Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: BSV Schwäbisch Hall - Schwab Hallqnasza Hala

Napisany przez rheingeist
Cześć
Mam stare ubezpieczenie na życie BSV z Schwäbisch Hall z pakietem Fuchs-Bau. Około 10 lat temu wypłaciłem sobie część środków i pozostawiłem tylko niewielką kwotę, aby móc znowu dołożyć. Niestety nie udało mi się tego zrobić.

Moje pytanie brzmi: czy mogę a) przenieść je na moje dzieci, b) ewentualnie zmienić na inny, lepszy pakiet?

Czy może ktoś ma inny pomysł?

W tej chwili nie mam z tego korzyści. Zakładam jednak, że jedno z dzieci niedługo będzie chciało kupić nieruchomość.

Napisany przez C. Andreas
Cześć,

zmiana na inny taryf jest możliwa, ale wiąże się z opłatą za zmianę taryfy, a taryfy Hall nie są konkurencyjne.
Zmiana na dzieci

Napisany przez rheingeist
Czy opłata za zmianę taryfy jest taka sama jak opłata za nowe otwarcie?
Jeśli tak jest, to mogę po prostu złożyć nowe zamówienie.

Napisany przez C. Andreas
Podczas zmiany na nową taryfę pobierana jest opłata za zmianę taryfy. Na przykład przy zwiększeniu z 10 000 euro na 20 000 euro, opłata za zmianę taryfy wynosi 10 000 euro, a 1,6% opłata za ostateczne rozliczenie naliczana jest od pozostałych 10 000 euro.

Nie polecam Hall Tarife dla nowych umów. Więcej informacji na mojej stronie: https://www.mein-bauspar-vergleich.de/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata