Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy muszę otworzyć konto firmowe dla działalności dodatkowej?

Napisany przez lampenfeuer
Od 6 tygodni mam dodatkową pracę obok mojego głównego zajęcia. W najbliższych miesiącach planuję prowadzić oba równocześnie. Latem chcę przejść na pełny etat pracy samodzielnej. Mam już założoną działalność gospodarczą.

Teraz moje pytanie: Czy jestem zobowiązany od samego początku otworzyć konto firmowe, czy wystarczy na razie moje konto osobiste.

Z poważaniem
Lampenfeuer

Napisany przez jimmy
Nie jesteś w ogóle zobowiązany do otwierania konta firmowego. Dla celów udowadniania będziesz jednak musiał przedstawić swoje prywatne konto bankowe. Gorąco polecam oddzielenie spraw prywatnych od biznesowych..
Jimmy

Napisany przez ADMCI4
Cześć Lampenfeuer, czasami korzystniejsze jest,zamiast zakładać konto firmowe, załóż drugie konto osobiste. Konta firmowe zazwyczaj mają wyższe opłaty. Nawet jeśli przekroczyłbyś swoje konto, naliczane są wyższe odsetki niż w przypadku konta osobistego. Każda operacja finansowa na koncie firmowym może również generować koszty. Dlatego powinieneś dokładnie przeanalizować opłaty za konto w swoim banku. Urząd Skarbowy nie wymaga prowadzenia konta firmowego. Wystarczy drugie osobiste konto. Ale dobrze jest trzymać osobiste i firmowe oddzielnie. Ciao, Sandra

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata