Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: W jakim banku powinienem otworzyć rachunek osobisty?

Napisany przez Berghofer
Mam konto osobiste w Oldenburgische Landesbank. Mimo to, oddział w moim mieście został zamknięty. Nie mam ochoty za każdym razem jechać do najbliższego miasta, gdy chcę wypłacić gotówkę. Dlatego chcę założyć konto osobiste w innej banku. W odległej małej miejscowości, w której mieszkam, jest tylko jedna kasa oszczędnościowo-kredytowa, jedna spółdzielcza kasowa i jedna bankowa. Przeglądałem różne oferty internetowe. Istnieje wiele zalet i wad związanych z każdym z nich. Poza tym nie chcę poświęcać na to godzin. Dlatego pytam was, czy ktoś się na tym zna? Czy ktoś może coś polecić? Nie mam konkretnych planów dotyczących konta. Zazwyczaj jestem w domu, więc nie podróżuję ani nie jestem za granicą. Jestem zwyczajnym obywatelem, który potrzebuje tylko konta, na które pracodawca może przelać swoje wynagrodzenie, a ja muszę czasami uregulować typowe rachunki.

Napisany przez 2utopus
Znalezione w twoim banku:

https://www.olb.de/service/ratgeber/...argeld-abheben

Dlaczego więc nie wypłacać gotówki podczas robienia zakupów spożywczych (np. w Aldi, ale także w wielu innych sklepach) - wtedy nie trzeba zmieniać konta.
Albo można przejść do banku internetowego (ING/DKB/...) wtedy zazwyczaj można bezpłatnie wypłacać gotówkę z wielu bankomatów.

Napisany przez LittleElli
Oto kilka rzeczy, na które powinieneś zwrócić uwagę przy wyborze banku i konta osobistego:

Opłaty: Dowiedz się o opłatach za prowadzenie konta oraz inne opłaty, takie jak opłaty za przelewy lub wypłaty gotówki. Niektóre banki oferują bezpłatne konta osobiste, podczas gdy inne pobierają wyższe opłaty.

Sieć oddziałów: Sprawdź, czy bank ma wystarczającą sieć oddziałów w Twojej okolicy, lub czy możesz również prowadzić bankowość internetową. Jeśli chcesz często odwiedzać oddział osobisty, bank z oddziałem w Twojej okolicy będzie dobrym wyborem.

Dodatkowe usługi: Dowiedz się o dodatkowe usługi, takie jak karty kredytowe, konta oszczędnościowe czy narzędzia do bankowości internetowej, które pomogą Ci lepiej zarządzać swoimi finansami.

Obsługa klienta: Sprawdź, czy bank oferuje dobrą obsługę klienta i czy łatwo i szybko otrzymasz pomoc w razie pytań lub problemów.

Reputacja: Sprawdź renomę banku, czytając opinie.

Lub możesz również sprawdzić warunki poszczególnych banków na portalach porównawczych jak ten.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata