Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Informacje dotyczące danych podawanych przy składaniu wniosku o kredyt

Napisany przez ADMCI4
Kiedy dwa tygodnie temu złożyłem wniosek o pożyczkę w moim banku, naturalnie poproszono mnie o podanie wielu danych osobowych. Wśród innych rzeczy musiałem wypełnić dane takie jak nazwa, adres i numer telefonu mojego pracodawcy w formularzu.

Chciałbym wiedzieć, co dzieje się z tymi informacjami. Czy mój pracodawca teraz dowie się o moim wniosku o pożyczkę? To nie byłoby w moim interesie, ale niestety te obawy nasunęły mi się dopiero teraz. Czy ktoś mógłby szybko udzielić mi informacji na ten temat?

Bardzo dziękuję!

Sumo

Napisany przez MThiemann
Cześć Sumo,

Moim zdaniem nie musisz się martwić z tego powodu.

Bank naturalnie chce wiedzieć, jak i u kogo zarabiasz pieniądze, którymi będziesz spłacał kredyt. Żadne informacje nie zostaną przekazane Twojemu pracodawcy, o ile raty będą przez Ciebie spłacane terminowo.

W przypadku kredytów ratalnych zazwyczaj zostaje ustalona cesja wynagrodzenia na wypadek nieterminowej spłaty rat. Wówczas bank - tylko wtedy - może próbować ujawnić cesję całkowitą bezpośrednio przez Twojego pracodawcę i żądać spłaty rat bezpośrednio z wynagrodzenia.

Lecz jak już wspomniałem - tylko w przypadku nieterminowej spłaty rat. W innym przypadku Twój pracodawca nie dowie się o zaciągniętym przez Ciebie kredycie.

Pozdrawiam
M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Cześć Sumo,

W swoim życiu również złożyłem/łam już wniosek o dwa kredyty lub je zaciągnąłem/łam. Zawsze musiałem/łam podać informacje o pracodawcy, ale nigdy nie było weryfikowane.

Pozdrowienia

Weltenbummler

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata