Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Szukam prywatnej osoby, która może mi pożyczyć 3500€.

Napisany przez Mami2022
Cześć,

Mam 31 lat i szukam kogoś, kto mógłby pożyczyć mi 3500 € na dwie nowe okna dachowe, ponieważ moje obecne mają pleśń wewnątrz. Chciałbym je wymienić, zwłaszcza ze względu na zdrowie mojego syna. Obecnie jestem na urlopie rodzicielskim w niepełnym wymiarze godzin, który potrwa do maja 2023 roku. Potem wrócę do pełnego etatu. Obecnie mam dochód w wysokości 1600 € z dodatkiem mieszkaniowym. Moje oszczędności zostały zużyte w zeszłym roku na remont kuchni itp., więc niestety nie mam już rezerw na to.
Ze względu na obecny urlop rodzicielski, bank nie chce mi pomóc.

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł mi pomóc.

Co do miesięcznej spłaty, odsetek, chętnie omówimy to otwarcie.

Pozdrowienia

Napisany przez Sephir0th
tneub pisze:
Inne możliwości:

# Uzgodnienie spłaty z wierzycielem
# Wykorzystanie oszczędności
# Skorzystanie z debetu
# Poproszenie banku o kredyt
# Poproszenie krewnych
# Poproszenie przyjaciół
# Zastawienie przedmiotów o wartości, którą egzekutor nie może zająć
# Przyjęcie dodatkowej pracy za 450 do 520 €
# Skorzystanie z doradztwa dla dłużników

Oto najważniejsze możliwości podsumowane:

Napisany przez Mami2022
Cześć,

Jeśli przeczytałeś mój post dokładnie, to już pracuję na urlopie rodzicielskim, aby mieć więcej pieniędzy, a oszczędności wykorzystałem na remont. Nie mam żadnych długów wobec wierzycieli, dlatego nie potrzebuję doradztwa w sprawach zadłużenia.

Moje relacje z rodziną niestety nie są dobre, a przyjaciół nie chcę prosić, ponieważ nie chcę narażać tych relacji.

Napisany przez Marc2512
Mami2022 pisze:
Dzień dobry,

Ponieważ obecnie jestem na urlopie rodzicielskim, moje bank chce mi pomóc.

Pozdrowienia

No dobrze, w takim razie...

Napisany przez Mami2022
Przepraszam... to moja literówka... moja bankowa instytucja nie chce mi obecnie pomóc...

Napisany przez shyloKing
Czy nie da się pozbyć pleśni, albo przynajmniej tak ją zmniejszyć, żeby nie rozprzestrzeniała się, dopóki nie zaoszczędzisz te 3,5 tysiąca złotych?
Są przecież różne środki i sposoby. W internecie pełno jest informacji na temat tego, jak rozpoznać pleśń i skutecznie jej zapobiegać, nawet jeśli już się rozwinęła.

Napisany przez Gluecklich
Jestem niezależnym doradcą finansowym. Skontaktuj się ze mną. Być może mogę Ci pomóc. Nie jestem związana z żadnym bankiem i mogę pozyskać oferty z całego rynku. Dzięki temu wzrasta szansa na otrzymanie kredytu od dowolnego banku.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Mami2022,
Jesteś najemcą czy właścicielem nieruchomości?
Czy Twoja historia w Schufa jest czysta czy obciążona, czy jest negatywna?
Czy obecnie masz długi, debet czy inne kredyty ratalne?
Zakładając, że jesteś najemcą, masz normalną historię w Schufa (czystą) i nie masz innych kredytów, to warto byłoby jeszcze wiedzieć, jakie są Twoje miesięczne wydatki na czynsz.
Jednakże na pierwszy rzut oka nie ma nam znanych partnerów bankowych, którzy udzielaliby kredytu wyłącznie na podstawie zaświadczenia o świadczeniach rodzinnych.
Czy jest może jakiś partner, który mógłby być współposiadaczem?

Napisany przez wary
Bankkaufmann pisze:
Załóżmy, że jest Pani wynajmującą, ma Pani normalny raport w Biurze Informacji Kredytowej (czysty) i nie ma innych kredytów, w takim razie musielibyśmy jeszcze wiedzieć, jak wysokie są Pani wydatki na wynajem.
Jednak na pierwszy rzut oka nie znamy partnera bankowego, który uzależniałby udzielenie kredytu tylko od zaświadczenia o zasiłku rodzicielskim.

Jeśli jest Pani wynajmującą, nie potrzebuje Pani pożyczki. W takim razie wynajmujący powinien spełnić swoje obowiązki i dokonać naprawy.

Cytat od Mami2022

Moje oszczędności poszły w zeszłym roku na remont z nową kuchnią itp., więc niestety nie mam już rezerw na tę sytuację.
Ze względu na fakt, że obecnie jestem na urlopie rodzicielskim, mój bank nie chce mi pomóc.

Chociaż teraz mało to pomaga...: Dlatego nie remontuje się kuchni, jeśli nie pozostaną żadne rezerwy.

Jeśli jest Pani właścicielem i żadnego banku nie można byłoby namówić do udzielenia pożyczki, to sugeruję najpierw samodzielnie naprawić. Skąd woda dostaje się do środka i czy możesz tam zabezpieczyć tymczasowo? Czy są osoby z umiejętnościami manualnymi wśród znajomych lub w rodzinie?

Napisany przez memet
Nie sądzę, że dostaniesz pożyczkę od obcego. Nawet jeśli jesteś właścicielką nieruchomości: Kwota jest za mała na hipotekę. Powinnaś napisać więcej o odsetkach i zabezpieczeniach w swoim wniosku, aby w ogóle kogoś zainteresować.

Napisany przez Muenchner82
Mami2022 pisze:
...i przyjaciół, ponieważ nie chcę narażać naszej relacji.

To wyraźnie wskazuje na zagrożenie zwrotu.

Napisany przez 2utopus
No cóż, w międzyczasie to już trochę starsze, a praca na pół etatu powinna skończyć się w tym miesiącu - więc wkrótce powinno być wystarczająco pieniędzy. Nie rozumiem, dlaczego trzyma się konie na strychu - myślałem, że powinny być na łące albo w stajni?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata