Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jak ubiegać się o kredyt w moim banku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim!Moje zobowiązania finansowe zaczynają mi w ostatnim czasie sprawiać sporo kłopotów. Wyciągam skądś nowe pieniądze, żeby zakryć stare dziury. Właściwie chciałbym znaleźć prostą i przystępną rozwiązanie mojego problemu, dlatego zastanawiam się, czy nie powinienem złożyć wniosku o kredyt w moim banku. Jestem zupełnie niezorientowany w tej dziedzinie i nie wiem, jak dokładnie przebiega ten proces.Najbardziej interesuje mnie, jakie dokumenty są mi potrzebne do ubiegania się o kredyt i ile czasu zajmuje wypłata środków.Kto może odpowiedzieć na te pytania?Z góry dziękuję,Geldmaus

Napisany przez ADMCI4
Jakie dokumenty będą potrzebne, bank powie Ci podczas rozmowy doradczej. Pieniądze zazwyczaj szybko trafią na Twoje konto.

Napisany przez ADMCI4
Minimalne wymagane dokumenty do uzyskania kredytu to dowód osobisty i zaświadczenia o dochodach (za ostatnie 3 miesiące). Ważne: Brak negatywnych wpisów w bazie Schufa, zdolność kredytowa, ocena wartości (np. w przypadku nieruchomości: mapa działki, wyciąg z księgi wieczystej). Być może będą wymagani dodatkowi współkredytobiorcy lub poręczyciele!

Dla kredytów hipotecznych wymagane są zabezpieczenia, takie jak kapitał lub ubezpieczenie na życie z ryzykiem lub umowa na oszczędzanie na cele budowlane. Dodatkowo konieczne jest ustanowienie hipoteki.

Napisany przez MThiemann
Cześć Myszko z pieniędzmi,

Dla zbadania kredytu ratalnego zazwyczaj bank wymaga następujących dokumentów od Ciebie:
Kopia dowodu osobistego, trzy ostatnie zaświadczenia o zarobkach, kopie wyciągów z konta bieżącego z ostatnich czterech tygodni, (Formularz informacji o sobie odpowiedni dla danej banku) kredyty ratalne zazwyczaj są analizowane w ciągu kilku dni i w przypadku pozytywnej decyzji są wypłacane.

Tutaj znajdziesz kalkulator online do porównywania kredytów ratalnych, który może Ci się przydać. Możesz porównać ze sobą kilka banków i poprosić o oferty do celów porównawczych.

Pozdrowienia
M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata