Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy z zakończonym Schufa Milionowego

Napisany przez Happy_Mom7
Kochani eksperci,

Naprawdę jesteśmy trudnym przypadkiem. Udało nam się obsłużyć wszystkie nasze wpisy w najkrótszym możliwym czasie, wszystko jest już wykonane. Mój wynik bazowy również natychmiast zmienił się z 9 na 89,26 w branżowym punkcie Genossenschaftsbanken przy H. Mieliśmy ogromne szczęście i otrzymaliśmy działkę od gminy. Ponieważ była tylko krótka dostępna firma, kupiliśmy ją wraz z opłatami za rozbudowę i podłączenie do kanalizacji. Działka kosztowała 40 300 euro, koszty nabycia wyniosły 4 000 euro, koszty rozbudowy to około 28 121 euro, a opłaty za kanalizację 10 816 euro. Łącznie zapłacone 82 237 euro.
Wybierzemy również pakiet własnej pracy od dostawcy domu (łącznie 32 000 euro) (materiał już został odjęty). Koszty dodatkowe takie jak prąd, architekt, geotechnika, podłączenie wody itp., także pokryjemy własnym nakładem pracy.

Dom kosztuje nas 468 200 euro
Do tego dochodzi jeszcze 68 000 euro

Moje dochody wynoszą 3600 euro netto, a dodatkowo otrzymuję 1700 euro z tytułu dziecięcego.

Chcemy sfinansować 260 000 euro z NRW-Bank (już obliczyliśmy to wszystko z organem zatwierdzającym, tutaj jest to Starostwo Powiatowe)
Pozostała kwota finansowania wynosi 280 000 euro, częściowo można ją sfinansować jako KFW 40EE, co sprawi, że zwykły bank udzieli jedynie 150 000 euro.

Nasze miesięczne obciążenie wynosiłoby 1800 euro.

ALE przy powyższych warunkach obawiam się, że po prostu się nie uda.
Czy jest jeszcze nadzieja?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Happy Mom 7, niestety błędne jest myślenie, że można „tylko jeszcze 150.000 EUR” sfinansować zwykłym bankiem. Tutaj - bez względu na to, kto finansuje - całkowita kwota, którą trzeba spłacić, to 540.000 EUR (260.000 EUR plus 280.000 EUR). Pozytywnym jest to, że już posiadasz opłaconą działkę. Co do wykonalności, w przypadku „ustalonej negatywnej informacji w SCHUFA”, nie można dokonać ogólnej oceny. Wszystko musi być rozpatrzone indywidualnie. W Twoim przypadku interesujące byłoby także, jak rozkłada się kwota zasiłku rodzin, wynoszącego 1.700 EUR. Czy może ona zawierać na przykład obce alimenty na dziecko? Istnieje możliwość, że budżet domowy z trwałymi dochodami w wysokości 3.600 EUR wobec pożyczki w kwocie 540.000 EUR może być bardzo napięty. PS: Czy powiedziałaś organowi przyznającemu kredyt w NRW Bank, że posiadasz ukończoną negatywną informację w SCHUFA? Czy może oni o tym w ogóle nie wiedzą?

Napisany przez Happy_Mom7
Zacząłem podstawowe obliczenia urzędu, mam nadzieję, że działa.

Napisany przez NaTwoim13
Bankkaufmann pisze:
Witaj Happy Mom 7, niestety myślenie, że trzeba tylko jeszcze 150 000 EUR sfinansować przez zwykły bank, to błąd.
Tutaj, bez względu na to, kto finansuje, musisz spłacić pożyczkę w wysokości 540 000 EUR (260 000 EUR plus 280 000 EUR).
Pozytywne jest to, że masz już opłaconą nieruchomość.

Jeśli chodzi o wykonalność sprawy, nie można ogólnie stwierdzić, czy zakończona negatywna historia kredytowa jest przeszkodą.
Każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie.
W Twoim przypadku ważne jest, jak rozłoży się kwota 1700 EUR z tytułu zasiłku rodzinengo. Czy może zawiera ona na przykład obce alimenty na dziecko?
Być może bilans domowy z trwałym dochodem w wysokości 3600 EUR w porównaniu z pożyczką w wysokości 540 000 EUR będzie bardzo napięty.

PS: Czy powiedziałaś urzędowi NRW Bank, że masz zakończoną negatywną historię kredytową? A może oni o tym w ogóle nie wiedzą?

To nie do końca prawda, ponieważ jeśli NRW Bank zatwierdzi pożyczkę w nachyleniu, ewentualnie udostępni również środki z programu KfW, to jest to zabezpieczenie, wtedy rzeczywiście trzeba sfinansować tylko 130 000 euro. Dlaczego TE liczył 150 000 euro, skoro mowa o dalszych 280 000 euro, jest dla mnie zagadką. Oczywiście cały plan finansowania, w tym koszty ogółem, nie został skonsultowany, co na pierwszym etapie nie ma znaczenia.

Kwoty 1 700 euro zasiłku rodzinengo nie mogę również zrozumieć, uchwycić.

Podkreślam ostatnie zdanie, czy NRW Bank finansuje środki publiczne w nachyleniu, jeśli osoba ma negatywne wpisy w rejestrze BIK??

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata