

Napisany przez ZweterPegat
Szukam dobrego, używanego samochodu w cenie około 10 000 [url]euro[/url]. Na rynku jest wiele samochodów, które odpowiadają moim gustom i potrzebom. Jednak zastanawiam się nad wartością samochodów na rynku wtórnym. Jakie według was marki samochodów mają najlepszą wartość rezerwową w Niemczech?

Napisany przez 2utopus
Myślę, że samochód z tablicą zabytkową nie może zbyt źle wypaść - praktycznie brak utraty wartości, poza zwykłymi naprawami nie ma dużych kosztów utrzymania, a także nie ma problemu z strefą ekologiczną - a może są tutaj inne opinie? ;-)

Napisany przez Dante
Myślę, że szuka samochodu do codziennego użytku, a nie inwestycji. Ale spontanicznie nie przychodzi mi do głowy żaden producent w tej cenie.

Napisany przez brainy
Dobre samochody kosztują również sporą ilość pieniędzy. Za 10 tys. EUR nie zajedziesz daleko. Zobacz, ile trzeba zapłacić za Audi i Toyotę. Dacia może nie jest najlepszym samochodem, ale działa przez 3 lub 5 lat i jego wartość spada umiarkowanie.

Napisany przez Fifranz
Myśląc o niemieckich samochodach od razu przychodzą na myśl marki BMW, Audi, Mercedes, ale pytanie, jak daleko można dojść z dość ograniczonymi 10 000 [url]euro[/url], jest uzasadnione. Jeśli jesteś jednak gotów zmniejszyć swoje wymagania, masz dobre szanse na znalezienie dość dobrego używanego samochodu. Na portalach internetowych, takich jak Instamotion na przykład, można znaleźć wiele rzeczy. Osobiście często przeglądam takie strony i niejednokrotnie trafiają mi się świetne okazje. Na początku były to drobnostki, jak ubrania czy małe sprzęty elektroniczne, teraz są to samochody i prawie wszystko, co kupując, polegam praktycznie wyłącznie na Internecie. Trochę cierpliwości i sam będziesz zaskoczony, co cię spotka.

Napisany przez Agio
Moja siostra także kiedyś kupiła BMW, model 1, który chciała sprzedać 2 lata później - ale została oszukana i okazało się, że samochód był wcześniej w wypadku... To było po prostu okropne!
Bądź ostrożny, żeby tobie to nie przytrafiło

Napisany przez KlausW
ZweterPegat pisze: Odnośnie do Niemiec, jakie marki samochodów według was mają najlepsze wartości pozostałości?
Myślę, że każda marka ma określone modele, które są bardzo opłacalne. Zarówno BMW, jak i Porsche. To zależy od tego, czy chcesz to traktować jako inwestycję czy pojazd użytkowy. Zawsze udawało mi się uzyskać dobrą wartość pozostałości z Audi.

Napisany przez Dante
Kto, potrafi?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata