Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Kto pomógłby mi w najbliższym czasie?

Napisany przez bbhb
Cześć drodzy członkowie

Na początek chciałbym powiedzieć, że podziwiam to, co tu robicie, szapki z głów!

Teraz do mojej prośby
Niestety, w tym miesiącu wpadła mi niezaplanowana suma

Kto byłby tak miły i mógłby mi pomóc kwotą 100 euro do końca miesiąca??

Z góry serdecznie dziękuję

Napisany przez 2titan1981
titan1981 pisze:
Dispo?
Rahmenkredit?
Bank?
Verwandte?
Freunde?

welche antworten hast du hierzu?

Napisany przez bbhb
Mam konto oszczędnościowe.kredyt to za dużo kosztów.Moja rodzina także nie może mi pożyczyć pieniędzy.

to oznacza, że nie masz żadnych przyjaciół, którzy pomogliby ci w tej sytuacji.

jedyne rozwiązanie to więc negocjacje rozłożenie spłaty z osobą, której jesteś winny pieniądze.

Bez wartościowych zabezpieczeń nie ma pieniędzy, a jeśli nawet twój rodzina nie chce ci pożyczyć 100€, to oznacza brak zaufania

Napisany przez bbhb
Ponieważ sami nie mają nic

wtedy będziesz musiał uzgodnić harmonogram spłaty długu z wierzycielem. Nikt nie pożyczy ci pieniędzy bez zabezpieczenia.

Napisany przez bbhb
Jestem winny,

Teraz brakuje mi pieniędzy, nie mogłem przewidzieć, że będę musiał iść do weterynarza, teraz po prostu mi ich brakuje

Kto ma zwierzęta, ten wie, że tak jak ludzie, one czasem muszą iść do lekarza. To punkt, o którym należy być świadomym przed ich przyjęciem i jeśli brakuje pieniędzy wtedy, oznacza to, że lepiej nie powinno się decydować na posiadanie zwierzęcia.

Napisany przez bbhb
Nie będę już dłużej się tłumaczyć, bo nie mają pojęcia, co naprawdę się dzieje, a szybko osądzać potrafi każdy

Jeśli ktoś zająłby się forum, zauważyłby, że tutaj nie ma pieniędzy bez zabezpieczeń, dlatego pytanie było nieaktualne. Odpowiedź zawsze będzie taka sama. Tutaj nie ma pieniędzy.

Napisany przez Sephir0th
bbhb pisze:
Teraz nie zamierzam się dłużej tłumaczyć, ponieważ nie mają Państwo pojęcia, co naprawdę się dzieje, a każdy może szybko oceniać.

Nie chodzi o to, że musi się Pan tłumaczyć. Ale jeśli rachunek za weterynarza w wysokości 100€ jest dla Pana przytłaczający, to nie świadczy dobrze o Panu jako dłużniku. Faktycznie nikt tutaj nie pożyczy pieniędzy bez zabezpieczeń. Pozostaje więc rozmowa z wierzycielem i prośba o raty albo odroczenie płatności.

Napisany przez RefleXx
Pierwsza ocena z daleka. Jeśli musisz zapytać o 100€, oznacza to, że nie radzisz sobie dobrze z pieniędzmi i musisz coś zmienić.

Dużą zaletą jest to, że zwracasz się do forum z pytaniem o 100€, co oznacza, że rozpoznajesz sytuację. Nie dopiero przy 10 000€.

Konkretnie odnośnie aktualnego problemu, jeśli pieniądze miałyby zostać pożyczone tylko do końca miesiąca, możesz uregulować rachunek na początku czerwca. Dlatego możesz zadzwonić do lekarza weterynarii lub pójść do niego, powiedzieć, że nie możesz zapłacić od razu, ale na przykład 1.06.

Na przyszłość. Zastanów się, jakie wydatki masz miesięcznie i jakie dochody osiągasz. Gdzie możesz zmniejszyć wydatki, a gdzie zwiększyć dochody. Określ sobie limity dla konta. Na przykład nigdy nie spadaj poniżej 1000€. Jeśli raz trudno ci będzie go zbudować, stworzysz sobie darmowy debet. I mały rachunek już cię nie wywróci. Najlepiej zbudować sobie rezerwę wystarczającą na 2-3 miesiące, aby móc pokryć wszystkie niezbędne wydatki bez dochodów.

Napisany przez 2utopus
pisze:
Kredyt generuje zbyt wiele kosztów

Przy czym nawet przy wysokiej stopie odsetkowej od debetu/przekroczenia stanu konta w wysokości 12%, płacisz 1€ za 100€ na miesiąc (w przypadku połowy miesiąca 50ct) - jeśli uznajesz to za zbyt drogie?
Czy 100€ powinno zostać pożyczone za darmo na tym forum?

Alternatywnie można zastawić biżuterię/telefon/konsolę do gier itp. w lombardzie i wykupić je z powrotem w następnym miesiącu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata