Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: pożyczka

Napisany przez Maxwell187
Mam mały problem, ponieważ dostanę swoje pieniądze dopiero pod koniec miesiąca, a obecnie mam trudności finansowe. Chciałbym zapytać, czy ktoś mógłby mi pomóc, byłbym bardzo wdzięczny za szybką pomoc.

Napisany przez peer
Ile potrzebujesz? Mam trochę nadmiaru i potrzebuję tylko Twojego konta.

Chciałbym omówić to z tobą prywatnie, ponieważ jest to trochę pilne. Musiałbym to zwrócić pod koniec miesiąca.

Niestety wciąż mam problem i byłbym wdzięczny za pomoc, ponieważ moja płatność jest opóźniona

Napisany przez 2titan1981
Raty zgodnie z ustaleniem lub przekroczenie limitu kredytowego, kredyt ramowy, bank, krewni, przyjaciele, Smava itp. A jeśli nikt ci nie pożyczy pieniędzy, to pewnie ma swoje powody. Ponadto miesiąc dobiegł już końca, więc problem powinien być już rozwiązany.

Nie, ponieważ już napisałem, że istnieje wiele problemów z płatnościami ze strony mojego szefa, więc moj problem nie został jeszcze rozwiązany.

Następnie postępuj zgodnie z wymienioną kolejnością, a jeśli to nie pomoże, nie ma innego wyjścia niż skorzystanie z poradnictwa dla dłużników.

Napisany przez BenniG
Jak mogę być pewien, że otrzymam z powrotem swoje pieniądze, jeśli pożyczę ci je?

Jeśli twój szef nie zapłaci Tobie, to Ty nie będziesz mógł mi zapłacić.

Mój szef ma opóźnienie w płaceniu, ale zlecił przelanie środków w ciągu najbliższych 2-3 dni, co jest normalnym czasem przelewu.

Napisany przez BenniG
No dobrze, w takim razie wszystko w porządku, szybciej nie mogę ci dać pieniędzy - chyba że przyniesiesz je osobiście.

I myślę, że to byłoby daleko i tak

Dlatego szukałem kogoś z bankowością internetową i przelewami na żywo, więc ta osoba również otrzymała przelew ode mnie

I jakie zabezpieczenie ma ta osoba, która przesyła Ci pieniądze w czasie rzeczywistym, że je odzyska?

W przeciwnym razie możesz zwrócić się do pewnych kręgów, które na pewno znajdą zabezpieczenie dla Ciebie, aby pieniądze wróciły, oni zajmują się nawet beznadziejnymi przypadkami.

Jak już wspomniałam, trzymaj się kolejności, wszystko inne prowadzi do większych problemów.

Napisałem pisemną umowę i dostarczyłem moje dane oraz zdjęcie mojego dowodu tożsamości

A więc nie ma żadnych zabezpieczeń dla osoby, która pożycza pieniądze. Ponieważ papier, na którym napisane jest, że zwrócę, nie jest zabezpieczeniem.... Jeśli udało ci się przetrwać dni do początku miesiąca, możesz poczekać, aż twój szef będzie na tyle płynny finansowo, żeby wypłacić ci pensję.

Umowa pisemna z notariuszem? Ale trzeba będzie poczekać kilka dni. Z jakiego powodu nie skorzystasz z propozycji spłacania długu u twojego wierzyciela w ratach, jak tylko twój szef wypłaci ci pensję? Mam Cię na piśmie, że nie może ci teraz zapłacić z powodu problemów finansowych. To zazwyczaj wystarcza, aby wierzyciele nieco się uspokoili.

Debet? kredyt ramowy? Bank? Krewni? Przyjaciele? Bo jeśli żaden z nich nie pożyczy ci pieniędzy, to znaczy, że sam też nie jesteś na tyle płynny finansowo, żeby oni nie oczekiwali, że kiedyś spłacisz swoje długi. To z kolei oznacza, że w przeszłości najwyraźniej też nie byłeś zbyt sumienny w oddawaniu pożyczek.

Pozostaje ci tylko droga do doradcy ds. zadłużenia, aby rozwiązać teraz ten problem i nauczyć się, jak powinno się zarządzać pieniędzmi, aby ponownie mieć zabezpieczenia oraz aby znowu być wiarygodnym dla banku.

Tak, masz rację. No cóż, powinienem się zabezpieczyć, żeby móc to spłacić. W przeciwnym razie ktoś mógłby mnie zgłosić, a ja potrzebuję tu pomocy.

A co z ogłoszeniem, jeśli nie odzyskasz swoich pieniędzy.

To rzeczywiście można odzyskać, a za pomocą ogłoszenia można je również odzyskać i wiele niszczy.

nie, jeśli ta osoba nie ma żadnych zabezpieczeń, które można by zastawić, albo jeśli wynagrodzenie nie jest wystarczająco wysokie, żeby je zająć, to dużo pracy i czasu, które się nie opłacają.

To prawda, ale nie zwróciłbym się tutaj, gdybym nie chciał tego oddać.

To jest problem, ponieważ wielu z nich tutaj odwraca się, nie mając zamiaru tego spłacić.

Ponieważ nie odnosisz się do propozycji, które zostały złożone, zakładam, że punkty również nie zostały wykonane.

Nikt nie twierdzi, że nie zastosowałeś się do sugestii. Wypróbowałeś już wiele z nich, ale nie mam kontaktu z moimi krewnymi z przeszłości. Rozumiem obawy niektórych osób tutaj, ale mogę zagwarantować, że pieniądze zostaną w pełni zwrócone.

Napisany przez Sephir0th
Maxwell187 pisze:
ale mogę zagwarantować, że cała kwota zostanie zwrócona

O to właśnie chodzi: Gwarancja to jeszcze nie to samo co bezpieczeństwo. Bez bezpieczeństwa nie będzie udzielonego kredytu.

Czym chciałaby jako zabezpieczenie zabezpieczyć

Jako zabezpieczenie może posłużyć samochód, którego wartość jest co najmniej dwukrotnie wyższa. Alternatywą może być również lombard

Napisany przez Sephir0th
Maxwell187 pisze:
Co by chciała jako zabezpieczenie, na przykład?

W końcu sprawa powinna już dawno być załatwiona. Podczas gdy 21.04 szukali Państwo krótkoterminowego pożyczki do końca miesiąca i sugerowali natychmiastową spłatę, prośba wciąż istniała tydzień temu z powodu rzekomych opóźnień w wypłatach wynagrodzenia. 03.05 pisali Państwo, że pieniądze od szefa zostały już przelane, ale potrzebują natychmiastowego przelewu ekspresowego na 2-3 dni w celu przezwyciężenia okresu. Ten czas wyraźnie upłynął, więc pieniądze powinny być już obecne. W przeciwnym razie skłamali Państwo na forum i byłoby to bardzo wyraźnie widoczne, jaka jest wartość Pańskiej gwarancji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata