Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.
1. To jest standardowe, ale nie zawsze ma miejsce u wszystkich ubezpieczycieli.

2. Ta możliwość nie jest mi znana.

3. Nie znam żadnego ubezpieczyciela, który oferuje coś takiego.

4. Zawsze polecam skonsultować to z Państwa ubezpieczycielem. W wielu przypadkach w chwili składania wniosku podane zostało błędne rok, aby uzyskać lepszą składkę lub aby w ogóle móc się ubezpieczyć. W takich przypadkach może to spowodować problemy w momencie wystąpienia roszczenia.

5. To jest nieco inne w przypadku każdego dostawcy.
1. Na jednej z popularnych platform porównawczych, na której można również porównać ubezpieczenia budynków mieszkalnych, przeczytałem, że szkody spowodowane przez burzę są ubezpieczone dopiero od prędkości wiatru 8 (63 km/h). Czy jest to ogólna zasada i dotyczy wszystkich ubezpieczeń budynków mieszkalnych?

Nie, istnieją ubezpieczyciele, którzy nie stosują minimalnej prędkości wiatru. Ale nawet w przypadku polis, które zawierają tę regulację, można z niej zrezygnować, jeśli ubezpieczony udowodni, że... informuje Cię znana platforma porównawcza.

2. Czy istnieje wiarygodne źródło (w internecie), gdzie mogę sprawdzić historyczne prędkości wiatru w miejscu dotyczącym danego budynku mieszkalnego?

Czasami tutaj: https://eca.knmi.nl/

4. Zauważyłem, że w moim polisie na ubezpieczenie budynku mieszkalnego podane jest nieprawidłowe rok budowy. Budynek mieszkalny ma faktycznie 33 lata więcej. Czy jest to koniecznie błąd, czy może istnieć przypadki, w których można podać późniejszy rok budowy (np. po remoncie)?

Późniejszy rok budowy nie ma znaczenia nawet w przypadku remontu. Obszerne prace remontowe mogą mieć wpływ na obniżenie składki, ale rok budowy sam w sobie nie ma z tym bezpośredniego związku. Powinno to pasować, jest całkiem możliwe, że ubezpieczyciel wiedząc o poprawnym roku budowy nie podjąłby ryzyka. W przeciwnym razie: Patrz VVG lub warunki ubezpieczyciela dotyczące ewentualnych konsekwencji naruszenia obowiązku informacyjnego przedumownego oraz kiedy i w jaki sposób mogą być one sankcjonowane przez ubezpieczyciela.

5. Jak wpływają rok budowy i ciągle zmieniający się czynnik nowej wartości na wysokość składki?

Również tutaj znana platforma porównawcza chętnie wyjaśni. Trzeba tylko odpowiednio ją zasilić i porównać.
Cześć,

dzięki za odpowiedzi. Teraz najpierw rozwiązuję kwestię błędnej informacji o roku budowy w polisie ubezpieczeniowej.

Poprzednie ubezpieczenie budynku zostało anulowane po konsultacji z związany pośrednik i zastąpione nowym. Teraz sprawdzę, czy również w polisie poprzedniego ubezpieczenia podany był błędny rok budowy...
mia88 pisze:
Witaj,

niestety nie znalazłem odpowiedniego wątku, mam nadzieję, że w porządku będzie, jeśli założę nowy.
Jak wskazuje tytuł, zastanawiam się nad zawarciem ubezpieczenia budynku z mężem. Na początek chcieliśmy się samodzielnie poinformować.

Na co zwrócić uwagę? Jak porównać wszystkie stawki najlepiej? Będę wdzięczna za każdą pomoc.

EDYTOWAĆ: Szukając w Google, natknąłem się na strony porównujące, takie jak ubezpieczenie budynku - teraz za 4 ? zabezpiecz swoje cztery kąty
. Nigdy wcześniej o tym nie słyszałem, szczerze mówiąc. Czy ktoś się na tym zna i mógłby mi coś na ten temat powiedzieć?

Ogólnie w Internecie jest wiele stron porównujących. Jednak nie zaszkodzi porównać polisy i stawek. Dokąd będziesz podpisywać umowę, zależy od ciebie .
Cześć, to mądra decyzja, aby wcześniej się zorientować. Przy wyborze ubezpieczenia budynku istotne są zabezpieczenia przed szkodami od ognia, zalania, burzy/gradobicia i innymi zjawiskami pogodowymi. Suma ubezpieczenia powinna być wystarczająca, aby pokryć koszty odbudowy domu w przypadku szkody. Porównywarki online są przydatnym narzędziem do uzyskania ogólnego obrazu, ale ostatecznie szczegóły polis powinny być zawsze sprawdzane, a w razie wątpliwości zadawane pytania.
To jest z 2016 roku ??!! Mam nadzieję, że po prawie 10 latach został dokonany właściwy wybór?!

Byłoby miło mieć m.in.:

100% rażące zaniedbanie
Ulewny deszcz jako żywioł
Brak ograniczeń przez 1914/Goldmark, a jedynie ochrona ubezpieczeniowa bez sum (miejscowy nowy budynek z postępem technologicznym i wymaganiami)

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Gdzie dostałeś tę rekomendację i jak stara ona jes[…]

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata