Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kupno nieruchomości i nowa budowa

Napisany przez Micha56
Cześć społeczności,

myślę, że mamy ogromny problem. Bardzo pilnie potrzebujemy własnego domu jednorodzinnego z odpowiednio dużą działką do niezbędnego rozbudowania basenu terapeutycznego dla mojej żony, która jest w 100% niepełnosprawna.

Niestety, oboje jesteśmy emerytami i nie otrzymujemy wsparcia bankowego. Teraz moim pomysłem jest to, że ewentualnie prywatny inwestor zapewni pozyskanie kapitału, oczywiście z zabezpieczeniem hipotecznym - zarówno podczas zakupu, jak i później po zakończeniu budowy nowego obiektu.

Kto ma pomysł lub sugestię w tej sprawie? Czy w ogóle istnieje coś takiego na tym forum?

Pozdrowienia
Micha56

Napisany przez ZehWeh
Twoje zapotrzebowanie rośnie bardzo szybko, dziś rano było to jeszcze 4000€, a teraz już Dom jednorodzinny z dużym działką i basenem. Z tymi kryteriami rozmawiamy o minimalnym kapitale w wysokości 500.000€, raczej 750.000€. Szanse... 0,0%! Szczerze mówiąc: Pytasz o nic innego, jak o Dom w prezencie. Dlaczego inwestor miałby to zrobić? Wolniej woli zbudować sam i wynająć Dom za 3000€/miesiąc!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Micha56, dlaczego według twojej publikacji emeryci nie powinni już otrzymywać pożyczek? To nieprawda. Nawet dla emerytów z dochodami emerytalnymi należy stosować normalne obliczenia budżetu domowego dotyczące przychodów i wydatków. Jeśli otrzymują wystarczająco dużą emeryturę i mają pewien wkład własny, chętnie rozważymy realizację państwa wniosku finansowego. Zresztą, oczywiście emeryci mogą otrzymać kredyt hipoteczny, jeśli pasują do ogólnej sytuacji finansowej. Najstarszy klient w zeszłym roku miał 80 lat i bez problemu uzyskał pożyczkę.

Napisany przez wary
Micha56 pisze:
Tylko niestety jesteśmy oboje emerytami i nie otrzymujemy wsparcia bankowego. Teraz moim pomysłem jest, że ewentualnie inwestor prywatny pokryje pozyskanie kapitału, oczywiście z zabezpieczeniem hipotecznym - zarówno przy zakupie, jak i później po ukończeniu nowej budowy.

Jasne. Jeśli istnieje wystarczająco duża pensja podlegająca zajęciu oraz kapitał własny, może się okazać, że znajdzie się ktoś odpowiedni przy odpowiednich stopach procentowych.

Tylko... wtedy zrobi to każdy bank.

Napisany przez NaTwoim13
Nie każdy bank tego nie robi, ale istnieje wystarczająca liczba banków, które finansują również emerytów - nawet bez dodatkowych opłat!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata