Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Riester, kredyt budowlany

Napisany przez TomTom
Cześć wszystkim!

W 2008 roku kupiłem Dom i wziąłem kredyt na ten cel. Teraz chcę zawrzeć umowę ratalną i w miarę możliwości spłacić kredyt. Czytałem, że niekoniecznie trzeba zawierać umowę ratowaną budowlaną, ale można to zrobić również za pomocą zwykłych produktów ratalnych. Czy to prawda?
Czy można spłacić kredyt od razu, miesięcznie lub rocznie poprzez dodatkowe wpłaty, czy trzeba najpierw wpłacić określoną sumę na umowę ratalną?

Dziękuję z góry

Pozdrowienia
TomTom

Re: Riester, kredyt budowlany

Napisany przez PI112
Cześć TomTom, Informacja, którą otrzymałeś, jest prawidłowa, nie trzeba koniecznie zawierać umowy Wohnriester, aby wykorzystać go do celów finansowych. Zasadniczo każda umowa Riester jest Wohnriesterem. Jednak wszędzie są zalety i wady, a wady umów Wohnriester przeważają (chodzi o finansowanie i umowy oszczędnościowe). Jednak temat jest zdecydowanie zbyt obszerny dla postu na forum. Chętnie zaproponuję, że omówimy to wszystko telefonicznie (a w zależności od Twojej lokalizacji, może nawet osobiście). W przeciwnym razie radzę Ci przeanalizować to zagadnienie intensywnie, poprzez rozważenie wszystkich 3 wariantów. Najlepiej wybierz dostawcę, który oferuje wszystkie warianty, ponieważ tylko tam masz szansę na obiektywną poradę. Bądźmy szczerzy, prawie nikt, kto oferuje tylko jeden produkt, niepoleca innego. To nie jest oskarżenie ogółu, ale tak właśnie działa. Pozdrawiam, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata