Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Doświadczenia dotyczące wcześniejszej reorganizacji umowy.

Napisany przez ADMCI4
Cześć,
moje kredyt hipoteczny wygasa w 03.2011. Chciałbym zapytać mojego banku, czy nie moglibyśmy już teraz przemyśleć i zaktualizować umowę.

Czy ktoś z Was mógłby podzielić się pozytywnymi doświadczeniami w tej kwestii z własnego banku? W obecnych trudnych czasach może warto skupić się na utrzymaniu klienta.

Słyszałem, że niektóre banki (także ING DiBa) oferują swoim klientom w umowie możliwość zaktualizowania jej 2-3 lata przed wygaśnięciem, jeśli obecna stopa procentowa jest niższa od tej w umowie.

Dziękuję za informacje

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

byłoby naprawdę świetnie, gdybym dostał odpowiedź.
Z góry dzięki

Thorsten

Napisany przez Alex S.
Cześć Thorsten,

ponieważ nikt nie odpowiada, chciałbym krótko opisać nasze doświadczenia: Nasza umowa oprocentowania jest ważna aż do 10.2011. Mimo to, udało nam się już teraz uzgodnić refinansowanie poprzez kredyt z opcją przedterminowej spłaty. Nie u naszego dotychczasowego banku, którego z powodu problemów z refinansowaniem i obecnymi niskimi stopami procentowymi nie byliby w stanie równać się z konkurencją, ale poprzez inny bank. Oszczędności z tytułu operacji cesji hypoekonomicznej z łatwością pokryły koszty. Poprosiliśmy o oferty trzech największych internetowych instytucji finansujących budownictwo i wybraliśmy najkorzystniejszą. W ciągu kilku dni otrzymaliśmy przysłany przez bank umowę. Całość nie kosztowała nas nic. Byłem trochę zdziwiony, jak łatwo wszystko się udało, w końcu nie musieliśmy prowadzić ani jednego rozmowy z żadnym z banków, które zaproponowały oferty. Na koniec podpisaliśmy umowę o kredyt z dużym, znanym bankiem.

Pozdrowienia,
Alex S.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata