Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Mały kredyt

Napisany przez Ralle83
Cześć, szukam niewielkiego kredytu w wysokości maksymalnie 2700 euro, moje standardowe banku nie chce mi go udzielić.

Dlatego nie sądzę, że ​​wszystkie firmy oferujące kredyty online mogą mi pomóc.
Wygląda na to, że musiałaby to być osoba prywatna pożyczająca pieniądze.
Czy macie jakieś doświadczenia i strony, gdzie coś takiego jest możliwe?

Napisany przez 2titan1981
titan1981 pisze:
1. Ustalić raty z wierzycielem
2. Wykorzystać oszczędności
3. Skorzystać z debetu
4. Poprosić bank o kredyt
5. Zapytać krewnych
6. Zapytać przyjaciół
7. Zastawić rzeczy o wartości w lombardzie, które komornik nie może zająć
8. Dodatkowo podjąć pracę za 450, niedługo 520 €
9. Skorzystać z poradnictwa dla dłużników

Nic więcej do dodania. Niestety żaden z tych punktów nie został wzięty pod uwagę.

I też nie przeczytano żadnych tematów na ten temat...

Napisany przez Ralle83
No dobrze, w takim razie będę szukać dalej sam. Skoro to mój pierwszy kredyt, nie mam pojęcia o tym. W takim razie będę po prostu kontynuować poszukiwania i pech będzie moim udziałem, jeśli trafię na fałszywą stronę. Dziękuję za Twój przyczynek.

Po prostu nie rozumiem, dlaczego można pomóc innym ludziom, ale mi zawsze udziela się takie dziwne odpowiedzi, bez względu na miejsce.

Najpierw przeczytaj, pomyśl, a potem zrozum.

Ponieważ nie zostali wcześniej przeczytani, punkty po nich nie były możliwe....

Napisany przez Ralle83
Spłacenie raty już robię, ale jest kilka zobowiązań, które trwają przez cały miesiąc. Chciałbym teraz zapłacić jedną ratę.

Nie można ponownie pożyczać. Bank mówi nie, jak już napisałem na początku.

Przyjaciele i krewni też nie mają od tak dostępnych pieniędzy. Nie mamy lombardu i nie mam również nic, co mogłoby przynieść dużo pieniędzy.

Napisany przez Sephir0th
Wówczas powinno być jasne, że nikt nie udzieli pożyczki obcemu bez żadnych zabezpieczeń, żadnych majątkowych wartości do zajęcia itp., mając przy tym już istniejące długi. W związku z tym, poniższe punkty na liście są istotne: Dodatkowa praca do szybszej spłaty istniejących zobowiązań oraz doradztwo dla dłużników.

Napisany przez Ralle83
Płacę już raty, więc to nie jest problem, mam również pracę. Po prostu chciałem mieć ten kredyt, aby nie płacić tyle rozłożonego na cały miesiąc, lecz jedną ratę raz w miesiącu. To wszystko, dlatego chcę mieć kredyt.

Wtedy poleciłbym otworzenie konta osobistego i dokonanie odpowiedniego depozytu na to konto, z którego kredytodawcy mogliby potem pobrać opłatę od ciebie. Musisz płacić tylko jedną ratę, a kredytodawcy mogą sobie potem pobierać opłaty. W ten sposób rozwiązałbyś swoje problemy.

Napisany przez Ralle83
Tak, ale ponownie zapłacę opłaty za konto. Ten sposób też pozwoli mi zaoszczędzić pieniądze.
Ale dobrze, no to już nie ma znaczenia. Dziękuję mimo wszystko.

To naprawdę interesujące, jeśli chcesz pomóc konstruktywnie. Opłata za podstawową taryfę na pewno będzie niższa niż odsetki, które musiałbyś płacić za kredyt prywatny. Ale widzi się, że nie ma chęci znalezienia rozwiązania, gdy inne osoby nie chcą podjąć ryzyka, a można by sobie pomóc. Jeśli jest się sprytnym, można za drugie konto nie płacić żadnych opłat. Nawet dzisiaj istnieją takie oferty.....

Napisany przez Marc2512
Zacznij od tego, jest dostępny m.in. na Amazonie:

Langenscheidt Duży słownik języka niemieckiego jako obcego: Niemiecko-niemiecki, broszura – 13 maja 2019

Napisany przez shyloKing
Ralle83, jeśli warunki są odpowiednie, każdy, kto jest skłonny, udzieli ci potrzebnej kwoty pieniędzy.

Prawdziwe pytanie brzmi zatem, o jakich dokładnie warunkach mówimy tutaj? Nikt nie zaoferuje ci niczego, co konkurowałoby z bankami (pułapka: brak licencji bankowej), i nikt nie zaoferuje ci niczego, co każdy etyka krzywo spojrzy na zawyżone oprocentowanie. Co zatem sam chciałbyś zaoferować, co byłbyś gotów z siebie zwrócić, jakie są twoje własne limity?

Dobroć może łatwo przeistoczyć się tu w idiotyzm, kiedy ten, kto chce ci pomóc, sam boryka się z problemami podatkowymi, które mogą objawić się na trzy różne sposoby: brak licencji bankowej, lichwarskie oprocentowanie lub podatek od darowizny (zbyt niskie warunki). Wszystkie trzy mogą zrazić do siebie pożyczkodawcę, więc sam kredytobiorca może zostać napiętnowany, aby uniknąć płacenia. Jak sam zauważasz, pożyczanie pieniędzy to czysta sprawa zaufania.

Osobiście unikam używania takich terminów jak kredyt czy odsetki, ponieważ prawnie należą one do banków. Gdy tylko to powiesz, zawsze będziesz utożsamiany z bankami.

Więc pytanie brzmi, czego dokładnie szukasz - kredytu (wtedy od banków) czy chcesz pożyczyć pieniądze (łącznie ze wszystkimi ryzykami)? O jakich warunkach dokładnie mówimy? Gdzie znajdują się twoje limity? Co oferujesz pożyczkodawcy, aby ten poczuł się zmotywowany, by zaryzykować dla ciebie?

Bo nie do końca rozumiem twoich komentarzy. Z jednej strony twoje (domowe?) banki nie udzielają ci kredytu, co sugeruje brak zdolności kredytowej (min. 2500 euro dla banków komercyjnych) albo szukasz krótkoterminowego kredytu (30-60 dni) i nie znajdujesz odpowiednich ofert wśród komercyjnych dostawców mikrokredytów. Więc o czym dokładnie rozmawiamy tutaj? A może szukasz jedynie informacji, bo to miałby być twój pierwszy kredyt?

Napisany przez rheingeist
Jeśli masz pracę, to gdzie idzie twoja pensja? Czy nadal otrzymujesz kopertę od szefa???

Napisany przez 2utopus
Możesz również skorzystać z konta oszczędnościowego (darmowego) - przelijesz na niego jedną ratę po otrzymaniu wynagrodzenia, a następnie w dniu wymagalności przekażesz pojedyncze raty z konta oszczędnościowego na konto bieżące, aby mieć wystarczającą ilość pieniędzy.

Często moim doświadczeniem jest, że stwierdzenie tylko jedna rata to próba przedłużenia okresu kredytu i tym samym obniżenia raty miesięcznej - a dzięki istniejącemu zapasowi ponownie są brane nowe długi - zazwyczaj bank ma dobry powód, gdy brakuje pieniędzy.

Co to w ogóle znaczy do 2700€ - czyli na przykład 5€? - Jak zamierzasz spłacić nowe raty, jeśli już teraz są problemy z obecnymi ratami?

Gdzie w ogóle brakuje lombardu? W jakiej odległości jest najbliższe miasto średniej/dużej wielkości? To musi być już bardzo wiejskie.

Napisany przez EgonO
Ralle83 pisze:
No dobrze, w takim razie będę szukał dalej sam, bez względu na to.
Ponieważ byłby to mój pierwszy kredyt, nie mam pojęcia o tym. W takim razie będę kontynuował poszukiwania i będę miał pecha, jeśli trafię na fałszywą stronę. Dziękuję za Twój wskazówkę.

Po prostu nie rozumiem, dlaczego można pomóc innym ludziom, a mi zawsze można dać takie dziwne odpowiedzi, niezależnie od miejsca.

Nie uważam odpowiedzi za dziwne, tylko neutralne i szczere.
Czy masz stałą pracę i regularne miesięczne wpływy pieniężne? Ile euro możesz przewidzieć gromadzić miesięcznie przez rok?

Napisany przez Ralle83
Mam pracę, chociaż tylko na niepełny etat, ale zawsze to coś. W tej chwili nie mogę odkładać nic, ponieważ muszę zapłacić wiele z mojej pensji, więc nie zostaje zbyt wiele. Dlatego potrzebuję kredytu, gdzie będzie pobierana tylko jedna rata, a nie wiele mniejszych. Ale nieważne, teraz muszę jakoś inaczej to uregulować

1. Uzgodnij raty z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Złóż przedmioty o wartości w lombardzie, które komornik nie może zająć
8. Dodatkowo podejmij pracę za 450, niedługo 520€
9. Skorzystaj z poradnictwa finansowego

Nic się nie zmieniło.

Nie ma odpowiedzi dlaczego te punkty nie powinny działać, co jest inne, że nie pomaga? 99,99% Cel to osiągniesz

Napisany przez Ralle83
Bank mówi nie, ponieważ nie pracuję tam jeszcze wystarczająco długo. Raty już płacę, jak już wspominałem. Nawet spłacam wszystkie moje długi w całości. Co miesiąc korzystam z debetu. U nas nie ma lombardu. Nie pojawi się komornik. Nie mam żadnych oszczędności. Moi znajomi również teraz nie mają za wiele pieniędzy po wszystkich opłatach.

Więc wszystko jest w porządku. Zaakceptować pracę za 520 €, aby zwiększyć zwrot.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata