Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Całkowite koszty przy budowie nowego budynku

Napisany przez ADMCI4
Cieszę się, że wreszcie znalazłem forum, które może trochę rozjaśnić mój bałagan związany z budową.

Po tym, jak moja żona zdecydowała, że wolałaby zbudować nowy Dom niż kupić stary, ledwo przebijamy się przez ten gąszcz ogólnych kosztów.

Nasz architekt zaoferował się przejąć na siebie drobne finansowe sprawy i proponuje nam stałe stawki. Czy możemy mu zaufać, czy jednak powinniśmy sami obliczać każdą pozycję?

Byłoby miło, gdybyście mieli jakieś porady.
Bono13

Napisany przez MThiemann
Cześć Bono13,

nie jestem pewien, na ile architekt ponosi odpowiedzialność za poprawność kosztów poszczególnych branż.

Jednakże ponieważ w ostatecznym rozrachunku to Ty ponosisz ryzyko finansowe, sugeruję, abyś przynajmniej skonsultował poszczególne pozycje pod kątem ich wiarygodności z doradcą budowlanym lub skonsultował się z renomowaną firmą budowlaną w Twoim regionie w sprawie kosztów budowy.

Pomocna może być specyfikacja kosztów budowlanych, którą możesz sobie tu wydrukować.

Pozdrawiam.
M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4

Nasz architekt zaproponował nam wzięcie na siebie drobne prace finansowe i podaje nam stawki ryczałtowe. Czy możemy na tym polegać, czy powinniśmy jednak samodzielnie obliczyć każdy punkt?

W rzeczywistości sensowniej jest zbierać oferty i na ich podstawie obliczać i kalkulować poszczególne pozycje, aby nie ryzykować przykrego zaskoczenia. Powodzenia w waszym przedsięwzięciu!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata